Skip to main content

Să formezi echipa perfectă cu oamenii dedicați nevoilor tale reprezintă o provocare. Dar, să păstrezi noile talente cât mai mult timp în firma se poate dovedi o misiune imposibilă. Mulți angajatori se confruntă sistematic cu fenomenul numit fluctuație de personal. Oamenii vin și pleacă din firmă după doar câteva luni de colaborare. Motivele sunt numeroase și în majoritatea cazurilor, de natură subiectivă. Tot ce poți face tu ca angajator este să le oferi stimulente care să-i motiveze să refuze ofertele din partea concurenței.

Cele mai bune fotolii de masaj pentru relaxarea angajaților în pauze sunt câteva dintre soluțiile prin care te poți diferenția de concurență. Toate facilitățile care promovează confortul și evoluția în carieră susțin longevitatea colaborărilor cu noii angajați și creșterea randamentului pentru rezultate la superlativ.

Cuprins:

  1. Cele mai bune fotolii de masaj, instrument pentru sănătatea angajaților
  2. Fotolii de masaj cu suport pentru picioare – De ce sunt atât de necesare în amenajarea birourilor?

1. Cele mai bune fotolii de masaj, instrument pentru sănătatea angajaților

O zonă de relaxare dotată cu cele mai bune fotolii de masaj este mai mult decât binevenită. Cu toții cunoaștem care sunt efectele pe termen lung ale sedentarismului. Un program de 8 ore în fața laptopului conduce la disconfort muscular, migrene și atrofierea mușchilor. Durerile afectează starea generală mentală și implicit puterea de concentrare. Câteva minute în cele mai bune fotolii de masaj ‘’ iau durerea cu mâna’’.

Mai mult, designul acestor dispozitive poate înlocui scaunele de birou în situații speciale. Dacă angajatul acuză disconfort fizic sau oboseală accentuată, atunci își poate continua munca la laptop din confortul fotoliului de făcut masaj profesional. Decorează pereții în culori precum – galben pai, verde lime sau mov deschis – nuante odihnitoare pentru ochi si care favorizează creativitatea. Încurajează socializarea între membrii echipei și după terminarea programului de lucru. O ieșire la cinema, escape room, sau o scurtă drumeție de o zi consolidează comunicarea și ajută integrarea angajaților noi veniți. 

Asigură-le oamenilor din echipa ta tot confortul necesar pentru îndeplinirea optimă a task-urilor zilnice. Nimeni nu poate fi productiv dacă scaunul de la birou solicită zona cervicală. Investește în scaune cu design ergonomic, ce susține coloana vertebrală. Fotoliul pentru masaj este ideal pentru masajul lombar. Pe lângă asta poți achiziționa perne de susținere pentru zona lombară. O idee ingenioasă sunt mingile fitness care pot înlocui scaunele clasice din când în când. 

2. Fotolii de masaj cu suport pentru picioare – De ce sunt atât de necesare în amenajarea birourilor?

Încurajarea angajaților să socializeze contribuie la crearea unui climat prietenos, deschis către colaborare sănătoasă pe termen lung. Activitățile menite să reducă rutina și monotonia ajută la motivație și productivitate. Pentru un ambient plăcut la locul de muncă dotează colțul de relaxare cu jocuri. Darts, tenis, fotbal de masă sunt câteva dintre cele mai populare exemple.

Amenajarea zonelor de relaxare trebuie să implice creativitate și imaginație. Înlocuiește clasicele scaune cu scaune de masaj, fotolii sau canapele. Câteva fotolii de masaj cu suport pentru picioare asigură confortul necesar în timpul participării la ședințe, brainstorming-uri sau pentru pauzele de socializare. 

Desigur, socializarea și relaxarea sunt factorii de bază ai unei echipe fericite și eficiente. Totuși, nu uita de oportunitățile menite să dezvolte personal și profesional oamenii din echipa ta. Investește în cursuri, work-shop-uri sau ateliere proiectate pentru îmbunătățirea skill-urilor. În acest fel, angajații vor privi cu mai multă încredere viitorul lor în această companie.

Permite-le angajaților tăi un program mai flexibil. Oferă-le zile libere suplimentare și posibilitatea de a alterna munca remote cu orele petrecute la birou. Aceste avantaje sunt benefice atât pentru sănătatea echipei, cât și pentru profitul firmei.

Oamenii fericiți ajung mai ușor la soluții logice, creative și rapide pentru rezolvarea situațiilor de criză din firmă. Dacă din anumite motive nu poți oferi prilejul zilelor libere suplimentare sau a programului remote, atunci orientează-te către altceva. Organizează ‘’vinerea scurtă’’ sau permite ca lunea să înceapă programul mai târziu, ori de câte ori există această posibilitate.

Tu ce faci pentru bunăstarea echipei tale?