Skip to main content

Mușchii umărului sunt compuși din mușchi mici, mari, mușchii periscapulari și cei deltoidieni. Toți aceștia lucrează împreună, dau formă umărului și fac posibilă mișcarea acestuia în diferite direcții. De ce este indicată efectuarea în mod regulat a unui masaj robotic la umeri? Despre mușchiul deltoid se poate spune că este cel mai voluminos din zona umărului. Acesta are rolul de a susține rotația membrelor superioare, precum și mișcările în plan lateral, vertical sau orizontal.

Cuprins:

  1. Masaj robotic la umeri – Cum previi rigiditatea musculară după o zi la birou?
  2. Masaj robotic la umeri – Cele mai recomandate tipuri de masaj pentru relaxarea mușchiului deltoid?

1. Masaj robotic la umeri – Cum previi rigiditatea musculară după o zi la birou?

Întinderile și rupturile musculare sunt cele mai frecvente afecțiuni ale umerilor. Toate acestea pot interfera cu activitățile zilnice, generând dureri acute și mobilitate scăzută parțială sau totală de a mai mișca membrele superioare. Rupturile musculare provoacă de asemenea inflamarea umerilor. Durerea se cronicizează când ridici brațul în față, iar uneori zona cu probleme poate să prezinte inclusiv vânătăi.

Care sunt principalele cauze care provoacă înțepenirile la umeri?

Mușchii umerilor sunt frecvent afectați de suprasolicitarea fizică. De asemenea, umerii sunt presați și de obiceiul de a transporta sau ridica obiecte prea grele. De aceea este indicată respectarea unei rutine de încălzire înaintea începerii unui nou antrenament. Poți efectua exerciții pentru gât și brațe pe care să le îmbini cu mișcări de yoga. Crează o rutină variată care implică o suită complexă de mișcări pentru zona umerilor. Optează pentru un masaj robotic pentru umeri, tip Deep Tissue cu role care pătrund până la 12.5 cm în adâncimea mușchilor interiori. La fel de important este și utilizarea unei genți care să distribuie uniform greutatea obiectelor transportate pe ambii umeri.

În acest fel, încălzești musculatura și stimulezi sângele să circule, pregătind corpul pentru efort și prevenind întinderile sau rupturile de mușchi. De asemenea, după fiecare zi activă este recomandat să detensionezi musculatura prin masaj de relaxare. Gama celor mai calitative fotolii de masaj și relaxare sunt proiectate cu sistem de scanare morfologică, ceea ce ajută la depistarea punctelor rigide pentru un masaj precis.

2. Masaj robotic la umeri – Cele mai recomandate tipuri de masaj pentru relaxarea mușchiului deltoid?

Efectuarea unui masaj robotic la umeri rămâne una dintre cele mai indicate soluții pentru prevenirea și ameliorarea sindromului umerilor înțepeniți. Sistemul cu Inteligență Artificială analizează stadiul mușchilor. Ulterior, adaptează intensitatea rolelor de masaj în funcție de condiția fizică a persoanei. Un masaj robotic la umeri, dotat cu role de frământare începe cu mișcări lente, similare masajului realizat de mâinile maseurului. Pe măsură ce rolele pătrund tot mai adânc în mușchii umărului, viteza este redusă treptat pentru ca acestea să execute mișcări de presopunctură pe zona afectată.

Masajul cu frământare aplică o intensitate stabilă în punctele înțepenite ale umărului. Programul VIP al fotoliilor de masaj japoneze oferă un masaj concentrat pe părțile corpului care tind să devină rigide. La fel de benefică este și o sesiune de masaj cu tehnică de întindere a musculaturii, articulațiilor și oaselor (Stretching massage). Masajul cu întindere poate fi efectuat la nivelul întregului corp sau pe segmente specifice. Așa cum sunt de exemplu cele pe care le-ai solicitat la antrenamente sau prin postura incorectă în scaunul de birou. Pentru combaterea contracturilor, optează pentru un masaj cervical după o zi lungă petrecută în fața laptopului.

Mușchiul deltoid sau celelalte grupuri de mușchi care compun umărul pot fi de asemenea afectați de leziuni, accidente, traumatisme provocate de lovituri puternice. Pe lângă acestea, mai există și artrita, inflamații, boli cronice și alți factori care pot deteriora structura țesuturilor din zona umerilor. În aceste cazuri se impune vizita la medic pentru stabilirea cauzei exacte și prescrierea unui tratament corespunzător. Terapiile alternative pot veni în completarea tratamentului medical pentru accelerarea vindecării, dar doar la indicațiile specialistului.