Skip to main content

Te confrunți frecvent cu stări de disconfort manifestat prin durere la nivelul întregului corp? Din această cauză întâmpini tulburări de somn, tonus general scăzut, iritabilitate, probleme de concentrare sau randament slab? Dacă simptomele nu sunt provocate de anumite probleme de sănătate sau boli, atunci ar putea fi vorba despre sindromul numit fibromialgie. Fibromialgia nu este o boală, ci mai degrabă un simptom de durere musculară.

Cuprins:

  1. Fibromialgia – Care sunt cauzele și principalele simptome?
  2. Fibromialgia și masajul corporal de relaxare

1. Fibromialgia – Care sunt cauzele și principalele simptome?

Fibromialgia se manifestă prin durere localizată în mușchi, tendoane sau ligamente, rigiditatea articulațiilor, dar și prin sindromul colonului iritabil, migrene, insomnii sau stări de epuizare mentală. În plus, fibromialgia mai are ca simptom o sensibilitate ridicată în zona spatelui, mai ales atunci când se pune presiune.

Cauzele acestei probleme nu au fost stabilite cu exactitate, dar femeile sunt mai predispuse la aceasta, comparativ cu bărbații. De asemenea, problemele reumatice, nivelul ridicat de cortizol, episoadele frecvente de depresie sau tulburările de somn pot sta la baza acestui sindrom. Deoarece nu au fost deocamdată depistate motivele exacte care declanșează sindromul, nu este stabilit vreun tratament corespunzător.

În schimb există o serie de soluții alternative menite să amelioreze durerile și să ridice tonusul persoanelor care știu ce înseamnă fibromialgia. Utilizarea în mod regulat a programelor oferite de cele mai calitative fotolii de masaj și relaxare profesionale pot fi de folos persoanelor cu fibromialgie în numeroase moduri. Fotoliile de masaj japoneze atenuează durerile, mai ales cele localizate în zona spatelui.

Fotoliile de masaj și relaxare profesionale au un sistem bazat pe Inteligență Artificială care scanează zona umeri-spate, identifică punctele dureroase și adaptează intensitatea rolelor de masaj în funcție de condiția fizică a persoanei care folosește dispozitivul. Astfel, poți regla direct din telecomandă tipul de masaj și nivelul de profunzime la care dorești să pătrundă rolele pentru a beneficia de un masaj precis care să calmeze zona dureroasă.

2. Fibromialgia și masajul corporal de relaxare

Fibromialgia provoacă dureri la nivelul mușchilor și țesuturilor în general, nu doar la spate. Așadar, fotoliile de masaj și relaxare profesionale pot fi setate să activeze masajul în zone specifice – umeri, omoplați, zona lombară, sciatică, brațe, șolduri, gambe, glezne, tălpi sau să relaxeze tot corpul. Funcția Zero Gravity te poziționează pe plan orizontal, astfel că, greutatea corporală este distribuită uniform, iar spatele stă relaxat.

  • Fotoliile de masaj și relaxare profesionale recomandate asigură confortul optim, similar cu ceea ce ți se oferă în cadrul saloanelor de masaj obișnuite. Ai libertatea să schimbi masajul sau să reglezi intensitatea chiar și după ce ai pornit aparatul. În acest fel, adaptezi în timp real programele de relaxare în concordanță cu starea ta de sănătate la momentul respectiv. După ce sesiunea de masaj s-a încheiat, te vei simți eliberat de dureri, vei putea să te odihnești fără probleme, ceea ce ajută la creșterea tonusului general.
  • Relaxarea prin masaj stimulează producția de endorfine să echilibreze nivelul de cortizol, ceea ce duce la diminuarea stărilor de stres, nervozitate, calmează anxietatea și elimină episoadele de depresie.   
  • Fotoliile de masaj și relaxare profesionale slăbesc rigiditatea articulară, datorită mișcărilor de presiune, frământare, batere ușoară efectuate de pernele de aer și de rolele pentru masaj care sunt plasate strategic în zonele vulnerabile ale corpului (umeri, spate, picioare, brațe). De asemenea, durerile pot fi anihilate cu ajutorul încălzitoarelor încorporate la nivelul spatelui și în tălpi. 

Fotoliile de masaj și relaxare profesionale japoneze sunt îmbunătățite cu peste 80 de programe și tehnici de masaj, care te ajută să atenuezi durerile din zonele sensibile ale corpului. Masarea zonelor specifice, masajul cu frământare, batere, shiatsu, reflexoterapia sau deep tissue care pătrunde mușchii până la 12.5 cm adâncime sunt doar câteva dintre motivele care transformă un fotoliu de masaj japonez în propriul tău terapeut.