Ce implică masajul cu stretching? Mai exact, acest lucru înseamnă întinderea unui tendon sau a unui anumit muschi pentru a îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea. Beneficiile pe care le aduce masajul stretching nu se opresc aici. Dincolo de obținerea unui corp tonifiat este îmbunătățită circulația sanguină și nu numai.
Cuprins:
- Masajul cu stretching – Care sunt beneficiile pe termen lung?
- Masajul cu întindere – Pentru ce grupe de mușchi este recomandat?
1. Masajul cu stretching – Care sunt beneficiile pe termen lung?
Pentru a preveni riscul de accidentări sau pentru a grăbi timpul de recuperare în urma acestora este esențial să dezvoltăm amplitudinea mișcărilor. De asemenea, acest lucru ajută sportivii să își crească performanțele la antrenamente și competiții.
Un masaj cu stretching participă la optimizarea randamentului la sportivi și în alte moduri. Acesta deblochează fluxul de sânge, ceea ce permite acestuia să alimenteze țesuturile și celulele cu oxigen. Astfel, musculatura este mai relaxată, reducând riscul de febră musculară chiar și după efort intens. Din aceste motive, cei care practică în mod regulat un sport preferă să-și facă încălzirea prin exercițiile și masajul cu stretching.
Această formulă este benefică și după încheierea antrenamentului pentru a diminua acidul lactic din mușchii solicitați la sală și care ar putea provoca dureri, disconfort și febră musculară a doua zi. Însă, masajul cu stretching nu este conceput doar pentru persoanele active, ci și pentru cei al căror stil de viață este mai degrabă unul sedentar. Șezutul prelungit la birou, spre exemplu, stresează musculatura spatelui, cea cervicală și a șoldurilor.
Cu cât mușchii sunt mai relaxați, cu atât mai dreaptă devine postura corpului, în mod natural. Așa, previi dezvoltarea problemelor de la nivelul coloanei vertebrale, cauzate de poziția deficitară prelungită. De multe ori, simțim durere musculară sau senzații de înțepenire și din cauza stresului de peste zi.
Expunerea organismului la lungi perioade stres, afectează sănătatea generală, iar acest disconfort se manifestă prin contractarea mușchilor. Masajul cu stretching oferit de programele de masaj electric neutralizează tensiunea mentală cu o stare de calm, ceea ce face ca acest masaj să fie activat înainte de ora de culcare pentru un somn liniștit.
2. Masajul cu întindere – Pentru ce grupe de mușchi este recomandat?
Cui îi este recomandat masajul cu întindere? După cum s-a specificat deja, acesta conferă avantaje oricui, indiferent dacă stilul de viață este bazat pe activitate fizică sau este unul mai degrabă sedentar. Datorită acestei activități, sporim mobilitatea musculară, flexibilitatea articulară și independența în mișcare. Condiția acestor beneficii se află în respectarea unui program regulat de masaj combinat cu exerciții de întindere. Așadar, rezervă-ți minim 15 minute pe zi pe care să le dedici masajului, apoi observă schimbările.
Există două tipuri de stretching: pasiv sau activ. Acesta din urmă se referă la capacitatea corpului de a se întinde pe baza forței sale naturale. Pentru stretchingul pasiv, persoana trebuie să se folosească de obiecte din exterior pentru a ajuta la întinderea mușchilor și a tendoanelor.
Poți folosi programul de masaj Stretching Whole Body pentru relaxare corporală completă sau ai opțiunea să utilizezi doar programul focusat pe o anumită zonă. Zonele cele mai vulnerabile și pe care le solicităm cel mai des sunt gâtul, umerii, spatele gambele, partea posterioară a coapsei, șoldurile și partea din față a coapselor. Cu ajutorul tehnologiei japoneze, fotoliile de masaj îți asigură posibilitatea de a crea un masaj personalizat conform nevoilor tale, în care să stabilești personal atât programele, cât și nivelul de intensitate al masajului.
Pentru rezultate și mai bune poți alterna programele de masaj. Dacă simți frecvent dureri de spate fără să existe o cauză medicală, atunci experimentează funcția de masaj cu încălzire, masajul Mindfulness cu perne de aer sau Deep Tissue cu role care pătrund până la 12 cm în musculatură.