Skip to main content

Masajul cervical este cel mai des utilizat tip de masaj pentru spondiloză. Dincolo de beneficiile sale pentru sănătate, masajul cervical este ideal pentru relaxare fizică și mentală. Petreci prea mult timp la birou? Ai un stil de viață sedentar, sau, din contră ești mereu activ? Indiferent de stilul personal de viață, durerile de spate, umeri și gât fac parte din rutina fiecăruia dintre noi.

Disconfortul și stresul muscular interferează cu activitățile zilnice, afectând randamentul, concentrarea și nivelul zilnic de energie. Stresul muscular poate fi rezultatul programului prelungit la birou sau antrenamentelor sportive intense. Din fericire, există o serie de soluții simple de relaxare are cresc mobilitatea și flexibilitatea musculară. Printre aceste soluții se află și masajul cervical. 

Cuprins:

  1. Masajul cervical și contracturile musculare – Cum se manifestă disconfortul cervical?
  2. Fotoliile de masaj recomandate – Care sunt procedurile pentru masajul cervical?

1. Masajul cervical și contracturile musculare – Cum se manifestă disconfortul cervical?

Sesiunile de masaj cervical sunt ideale pentru persoanele care petrec mult timp în scaun. Cei care lucrează remote sau care își stau minim 8 ore pe zi la birou compun categoria cea mai predispusă la dureri cervicale. Acestea apar pe fondul contracturilor musculare, a mușchilor slăbiți, a sedentarismului sau a unei activități care solicită această zonă.

Prin masajul cervical crești rezistența mușchilor și a articulațiilor. De asemenea, prin masarea zonei cervicale îmbunătățești circulația sângelui, favorizezi oxigenarea celulelor și a țesuturilor. Indiferent dacă te confrunți sau nu cu dureri cervicale, masajul are rol de prevenire.

Totuși, dacă această problemă de sănătate ajunge să cauzeze migrene sau tulburări de somn, atunci este indicată folosirea fotoliilor de masaj cervical în mod regulat. Masajul cu perne de aer este una dintre funcțiile care au revoluționat industria fotoliilor de masaj. Scaunele și fotoliile de masaj cervical cu încălzire au perne de aer cald încorporate strategic în zona spatelui, gâtului, capului, umerilor sau brațelor. Gama fotoliilor și aparatelor de masaj terapeutic pentru gât și spate prezintă programe prestabilite cu viteză și intensitate care pot fi reglate în timpul sesiunii, în funcție de preferințele de moment.

Cum se manifestă problemele cervicale?

  • dureri de la baza craniului și până la nivelul umerilor;
  • tulburări de somn;
  • dureri persistente de cap;
  • amețeli puternice;
  • probleme de concentrare;
  • dureri/ amorțeală a brațelor sau mâinilor.

2. Fotoliile de masaj recomandate – Care sunt procedurile pentru masajul cervical?

Problemele cervicale au simptome pe care ușor le poți confunda cu disconfort sau oboseală trecătoare. Așadar, când știi că este cazul să apelezi la sfatul medicului?

  • când durerile se intensifică sau când experimentezi amețeli, stări de greață sau vomă;
  • amorțeala sau slăbirea musculaturii brațelor;
  • senzații de înțepenire a gâtului sau umerilor.

Datorită masajului cervical, sistemul tău imunitar are doar de câștigat. Când masajul este făcut cu regularitate săptămânală, atunci este stimulat sistemul limfatic și totodată crește numărul de limfocite și celule albe. Prin urmare, masajul de relaxare pregătește corpul să facă față agenților patogeni și afecțiunilor aferente.

Care sunt procedurile specifice fotoliilor de masaj profesionale prin care ții la distanță durerile cervicale?

  • Masajul profund al țesuturilor

Acesta mai poartă denumirea de masaj deep tissue și este proiectat să lucreze în profunzimea mușchilor pe zonele cele mai încordate și dureroase.  

  • Scanarea morfologiei utilizatorului

Masajul terapeutic începe printr-o scanare a profilului coloanei vertebrale și a umerilor cu scopul depistării zonelor cu probleme. Fotoliile de masaj au capacitatea de a evalua până la 10 grupe de mușchi pentru efectuarea unui masaj cu precizie medicală.

  • Masajul cu frământare

Masajul cu frământare este posibil datorită acțiunii rolelor de masaj. Acestea ies în afară cu mișcări blânde, iar viteza se adaptează automat apăsând mai ferm pe zonele rigide. Tehnica masajului de frământare cu role are drept focus zona gât-umeri-spate pe care o stimulează prin mișcări ușoare de presare, întindere și batere. Scopul masajului cu frământare este acela de a mări elasticitatea mușchilor. Precum și acela de a debloca fluxul sanguin, astfel încât oxigenul și nutrienții transportați de sânge să alimenteze mușchii, celulele, țesuturile și organele interne. 

Cu ajutorul masajului cervical efectuat săptămânal, scazi riscul disconfortului muscular și astfel crești calitatea vieții. Totuși, această soluție alternativă poate fi folosită pentru completarea tratamentului medical atunci când simptomele devin severe și afectează starea generală.