Skip to main content

Care e legătura dintre fitness și masaj robotic? În primul rând, ambele sunt soluțiile preferate de oamenii activi care doresc să-și mențină tonusul și sănătatea prin activitate moderată. Menținerea unui tonus optim în fiecare zi implică un proces continuu, care la rândul său cuprinde numeroși factori. Important e ca acest efort să fie respectat constant, deoarece, atunci când te simți bine, arăți excelent și totodată, îți prelungești durata de viața și sănătatea.

Cuprins:

  1. Fitness și masaj robotic – Un mod excelent de a începe ziua
  2. Fitness și masajul de relaxare pentru atenuarea hormonului de stres   

1. Fitness și masaj robotic – Un mod excelent de a începe ziua

Descoperă în rândurile următoare câteva mituri interesante pe care le au în comun masajul și fitnessul.

  • Influențează starea de spirit de pe durata întregii zile

Crearea unei rutine de dimineața care să includă câteva exerciții de fitness și masaj robotic poate fi un start inteligent de a începe ziua în forță. Programul de masaj rapid cu durată de 7 minute pe care să-l activezi înainte de a pleca la muncă va elibera endorfine în creierul tău, ceea ce-ți va garanta un tonus uimitor pe toată durata zilei, precum și beneficii pentru sistemul cardiovascular. 

  • Elimină acumulările de toxine și purifică organismul

Atunci când faci mișcare, automat corpul transpiră, chiar și la efort moderat. De aceea este recomandat să te hidratezi înainte de începerea sesiunii de fitness și masaj robotic. Zilnic, organismul stochează toxine, fie din aerul poluat, fie din alimentație.

De asemenea, stilul de viață sedentar favorizează depunerea acestor toxine în corp, tocmai prin faptul că acesta stă și nu le elimină prin transpirație. Obișnuiește-te să faci măcar 15 minute de exerciții fizice pe care s le combini cu masajul preferat. În acest fel, stimulezi țesuturile și evacuezi acumulările de deșeuri.  

  • Întârzie semnele de îmbătrânire

O rutină care implică exerciții de fitness și masaj robotic favorizează și sănătatea pielii. Eliberând toxinele din organism și oferind o stare generală de relaxare, aceste activități protejează pielea de riduri și alte semne inestetice. În același timp, exercițiile fizice și masajul calmează mușchii rigizi și articulațiile înțepenite, sporind totodată nivelul de mobilitate.

2. Fitness și masajul de relaxare pentru atenuarea hormonului de stres   

Un program regulat de fitness și masaj de relaxare reprezintă un mod plăcut de a avea grijă de corpul tău, mai ales dacă programul de viață nu-ți lasă prea mult timp pentru sală și saloane de masaj.

  • Reprezintă metode de încălzire pre-antrenament

Pentru a nu deteriora musculatura în timpul antrenamentelor este indicat un scurt program dedicat încălzirii musculare și articulare. În acest sens pot fi de ajutor programul de masaj Mindfulness cu perne de aer, masajul Deep Tissue cu role care pătrund mușchii până la 12.5 cm în adâncime, dar și masajele specifice zonei pe care o lucrezi de obicei la antrenamente. După masajul potrivit poți începe câteva exerciții de întindere pentru a completa programul de încălzire, apoi să te apuci de antrenamentul propriu-zis.  

  • Îmbunătățesc funcționarea creierului

Nu mai este un secret faptul că, mișcarea fizică face bine creierului. Chiar dacă nu ai un sport preferat sau ești mai mult atașat de canapea decât de sala de sport, tot poți avea grijă de sănătatea creierului prin fitness și masaj de relaxare. Ambele sunt metode care pun sângele în mișcare, iar prin sânge circulă nutrienții și oxigenul către creier și alte organe vitale. De asemenea, reușești să echilibrezi nivelul hormonului de stres, ceea ce înseamnă că poți preveni simptomele depresiei.

  • Pot fi îmbinate cu diverse terapii alternative pentru eficiență

 Aromaterapia sau ascultarea muzicii ambientale în timp ce faci exerciții de fitness și masaj de relaxare pot dubla efectele antrenamentelor.

Starea pe care o experimentezi ulterior te va încuraja să continui rutina de mișcare, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru sănătatea ta pe termen lung.