Skip to main content

Nimeni nu merită cea mai multă apreciere de sărbători (ca și în restul anului, de altfel) decât bunicii și părinții. Recunoștința se poate exprima prin diferite moduri, dar perioada sărbătorilor este momentul ideal privind alegerea unor cadouri de Crăciun pentru părinți și bunici care să fie practice pentru tot restul anului. Iată câteva idei de cadouri geniale pentru Crăciun, care se vor dovedi o investiție pe termen lung.

Cuprins:

  1. Cadouri de Crăciun pentru părinți și bunici – Care sunt criteriile principale de care să ții cont?
  2. Cadouri de Crăciun pentru părinți și bunici care nu se demodează niciodată

1. Cadouri de Crăciun pentru părinți și bunici – Care sunt criteriile principale de care să ții cont?

Alegerea celor mai potrivite cadouri pentru părinți și bunici de Crăciun poate da bătăi de cap, mai ales dacă dorești să-i surprinzi cu ceva care să le fie util pe o perioadă cât mai lungă. Așadar, notează câteva criterii după care să-ți ghidezi lista de opțiuni.

  • Hobby-uri. Dacă ești de părere că ai tăi au deja tot ce le trebuie, atunci impresionează printr-un dar care să se potrivească pasiunilor fiecăruia. Un zbor cu parapanta sau cu balonul cu aer cald, un curs de echitație sau de pictură pe ceramică, o ședință privată de tenis pentru două persoane sunt câteva dintre opțiunile pe care merită să le iei în calcul. 
  • Personalitatea. În mod normal, acesta ar fi primul criteriu de care să ții cont atunci când cauți cele mai utile cadouri pentru părinți și bunici de Crăciun. De exemplu, dacă ai tăi iubesc opera sau au o trupă preferată, atunci cu siguranță vor fi încântați să primească din partea ta bilete pentru astfel de evenimente. Dacă sunt persoane care își găsesc confortul în intimitatea casei, atunci orientează-te către un fotoliu de făcut masaj din care să poată citi o carte sau să privească serialul preferat în timp ce se bucură de un masaj ca la salon. 

Cadouri clasice sau experiențe?

Există acele idei de cadouri atemporale, care nu se demodează niciodată și care sunt binevenite oricând, deci le poți lua în considerare și cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu siguranță că bunica sa mama ta vor fi plăcut impresionate de un set pentru micul dejun realizat din porțelan sau o lenjerie de pat, creată din materiale naturale. Dacă sunt mai degrabă personalități care preferă experiențele în locul cadourilor materiale, atunci le poți face sărbătorile mai frumoase oferindu-le bilete la o piesă de teatru clasică sau un city-break într-un oraș în care să simtă și altfel atmosfera Crăciunului.  

2. Cadouri de Crăciun pentru părinți și bunici care nu se demodează niciodată

Lista de cadouri pentru părinți și bunici de Crăciun poate fi completată și cu articole menite să simplifice treburile gospodărești. Un robot de bucătărie, un blender sau un aparat de pregătit cafeaua sunt câteva dintre cele mai elementare produse care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. 

Dacă unul dintre membrii familiei pun preț mai mult pe relaxare și confort în intimitatea propriului cămin, atunci dăruiește-i un fotoliu de făcut masaj cu suport pentru picioare profesional. Acesta poate servi și ca piesă de mobilier obișnuită, înlocuind clasicul fotoliu de sufragerie, dar în același timp asigură peste 80 de programe de relaxare pentru tot corpul. Fotoliul de făcut masaj este dotat cu suport pentru picioare, care poate fi reglat la înălțimea fiecărei persoane. Astfel, acesta va deveni locul preferat de relaxare pentru părinții și bunicii tăi, ideal pentru a privi un film la televizor, a citi ziarul sau pentru a servi cafeaua.

De asemenea, dispozitivul este prevăzut cu încălzitoare încorporate la spate și în zona picioarelor, fapt care asigură confort superior în sezonul de iarnă, dar este în general util inclusiv persoanelor care se confruntă cu sindromul ,,picioarelor reci’’.

Ia în calcul personalizarea cadoului

Este de preferat să adaugi cadoului o notă personală, cu ajutorul unui obiect realizat manual, poate chiar de tine. Astfel, poți include în pachet și un pulover tricotat, mici ornamente festive, un album foto cu fotografiile voastre din concedii și chiar jocuri de societate care să vă facă serile în familie mai dinamice. După cum s-a specificat deja este indicat să ții cont de personalitatea persoanei respective atunci când cauți cadouri pentru părinți și bunici de Crăciun.