Skip to main content

Ce este reflexoterapia plantară? Ce beneficii asigură organismului și de ce este indicat să o includem în rutina de sănătate? Studiile arată că, majoritatea afecțiunilor sunt generate de excesul de toxine care se acumulează în organism, în mod special la nivelul palmelor și a picioarelor. Prin masajul reflexogen sunt evacuate aceste reziduuri care blochează organele interne și favorizează inflamațiile.

Cuprins:

  1. Reflexoterapia plantară – Ce afecțiuni poate să prevină?
  2. Masajul reflexogen – Ce trebuie să faci după încheierea sesiunii de masaj?

1. Reflexoterapia plantară – Ce afecțiuni poate să prevină?

Reflexoterapia este o formă de medicină alternativă care promovează vindecarea organismului prin presarea mâinilor, tălpilor și altor puncte reflexe de pe suprafața corpului. Reflexoterapia este un masaj localizat, prin care se urmăresc anumite zone cheie energetice, aflate la mică distanță unele de celelalte, fiecare corespunzând unui organ diferit.

Reflexoterapia plantară este cea aplicată în punctele energetice de la nivelul tălpilor. Astfel, în această parte a corpului pot fi stimulate punctul reflex al capului, care se află în zona degetelor și punctul reflex al inimii care se găsește la degetul mic. Apoi, în partea de mijloc a tălpii există punctul reflex al stomacului și punctul glandei pituitare deasupra degetului mare.  

Reflexoterapia plantară poate fi utilizată ca parte din rutina de sănătate privind prevenirea anemiei, răcelilor, migrenelor, gripelor și a problemelor digestive. Acest tip de masaj stimulează fluxul sanguin, ceea ce ajută la o mai bună a asimilare a nutrienților. La nivel digestiv, reflexoterapia este de ajutor și celor care se confruntă cu probleme precum constipația sau diareea. Șirul beneficiilor nu se oprește aici.

Potrivit unor studii, masajul reflexologic favorizează reducerea celulitei, eliminarea excesului de apă, arderea grăsimilor și participă la obținerea unei pieli cu aspect sănătos. Așadar, poți include masajul reflexogen în dieta ta de slăbit sau planul de sănătate al pielii. Se spune că dacă ești sănătos la interior, acest lucru este vizibil în aspectul exterior. Completează rutina ta de îngrijire a pielii sau planul de slăbit cu efectele reflexoterapiei.

2. Masajul reflexogen – Ce trebuie să faci după încheierea sesiunii de masaj?

Masajul reflexogen nu se rezumă doar la relaxare. După cum s-a specificat deja, acesta asigură o suită de efecte cu efect curativ asupra sănătății fizice și mentale. Pentru ca masajul să-și facă treaba este bine să aplici câteva reguli simple după încheierea sesiunii de masaj. 

După masajul reflexogen este indicat să te hidratezi cu apă, astfel încât să accelerezi evacuarea toxinelor din sânge. Pentru ca masajul să-și facă mai bine efectul, încearcă să te odihnești după ce ai ai terminat sesiunea respectivă. Există probabilitatea ca după masajul reflexogen să te confrunți cu senzație de oboseală sau probleme cu fluxul sanguin, dar acestea adesea sunt temporare. În orice caz, dacă observi reacții în organismul tău și care persistă, atunci cere opinia unui specialist pentru identificarea corectă a cauzei. 

Masajul reflexologic reprezintă o soluție la îndemână la care poți să apelezi atunci când simți dureri de spate, dureri cervicale, crampe abdominale sau când simți doar nevoia să te eliberezi de stresul unei zile încărcate. Stilul de viață modern ne ține minim 8 ore în scaunul de birou, cu corpul îndreptat către laptop, iar puținele ore rămase libere nu permit mereu și relaxarea prin sport. Din aceste cauze, disconfortul la nivelul spatelui, umerilor și a cefei nu vor întârzia să apară.

Lipsa mișcării favorizează blocajele limfatice și totodată, acumularea toxinelor în sânge. Tot din cauza stilului de viață stresant sau preponderent sedentar ai putea suferi de senzația picioarelor grele sau tulburări de somn. Din aceste motive poți avea parte pe termen lung de un tonus scăzut, stări de iritabilitate, nervozitate și simptomele asociate anumitor inflamații.

Dacă timpul nu-ți permite să ajungi la saloane, atunci profită de programele fotoliilor dotate cu role în talpă și perne de aer pentru un masaj profesionist.