Skip to main content

Care sunt cele mai populare soluții pentru calmarea artritei? Artrita poate fi definită drept rezultatul unei eroziuni create la nivelul unei articulații. Conform studiilor, există aproximativ 200 de tipuri de artrită și anumite afecțiuni care se pot dezvolta pe fondul acestora. Riscul de a dezvolta multiple tipuri de artrită crește odată cu vârsta, cei mai mulți pacienți având peste 65 de ani. De asemenea, sportivii sau persoanele foarte active care s-au accidentat la încheieturi sau la o anumită articulație riscă să sufere de artrită la nivelul articulației respective.

Lipsa tratamentului corespunzător pentru vindecarea artritei conduce la o serie de boli și chiar dizabilități, indiferent de vârsta persoanei. Artrita afectează calitatea vieții, mai ales dacă apare la încheieturile mâinilor și ale picioarelor. Tocmai de aceea este recomandat să încerci relaxarea prin masaj și diverse terapii alternative care atenuează durerile sau rigiditatea și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Cuprins:

  1. Calmarea artritei – Aparate de masaj electric pentru mobilitatea articulațiilor
  2. Masajul de relaxare și soluții naturale cu efect anti-inflamator

1. Calmarea artritei – Aparate de masaj electric pentru mobilitatea articulațiilor

Stilul de viață activ rămâne cheia unui organism forte. Soluția de calmare a artritei poate fi îmbunătățită prin exerciții ușoare practicate în mod regulat. Sportul zilnic trebuie corelat cu o alimentație bazată pe acizi grași esențiali care pot fi obținuți din nuci, alune, cereale integrale sau semințe. De asemenea, pentru calmarea artritei include în dieta zilnică fructe și verdețuri care ajută la recuperarea cartilajelor slăbite și la calmarea artritei. Dacă știi că ești predispus la artrită, atunci elimină acele alimente care contribuie la progresia acestei afecțiuni. Un exemplu de ‘’Așa nu’’ în alimentație sunt roșiile, vinetele sau ardeii.

Terapiile alternative au dovedit rezultate notabile în evoluția artritei. Aceste terapii alternative nu țin locul terapiilor medicamentoase, ci vin în completarea acestora, ameliorând simptomele bolii.

  • Aparate de masaj electric

Masajul este soluția concepută pentru stimularea nervilor, a mușchilor, țesutului conjunctiv, pentru optimizarea fluxului sanguin și pentru eliberarea analgezicelor naturale ale corpului. Funcția de stretching a fotoliilor japoneze de masaj este astfel proiectată încât să înlocuiască disconfortul cu o senzație generală de calm, ușurând durerea și optimizând digestia. Poți să recurgi sesiunile de masaj electric alternate cu exercițiile de pilates pentru a îmbina relaxarea cu mișcarea ușoară.

  • Ozonoterapia

Acest model de terapie presupune introducerea unei concentrații de oxigen și ozon cu scop de reducere a stresului oxidativ din organism. Cu ajutorul ozonoterapiei, pacientul beneficiază de oxigenarea țesuturilor, îmbunătățirea sistemului antioxidant natural al organismului și fortificarea sistemului imunitar. 

  • Yoga

Yoga este o practică terapeutică ce are efecte dovedite asupra durerilor articulare, creșterea mobilității și scăderea inflamațiilor.

2. Masajul de relaxare și soluții naturale cu efect anti-inflamator

Masajul de relaxare contribuie la calmarea artritei. Acesta încurajează producția lichidului sinovial și a colagenului cu rol în detensionarea articulară. De asemenea, colagenul accelerează procesul de vindecare a traumatismelor fizice. 

Consumul de turmeric încetinește progresul artritei reumatoide

De real ajutor pentru calmarea artritei sunt suplimentele nutritive pe bază de turmeric. Curcumina, una dintre componentele sale chimice participă major la calmarea inflamațiilor și a disconfortului fizic prin blocarea citokinelor care conduc la inflamații. 

Apiterapia și proprietățile miraculoase ale veninului de albine

Dacă tot vorbim despre importanța terapiilor alternative în calmarea artritei, atunci nu putem exclude de pe listă apiterapia. Această terapie este bazată pe produse apicole cu proprietăți de prevenire sau tratare a anumitor afecțiuni, printre care artrita. De exemplu, polenul conține numeroase elemente anti-inflamatorii și toți aminoacizii esențiali pentru funcțiile organismului uman.

Elementele anti-inflamatorii ale veninului de albine reduc umflăturile, calmează durerile și rigiditatea în cazul persoanelor care suferă de poliartrită. Tratamentul cu venin de albine implică anumite riscuri precum piele înroșită sau iritații. De aceea, se recomandă consultul prealabil al medicului specialist. 

Alimentația, un factor cheie pentru sănătatea articulațiilor 

Alimentația trebuie adaptată astfel încât să includă produse bogate în proprietăți anti-inflamatoare. Astfel, dacă vrei să întârzii instalarea artritei, atunci ai grijă ca dietele tale să implice: pește gras, ulei de măsline, ulei de semințe de in, nuci, migdale, legume verzi cu frunze, cartofi dulci, conopidă, tofu, cereale integrale și ceai verde.

Masajul și terapiile alternative pentru artrită au capacitatea de a ușura tratamentul medicamentos. Mai mult, pe măsură ce pacienții simt tot mai puțin disconfort fizic, starea generală psihică se îmbunătățește notabil. Acest lucru îi ajută să revină la activitățile cotidiene, ceea ce elimină stările de anxietate, crescând în acest fel calitatea vieții. Desigur, un tratament cu adevărat eficient în combaterea și calmarea durerilor articulare este cel care îmbină tratamentele alternative cu medicina standard.

Solicita acum oferta de pret wapp