Skip to main content

Știi cât de mut contribuie fotoliile de făcut masaj la sănătatea pielii tale? Știai că, pielea este cel mai mare organ al corpului uman? Pielea îndeplinește numeroase funcții importante pentru funcționarea organismului. Începând de la funcția de termoreglare, și până la cea de protecție a corpului de microorganisme, leziuni și răni.

Așadar, suprafața pielii necesită o atenție specială, de la calitatea produselor aplicate care trebuie să corespundă tipului și nevoilor fiecărui tip de piele, nutriția corectă și până la respectarea dietelor privind detoxifierea organismului.

Rezultatul unei pieli cu aspect sănătos este direct influențat de sănătatea interioară. Ritualul de frumusețe bazat pe creme, uleiuri și loțiuni hidratante vine doar să completeze rutina ideală pentru o piele netedă. De exemplu, efectele masajului asupra pielii sunt incontestabile.  

Cuprins:

  1. Fotoliile de făcut masaj. Efectele asupra pielii prin stimularea circulației sângelui și a limfei   
  2. Fotoliile de făcut masaj. Beneficiile asupra pielii prin deblocarea zonelor rigide

1. Fotoliile de făcut masaj. Efectele asupra pielii prin stimularea circulației sângelui și a limfei  

Fotoliile de făcut masaj shiatsu, reflexoterapia, masajul deep tissue sunt cele mai indicate pentru o piele cu aspect optim. Fiecare dintre acestea stimulează sângele și limfa să circule, asigurând astfel oxigenarea țesuturilor și eliminarea toxinelor. Acumulările de reziduuri în zonele reflexe sunt favorizate de o mulțime de factori, începând de la alimentația slabă nutritiv, expunerea la medii poluate și până la stilul de viață static cu prea puțină activitate fizică.

Fiecărui organ îi corespunde un punct reflex care poate fi stimulat cu ajutorul masajului reflexogen. Efectele pe care îl oferă fotoliile de făcut masaj asupra pielii sunt uimitoare la nivelul întregului organism. Masarea punctelor reflexe contribuie la purificarea organelor corespunzătoare acestora de reziduuri metabolice, proces care favorizează funcționarea organelor în parametrii optimi.

Masajul deep tissue pătrunde în profunzimea mușchilor, la o adâncime de până la 12.5 cm. Efectele masajului asupra pielii în acest context conduc la eliminarea depozitelor de grăsime situate sub piele, precum și la îndepărtarea toxinelor din profunzimea mușchilor prin fluxul sanguin și cel limfatic. Efectele masajului asupra pielii se manifestă prin îmbunătățirea circulației limfatice, detensionarea mușchilor rigizi, eliminarea stresului muscular, sporind mobilitatea și elasticitatea pielii. 

2. Fotoliile de făcut masaj. Beneficiile asupra pielii prin deblocarea zonelor rigide

Persoanele care lucrează multe ore la birou sau care nu practică nici un sport în mod special se confruntă cu circulație sanguină deficitară. În acest sens, fotoliile de făcut masaj cu încălzire pentru spate și tălpi sunt cu atât mai indicate celor cu stil de viață sedentar. Absența mișcării în mod regulat generează rigiditate musculară și articulară, ceea ce face dificilă circulația sângelui. Astfel de blocaje determină acumularea de toxine din cauza zonelor cu probleme, proces care afectează printre altele și aspectul pielii.

Masajul shiatsu este focusat pe stimularea punctelor de presopunctură pentru întărirea organelor interne corespunzătoare. În prezent, cele mai calitative fotolii de masaj shiatsu vin echipate cu un meniu diversificat de programe și tehnici speciale pentru fiecare parte a corpului, ceea ce ajută la dobândirea echilibrului dintre corp și emoții prin relaxarea punctelor QI.

Așadar, efectele masajului asupra pielii se extind și la nivel mental. Atunci când mintea e calmă, hormonul stresului este normalizat, producția de endorfine este încurajată prin masarea zonelor dureroase, beneficiile se simt și se observă și la nivelul pielii. Cu alte cuvinte, când te simți bine, arăți bine. 

De asemenea, dacă nu te pasionează în mod special să faci mișcare în mod regulat, atunci poți da o șansă fotoliilor de masaj japoneze cu perne de aer. Acest tip de masaj acționează la nivelul întregului corp, începând de la tălpi, gambe, șolduri și extinzându-se până la brațe și umeri.

Mișcarea pernelor de aer anihilează stresul muscular în mod special din zonele cele mai vulnerabile, acolo unde se adună stresul și oboseala. De asemenea, masajul cu perne de aer reduce acidul lactic din mușchi, stimulează evacuarea deșeurilor metabolice, favorizând aspectul luminos și tonifiat al pielii. 

Efectele masajului asupra pielii sunt indirect influențate și de o rutină adecvată de somn. Masajul înainte de culcare relaxează spatele, zona cervicală și picioarele, adică zonele care absorb stresul și oboseală de peste zi.

Prin masajul blând, corpul se relaxează, fapt care asigură un somn profund, fără tulburări și episoade de insomnie din cauza durerilor. O igienă a somnului permite celulelor și mușchilor să se refacă, echilibrează nivelul de cortizol, iar efectele vor fi cu siguranță vizibile printr-un aspect sănătos, luminos și elastic al pielii.