Skip to main content

Cu toții cunoaștem cel puțin o persoană cu imunitate puternică și care trece cu bine de sezonul gripelor și virozelor, deși petrece timp în compania persoanelor bolnave. Acele persoane care ies neafectate din spații infestate de germeni și care au un tonus perfect deși colegii de serviciu sunt răpuși de răceală. Care sunt secretele lor care explică această imunitate puternică?

Cuprins:

  1. Imunitate puternică prin disciplinarea factorilor de stres
  2. Sistem imunitar forte  – Care sunt vitaminele care susțin funcțiile organelor vitale?

1. Imunitate puternică prin disciplinarea factorilor de stres

,,Viitorul depinde de ceea ce faci azi’’

Un sistem imunitar care să te protejeze de medii infectate sau perioade cu boli are nevoie de o disciplină pentru minte și corp. Altfel spus, când te simți bine, arăți bine. O igienă a emoțiilor și filtrarea alegerilor alimentare sunt esențiale pentru un organism puternic. 

Emoțiile negative iau forma bolilor

O alimentație corectă este insuficientă pentru a păstra o imunitate puternică. Dieta furnizează țesuturilor, organelor și mușchilor nutrienții necesari pentru buna funcționare. Ceea ce ne îmbolnăvește de fapt și anihilează beneficiile alimentației sănătoase sunt emoțiile negative.

Furia se materializează sub forma problemelor digestive și de stomac. Ficatul ,,absoarbe’’ toate emoțiile asociate cu furia și teama și ne ajută să ne adaptăm la experiențele neplăcute. Ficatul este sensibil la stările interioare negative, dar care pot fi  neutralizate dacă sănătatea lui se află în parametrii normali.

Fricile constante afectează rinichii, pot genera modificări la nivelul intestinelor și cu timpul se poate ajunge la incontinență urinară. Majoritatea bolilor sunt rezultatul unui control slab al factorilor de stres. Desigur, stresul face parte din viața oricui, dar diferența o face felul în care alegem să jonglăm cu cauzele generatoare.

Masajul de relaxare sau yoga sunt câteva soluții care țin stresul la distanță

O sesiune de masaj electric pentru punctele reflexe din talpă stimulează excelent centrii energetici conectați la organele vitale. De exemplu, scaunele și fotoliile pentru reflexoterapia tălpii sunt echipate cu programe și tehnici cu precizie impecabilă.

În reflexoterapia tălpii, precizia este crucială, deoarece acești centri energetici de comunicare cu organele se află la distanță de câțiva centimetri. La nivelul tălpilor se acumulează toxinele care pot genera inflamații dureroase. Scaunele de masaj cu suport pentru picioare stimulează procesul de drenaj a zonelor sensibile, o deblocare a centrilor energetici, ceea ce conduce implicit la regenerarea organelor vitale. Mai mult, stimularea drenajului limfatic echilibrează funcția circulatorie. 

Dușurile cu apă rece sunt o formă clasică de întărire a sistemului imunitar în lupta cu germenii

Temperatura scăzută a apei scade durerile acute, migrenele, stimulează tonusului vascular și accelerează eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice. 

Așa cum faci masaj pentru a ține stresul la distanța, tot astfel funcționează spălatul mâinilor în privința combaterii virusurilor și bacteriilor. De fapt, cea mai frecventă cale de contaminare este contactul mâinilor murdare cu nasul sau ochii. Utilizarea dezinfectantelor pe bază de alcool este indicată atunci când te afli în spațiile publice sau când nu ai acces la apă și săpun. 

2. Sistem imunitar forte  – Care sunt vitaminele care susțin funcțiile organelor vitale?

Vitamina C și Zinc compun formula de combatere și vindecare a răcelilor. Studiile arată că, vitamina C reduce riscul accidentelor vasculare și problemelor cardiace. Zincul la rândul său este un mineral crucial pentru imunitate puternică și funcționarea optimă a digestiei.

Acizii grași Omega 3 sunt o sursă de energie și cheia funcționării inimii, vaselor de sânge, plămânilor și a sistemului imunitar. Administrarea acizilor grași Omega 3 ajută la prevenirea depresiei și a degenerării maculare, care n timp poate conduce la tulburări de vedere sau orbire.

Știai că, ziua de 11 februarie a fost desemnată Ziua Mondială a Bolnavului de către Papa Ioan Paul al II-lea? Această zi este marcată de manifestări spirituale în biserici, precum și de manifestări caritabile în azile de bătrâni, spitale, dar și la domiciliul pacienților. Actele spirituale și caritabile sunt inițiate pe principiul conform căruia bolile sunt răspunsul corpului la suferința sufletească. Astfel, cei care îngrijesc bolnavii oferă susținere morală și alinare sufletească care vin în completarea tratamentului medicamentos. Ziua Mondială a Bolnavului este dedicată atât persoanelor suferinde, cât și celor care le oferă tratament medical sau suport moral: medici, asistenți, îngrijitori, voluntari, infirmieri, etc. 

O imunitate puternică nu se rezumă doar la sfaturile de mai sus. Corelează masajul, dieta sănătoasă cu sportul și odihna corectă. Îmbunătățește calitatea vieții prin abordarea unui hobby relaxant, interacțiuni sociale de durată și activități care să te dezvolte.