Terapia prin masajul la domiciliu a devenit o parte din rutina zilnică a sportivilor de performanță. De altfel, după încheierea antrenamentelor sportive, majoritatea persoanelor apelează la masaj pentru a elibera acidul lactic și pentru a preveni contracturile musculare. Fotoliile cu masaj robotic sunt tot mai răspândite în centrele sport și fitness. Care e în realitate rolul masajului în stilul de viață sportiv? Sunt fotoliile profesionale o investiție pentru sănătate sau mai degrabă o cheltuială suplimentară?
Cuprins:
- Fotoliile cu masaj robotic– Top beneficii mai puțin cunoscute
- Masajul la domiciliu – Care sunt avantajele fotoliilor de masaj?
1. Fotoliile cu masaj robotic – Top beneficii mai puțin cunoscute
Atunci când depui efort intens, corpul acumulează substanțe ‘’responsabile’’ pentru disconfortul muscular resimțit ulterior. Din acest motiv, sportivii apelează la fotoliile cu masaj robotic care ajută corpul să se recupereze după efort și să facă față antrenamentului următor. Eliminarea tensiunii musculare este cel mai cunoscut beneficiu pentru care fotoliul și-a dobândit popularitatea. Puțini știu însă că, dispozitivele de făcut masaj ocupă un rol important din rutina de viață a sportivilor.
Știai că fotoliile masaj…:
…favorizează dilatarea vaselor sanguine?
Acest procesul optimizează fluxul sanguin în țesuturile musculare, eliberează toxinele acumulate în timpul sportului și ajută celulele să primească nutrienți și oxigen.
…elimină acidul lactic și eliberează endorfinele?
Fluxul sanguin îmbunătățit prin masaj blochează excesul de acid lactic. De asemenea, masajul electric încurajează endorfinele produse natural de corp. Endorfinele oferă o stare generală optimă, minimizând disconfortul creat de senzația de durere musculară.
…crește mobilitatea musculaturii și a articulațiilor?
Întrucât masajul descurajează acumularea acidului lactic la nivelul țesutului muscular, sportivii se confruntă tot mai rar cu contracturi musculare. Acțiunea rolelor de masaj ridică temperatura țesuturilor, avantajând flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor. În acest fel, poți crește capacitatea corpului de a se recupera mai rapid după entorse, luxații, fracturi de stres, întinderi musculare și alte leziuni.
2. Masajul la domiciliu – Care sunt avantajele fotoliilor de masaj?
Fotoliile de masaj japoneze stimulează producerea mitocondriilor, care furnizează peste 90% din necesarul de energie organismului uman. Creșterea mobilității musculare și oxigenarea țesuturilor previn leziunile și reduc timpul de recuperare post-antrenamente. Desigur, poți apela oricând la serviciile unui profesionist.
Dar, fuga de la un antrenament la altul, plus obligațiile de serviciu îți lasă prea puțin timp liber. În fond, ce poate fi mai benefic decât o sesiune de masaj la domiciliu după o zi solicitantă? În plus, poți prelungi efectul masajului terapeutic oricât simți că este necesar. Îți poți seta muzică ambientală pe fundal sau poți privi serialul preferat cât timp te masezi.
Scapi de stres în toate privințele. Chiar și masajul la salon te predispune la stres în mod inconștient. Drumul până acolo, traficul și grija să nu întârzii se acumulează și-ți dau peste cap starea emoțională. În consecință, masajul la domiciliu câștigă teren, scutindu-te de grija locurilor de parcare sau de ședințe pierdute din cauza întârzierilor.
Poți da frâu dorințelor tale. Îți setezi programele favorite de masaj, nivelul de intensitate, muzica preferată sau dai drumul la televizor. În acest fel, îmbini mai multe activități plăcute, te relaxezi mai profund și economisești timp prețios.
Poți influența ambientul și rutina masajului. Fie stabilești programele dorite pe care fotoliul masaj să le memoreze, fie experimentezi zilnic tehnici și programe diversificate. Ideal ar fi să alternezi programele de masaj pentru a evita riscul uzurii musculare în urma masajului concentrat permanent pe o singură zonă a corpului.
În ultimii ani, fotoliile cu masaj robotic au devenit o soluție convenabilă pentru stilul de viață al oamenilor activi și nu numai. Fiecare sportiv de performanță este conștient de rolul rutinei adecvate care trebuie respectată atât înaintea antrenamentelor, cât și după finalizarea acestora.