Cât de indicat este un masaj robotic pentru spatele inferior? Mușchiul piriform este localizat în zona pelviană, mai exact, profunzimea musculaturii fesierilor. Acesta este un mușchi activ în mers, menținerea echilibrului, rotația externă a coapsei, trecerea greutății de pe un picior pe altul și depărtarea coapsei pe linia meridiană a corpului. Exista așa numitul sindrom piriform, adică o contracție sau o inflamație a acestui mușchi și care provoacă disconfort la nivelul fesei. Cum se manifestă acest sindrom piriform? Care sunt tipurile de masaj robotic pentru spatele inferior?
Cuprins:
- Masaj robotic pentru spatele inferior- Ce este sindromul piriform?
- Decontracturarea mușchiului piriform prin masaj electric
1. Masaj robotic pentru spatele inferior- Ce este sindromul piriform?
Știai că, sindromul piriform poate fi unul dintre factorii responsabili pentru durerile sciatice? Între nervul sciatic și mușchiul piriform există o distanță mică. Așadar, o presiune prea mare depusă pe mușchiul piriform solicită implicit nervul sciatic. În consecință, te poți trezi cu senzații de durere sau furnicături în partea posterioară a coapselor, la nivelul spatelui inferior sau de la șolduri și până la gambe.
În cele mai multe cazuri, sindromul piriform este cauzat de statul prelungit în șezut. Așadar, dacă lucrezi la birou sau petreci mult timp în scaun sau pe canapea, te-ai putea confrunta cu simptomele acestui sindrom. Pe lângă stilul de viață sedentar, mai există și alte cauze. De exemplu, mușchiul piriform este adesea solicitat de sportivi care execută mișcări de rotație sau care ridică greutăți.
Alte cauze ale sindromului piriform mai pot fi și:
- căderile în fund;
- atrofierea mușchiului piriform;
- hiperlodoza;
- rotația externă a piciorului;
- ciclismul, vâslitul și alte sporturi care stresează mușchiul;
- paralizii cerebrale.
De asemenea, disconfortul poate să apară și atunci când ai stat în șezut și imediat te-ai apucat de sport sau după o lungă plimbare fără a-ți încălzi corpul în prealabil.
Care sunt simptomele sindromului piriform?
Suprasolicitarea mușchiului piriform se manifestă prin senzații de furnicături, durere acută și amorțeală a feselor. Adesea, simptomele se pot resimți și la nivelul gambelor sau în spatele coapsei. În plus, sindromul piriform poate limita mobilitatea articulară la nivelul șoldului, poate provoca senzația de picioare amorțite sau dureri pelviene.
2. Decontracturarea mușchiului piriform prin masaj electric
Așadar, oricine este predispus la sindromul piriform, indiferent dacă este genul sedentar sau sportiv de performanță. În cazul acestora din urmă este indicată o rutină de încălzire înainte de începerea antrenamentelor.
Pentru încălzirea mușchilor fesieri și prevenirea sindromului piriform este de preferat un masaj robotic pentru spatele inferior, precum masajul stretching. Gama celor mai recomandate fotolii de masaj au perne de aer care susțin talia și șoldurile, în timp ce picioarele sunt întinse și trase în jos cu ajutorul suportului reglabil pentru picioare.
Poți activa masajul Whole Body Stretch cu niveluri de intensitate diferite, care întinde mușchii, articulațiile și ligamentele de pe toată suprafața corpului. De asemenea, cu fotoliile de făcut masaj beneficiezi de un masaj cu întindere specific, concentrat pe zona picioarelor sau a spatelui inferior.
Alternează masajul de întindere în poziție Zero Gravity și programul Mindfulness cu perne de aer pentru relaxare optimă. Spatele și picioarele sunt mișcate simultan în sus și în jos. Pernele de aer masează zona pelvisului până în spatele genunchilor cu o intensitate ușor de reglat din butoanele telecomenzii. Mușchii care susțin pelvisul sunt masați prin mișcarea de răsucire a pernelor de aer și întinderea mușchilor fesieri.
Optează și pentru programul de masaj cu încălzire. Fotoliile de făcut masaj sunt echipate cu încălzitoare încorporate la spate și la picioare, ideale pentru relaxarea rigidității din zonele respective. În cazul durerii persistente sau a celorlalte simptome asociate sindromului piriform este recomandat să apelezi la opinia medicului în vederea urmării unui tratament corespunzător.