Stresul face parte din rutina obișnuită a fiecăruia dintre noi. Poate să sune ciudat, dar stresul are și o parte pozitivă. Atunci când ne simțim copleșiți, organismul poate să ne semnaleze faptul că, ceva în jurul nostru ne dăunează. Poate fi vorba despre un job monoton, o relație nepotrivită, lipsa unui hobby sau absența pauzelor de relaxare. Problema intervine atunci când stresul este atât de ridicat încât interferează cu activitățile cotidiene și ne afectează randamentul. Deși vacanțele au un puternic efect terapeutic, totuși, ai mereu la îndemână masajul electric japonez, plus alte câteva metode utile de relaxare prin care să menții hormonul de stres în parametrii normali.
Cuprins:
- Masajul electric japonez – Soluții utile de relaxare fără să ieși din casă
- Masajul electric japonez și alte terapii antistres prin stimularea simțurilor
1. Masajul electric japonez – Soluții utile de relaxare fără să ieși din casă
Masajul electric într-un fotoliu profesional, câteva pagini din cartea preferată sau conexiunea cu natura sunt câteva metode utile de relaxare cu eficiență dovedită în echilibrarea cortizolului.
- Activează programul de 7 minute de masaj
Fotoliile de masaj japoneze au pregătit pentru tine cea mai eficientă metodă de relaxare a corpului și a minții: masajul electric de 7 minute. Așadar, dacă te afli în pauza de lucru, te împarți între sarcinile casnice sau te simți epuizat după o zi solicitantă nu ai nevoie decât de 7 minute de masaj pentru a-ți recâștiga tonusul.
Masajul electric japonez cu durată de 7 minute acționează direct asupra acelor zone afectate atât de statul prelungit la birou, cât și de efortul fizic intens. Masajul electric de 7 minute începe din zona cervicală și se extinde către omoplați, spatele inferior și continuă cu masarea gambelor și a tălpilor. Cât timp stai confortabil în fotoliu, fie te poți dedica în totalitate masajului, fie poți răsfoi câteva pagini din cartea preferată, asculți muzică ambientală, fie privești un filmuleț amuzant pe Youtube.
2. Masajul electric japonez și alte terapii antistres prin stimularea simțurilor
Corpul are nevoie să elimine stresul cauzat de postura greșită sau prelungită în scaun, iar mintea necesită o pauză de distragere la fiecare 50 de minute de efort intelectual.
- Abordează terapia prin artă
Nu trebuie să fi fost înzestrat cu vreun talent special pentru a te bucura de efectele terapeutice ale artei. Studiile încurajează desenul, pictura sau chiar coloratul la orice vârstă. Toate acestea ne ajută să ne deconectăm de la task-uri și să oferim minții o binemeritată pauză activă.
Desenul reduce stările de anxietate, îmbunătățește concentrarea și sporește creativitatea. Dacă nu te numeri printre artiștii înnăscuți, atunci poți recurge la pictura pe numere sau cărțile de colorate special gândite pentru ,,copiii mari’’.
- Alege cu atenție uleiurile esențiale
Aromaterapia are un efect divin asupra tonusului general. Câteva minute de aromaterapie sunt suficiente pentru revitalizarea mentală. Pentru relaxare rapidă au fost gândite în mod special câteva arome – flori de portocal, patchouli, lavandă, iasomie sau mușețel, care te motivează să iubești chiar și cea mai stresantă zi de luni.
- Servește ,,ceaiul de la ora 5’’
,,Ceaiul de la ora 5’’ este prilejul perfect de a-i oferi creierului un boost de energie. Ora 5 este deja pentru multe persoane o oră prea târzie pentru cafea, deci o ceașcă bună de ceai rămâne soluția ideală. Te poți orienta către ceaiul de roiniță, una dintre cele mai vechi plante din medicina populară românească. Ceaiul din roiniță anihilează stresul, induce o stare de calm și echilibrează sistemul nervos.
Grație acestor beneficii dovedite, ceaiul de roiniță a fost integrat în rutina zilnică a numeroaselor culturi din întreaga lume. La fel de prietenoase cu sistemul nervos sunt și sortimentele care includ ceai verde cu L-teatină pentru relaxare sau ceai matcha cu un aport de antioxidanți mai mare chiar decât al fructelor Goji.
Privit dintr-o altă perspectivă, stresul ne motivează să înlocuim obiceiurile nocive cu alegeri care promovează sănătatea pe toate planurile. Masajul electric japonez , un ceai aromat și câteva minute ,,de artă’’ sunt suficiente pentru a pune cortizolul la punct.