Cât de eficient este masajul paraspinal? Mușchii paraspinali dirijează mișcarea de extensie, rotire și îndoire laterală a coloanei vertebrale. Aceste grupuri de mușchi se află de-o parte și alta a coloanei vertebrale. Din ce cauze apar durerile în aceste zone? Care sunt acele obiceiuri prin care oamenii își sabotează inconștient rezistența acestor mușchi?
Cuprins:
- Masajul paraspinal – Cum să-ți relaxezi spatele după o zi de stat la birou?
- Masajul paraspinal pentru calmarea contracturilor
1. Masajul paraspinal – Cum să-ți relaxezi spatele după o zi de stat la birou?
Dacă te confrunți frecvent cu dureri localizate la spate, atunci mușchii paraspinali încordați ar putea fi una dintre probleme. Rigiditatea locală poate avea la bază numeroși factori. Cel mai adesea, durerile de spate provin de la obiceiul nostru de a sta prea mult în scaun, fapt care duce la atrofierea mușchilor. Atunci când stăm prea mult timp în șezut la birou, menținem o postură incorectă, fără să ne dăm seama.
Corpul stă aplecat către laptop sau deasupra telefonului, de aceea nu ar trebui să ne mire prezența durerii la finalul zilei. Un rol major în crearea disconfortului la spate îl ocupă și leziunile din zona coloanei vertebrale. Acestea pot duce la spasme musculare, dificultatea de a îndoi spatele sau de a-l mișca în lateral, precum și capacitatea scăzută de a păstra spatele drept.
Aceste simptome pot fi indiciul unei zile solicitante pentru spate, dar dacă sunt persistente, atunci se impune vizita la medicul specialist pentru stabilirea unui diagnostic. Pentru a preveni complicațiile sau pentru a-ți asigura confortul este indicat să adopți câteva măsuri sănătoase care să protejeze sănătatea spatelui.
2. Masajul paraspinal pentru calmarea contracturilor
Pentru eliminarea stresului muscular, precum și pentru relaxarea corpului poți experimenta masajul paraspinal. Pentru rezultate vizibile, stabilește un program zilnic în care să îmbini masajul paraspinal cu exercițiile de întindere. Dacă nu apelezi la serviciile saloanelor din diverse motive, poți obține aceleași beneficii în confortul casei tale. Fotoliile de masaj profesionale pot înlocui cu succes serviciile maseurilor profesioniști.
După o zi obositoare sau una petrecută la birou, oferă-i spatelui tău relaxarea meritată. Alege masajul Deep Tissue cu role care calmează contracturile până la 12 cm în profunzime. Activează programul Mindfulness cu perne de aer, masaj lombar, Stretching Whole body cu întindere corporală sau bucură-te de un masaj cu încălzire la spate. Indiferent de opțiunea ta, fiecare dintre acestea te vor ajuta să relaxezi musculatura și să menții corpul într-o poziție corectă, fără efort.
Chiar dacă masajul asigură beneficii uluitoare, nu trebuie neglijată importanța sportului. În majoritatea cazurilor, durerile de spate sau rigiditatea musculară sunt consecințele sedentarismului. Zonele înțepenite nu permit sângelui să circule, iar din cauza acestor blocaje, pot apărea diverse probleme, printre care favorizarea febrei musculare. Dacă fluxul este blocat, mușchii paraspinali nu sunt alimentați cu nutrienții și oxigenul care circulă prin sânge.
Așadar, pe cât posibil, încearcă să previi efectele dăunătoare ale sedentarismului. Începe ziua cu exerciții ușoare de aerobic, întinderi, stretching, yoga sau înot. Controlează permanent postura spatelui, iar atunci când lucrezi la birou, ia o pauză în fiecare oră și fă mișcare. Dacă dimineața te-ai trezit cu dureri de spate, revigorează-te printr-un masaj rapid. Programul de masaj Quick Massage cu durată de 7 minute diminuează disconfortul creat pe timpul nopții din cauza poziției inconfortabile din timpul somnului.
De asemenea, bunăstarea spatelui este influențată și de articolele de pat. Achiziționează o saltea suficient de fermă încât să susțină coloana vertebrală. Dacă nu poți dormi fără pernă, atunci folosește una care să mențină gâtul și coloana vertebrală la același nivel.
Deși durerile de spate sunt trecătoare în cele mai multe cazuri, acestea se pot acutiza în absența unui stil de viață sănătos. Cu timpul, aceste probleme se pot croniciza, fiind necesare tratamente complexe și costisitoare.