Skip to main content

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite afecțiuni în secolul XXI. Stresul, mâncarea calorică, lipsa relaxării sunt unii dintre cei mai comuni inamici ai tensiunii. Din fericire, există câteva metode simple și nedureroase prin care poți menține tensiunea în parametrii normali. Cum anume? Prin eliminarea factorilor de risc și stabilirea unei rutine menite să echilibreze nivelul de stres din organism. Care sunt obiceiurile zilnice care pot reprezenta o provocare pentru tensiunea ta?

Cuprins:

  1. Hipertensiunea arterială – Cum se manifestă tensiunea mărită?
  2. Hipertensiunea arterială în parametrii normali – Cum previi riscurile asociate hipertensiunii arteriale?

1. Hipertensiunea arterială – Cum se manifestă tensiunea mărită?

Hipertensiunea arterială mai este numită și ucigașul tăcut al organismului, fiind mai degrabă o problemă mută. Deși simptomele sunt aproape insesizabile, cu timpul, creșterea tensiunii peste limita normală favorizează riscul apariției infarctului miocardic, accidentelor vascular cerebrale, insuficienței renale sau a anevrismului. 

Care sunt simptomele care anunță creșterea tensiunii? 

  • dureri de cap;
  • anxietate severă;
  • sângerări nazale;
  • respirație grea.

Aparent, simptomele sunt ușor de depășit. Cu timpul, lipsa unui regim care să stabilizeze nivelul tensiunii arteriale poate provoca:

  • accidente vasculare;
  • pierderi de memorie;
  • infarct miocardic;
  • probleme oculare și de rinichi;
  • pierderea funcției renale;
  • preinfarct;
  • pierderea cunoștinței.

2. Hipertensiunea arterială în parametrii normali – Cum previi riscurile asociate hipertensiunii arteriale?

Echilibrul alimentar și stilul de viață ponderat sunt cheia. Pune preț pe calitatea alimentelor, nu neglija importanța odihnei, include sportul în rutina zilnică și apelează la terapii alternative de relaxare.

  • Investește în sănătatea emoțională

Stresul excesiv, anxietatea, stările permanente de nervozitate erodează echilibrul emoțional. Chiar dacă mai durează până la concediu, tot poți să te desprinzi de stresul cotidian. Gama fotoliilor japoneze de masaj și relaxare oferă scanare morfologică 5D+AI. Pe baza mecanismului 5D+AI, fotoliul de masaj terapeutic detectează și se concentrează asupra punctelor dureroase. După o zi solicitantă, disconfortul poate fi atât de mare, încât nici tu nu știi exact ce te doare. Aici intervine tehnologia japoneză, întrucât cele mai bune fotolii de masaj detectează cu exactitate medicală fiecare grupă musculară pentru un masaj terapeutic precis.

  • Caută soluții pentru tulburările de somn

Somnul de minim 7 ore favorizează sănătatea întregului organism. Și asta se datorează calmării tensiunii arteriale care influențează ritmul cardiac și echilibrează circulația sângelui. Dacă nu reușești să te odihnești corespunzător, atunci încearcă să te relaxezi înainte de ora de culcare. Activează programul Night healing al fotoliului care oferă un masaj cu tehnică relaxantă de întindere înainte de ora de culcare.

  • Optează pentru alternative la cafea

Studiile arată că, prin consumul de cofeină contribuim fără să știm la îngustarea vaselor de sânge. Se recomandă ceaiurile în locul cafelei. Cei care nu-și pot începe ziua fără clasica ceașcă de cafea, pot opta pentru cafeaua decofeinizată sau ceaiuri. Cei mai buni prieteni ai tensiunii arteriale scăzute sunt ceaiurile cu concentrație cât mai ridicată de hibiscus. 

  • Verifică pe etichete care e nivelul de sodiu din alimente
  • Scade aportul de sare și ridică aportul de potasiu

Alimentele bogate în potasiu sunt aliații tensiunii sănătoase. Începe să consumi zilnic roșii, banane, pepene galben, portocale, fructe uscate, fasole, mazăre, cartofi și ține hipertensiunea la distanță fără să ajungi la medic.

  • Nu neglija rolul flavonolilor

 Acest element stimuleză elasticitatea vaselor sanguine. Așadar, înlocuiește ciocolata obișnuită cu cea neagră care conține minim 70% cacao.

Tocmai că hipertensiunea se instalează treptat este indicat să consulți medicul periodic. Se poate să reduci nivelul tensiunii pe baza unui tratament prescris care indică urmarea unui tratament pentru reducerea kilogramelor în plus, urmarea unei diete fără sare sau renunțarea la fumat sau alcool. Obișnuiește-te să faci sport în mod regulat. Optează pentru plimbări în aer liber, alergări ușoare sau exerciții de aerobic pentru echilibrarea tensiunii arteriale.