Skip to main content

Este benefic un masaj robotic cervical? Gâtul și umerii sunt zone interconectate prin oase, mușchi, țesuturi conjunctive și nervi, iar orice problemă care apare la nivelul uneia se răspândește și asupra celeilalte părți. Cauzele care declanșează rigiditatea în zona gâtului și la umeri pot fi specifice fiecărei zone. De asemenea, există și câțiva factori comuni care provoacă disconfort și anume: entorse, întinderi musculare, bursita umărului, compresia, postură corporală greșită sau mișcări exagerate de rotație a umerilor. Cum poate ajuta un masaj robotic pentru zona cervicală?

Cuprins:

  1. Masaj robotic cervical – Care sunt cauzele care declanșează contracturile musculare?
  2. Masaj robotic cervical pentru relaxarea mușchilor încordați

1. Masaj robotic cervical – Care sunt cauzele care declanșează contracturile musculare?

Bursita umărului poate provoca inflamații, durere articulară la nivelul umărului și rigiditate locală. Bursa reprezintă un sac mic de lichid amplasat între articulații și care are rol de prevenire a mișcărilor de frecare între țesuturile moi și sistemul osos.

Compresia apare atunci când există leziuni, musculatură slabă a umărului, accidente ori când sunt efectuate mișcări repetate deasupra capului, precum aruncarea mingii sau deplasarea mâinilor în timpul înotului.

Postura greșită a corpului se numără printre cele mai frecvente cauze care conduc la dureri de gât și umeri. Faptul că nu stai drept în scaunul de birou te predispune la afecțiuni precum cifoză sau la postura corporală cu umerii împinși către față.

Țesuturile moi cuprind mușchii, tendoanele, fascia, ligamentele și tendoanele. Entorsele sau întinderile țesuturilor moi pot declanșa durere pe toată suprafața zonei gât-umeri. Întinderile și entorsele pot fi provocate de suprasolicitare în timpul antrenamentelor sau pot fi o reacție a organismului la efort fizic intens și prelungit.

De asemenea, disconfortul în zona umeri-gât poate fi declanșat și de obiceiul de a ridica sau de a transporta obiecte prea grele, precum genți sau rucsacuri. Astfel, dacă ai avut o zi activă și simți durere în zona gât-umeri, atunci redu inflamația și disconfortul prin aplicarea câtorva soluții simple și rapide. Poți așeza o compresă rece sau o pungă de gheață pe zona vulnerabilă timp de 20 de minute. Mai mult, este indicat să-ți asculți corpul și să iei pauze după fiecare antrenament care solicită umerii și gâtul.

2. Masaj robotic cervical pentru relaxarea mușchilor încordați

Dacă nu poți renunța la rutina regulată de sport, atunci rezervă-ți 15 minute zilnic de masaj terapeutic pentru durerea cervicală. Gama fotoliilor de masaj și relaxare recomandate oferă programe special concentrate pe zona umeri-gât. Aplicarea căldurii este o altă metodă recomandată pentru eliminarea rigidității musculare. Fotoliile de masaj japoneze cu perne de aer cald relaxează mușchii încordați, permit sângelui să circule fără probleme, oxigenând țesuturile și celulele.

Umerii și brațele sunt cuprinse din exterior de pernele de aer, în timp ce zona omoplaților este relaxată. Masajul cu perne de aer asigură atenție suplimentară și presează ferm zonele esențiale pentru menținerea posturii. Efectuarea unui masaj robotic cervical cu programe de întindere, anihilează tensiunea musculară din zona gât-umeri. Rolele de masaj robotic cervical cuprind gâtul în timp ce corpul este întins cu ajutorul suportului pentru picioare.

Rolele efectuează mișcări de masaj cu frământare, batere ritmică și presare fermă a umerilor pentru relaxare intensivă a mușchilor înțepeniți de postura incorectă sau suprasolicitare fizică. Programul VIP al fotoliilor de masaj japoneze asigură un masaj focusat pe musculatura pe care o solicităm în mare parte din zi și care se rigidizează din cauza oboselii. Activează programul personalizat de masaj rapid cu durată de 7 minute pentru gât și umeri înainte de a începe programul de muncă la birou sau orele de sport.

Dacă durerile se acutizează sau persistă în ciuda soluțiilor indicate în acest ghid, atunci este necesară vizita la medicul specialist pentru depistarea cauzei și prescrierea tratamentului corespunzător.