Skip to main content

Livingul reprezintă elementul central pentru majoritatea locuințelor. Aici îți primești musafirii, aranjezi mesele festive, te relaxezi la seri de filme sau pur și simplu folosești camera pentru studiu și muncă. Tocmai pentru că livingului îi sunt atribuite numeroase roluri de utilizare, merită să investești constant în design, astfel încât să țină pasul cu stilul tău de viață. Ce-ai spune de niște fotolii din piele pentru masaj integrate în corpuri de bibliotecă? 

Cuprins:

  1. Fotolii de masaj pentru casă – Cum amenajezi livingul în stil scandinav?
  2. Fotolii din piele pentru masaj, ideale pentru designul locuinței tale

1. Fotolii de masaj pentru casă – Cum amenajezi livingul în stil scandinav?

Pentru a obține un colț de lectură în spirit scandinav, primul pas sunt culorile și alegerea mobilierului. Orientează-te către o paletă cromatică formată din bej, alb, negru, roz pal sau gri. Caută piese de mobilier cu tentă elegantă, de preferat din piele sau lemn. Al doilea pas vizează selectarea unui mobilier multifuncțional. Astfel de fotolii din piele pentru masaj oferă camerei o estetică rafinată. Funcțiile și programele de masaj terapeutic contribuie la relaxarea corpului și minții. Designul tipic acestor fotolii din piele pentru masaj este popular datorită confortului superior care de multe ori înlocuiește cu succes fotoliul clasic sau chiar canapeaua. 

În general, aceste fotolii din piele pentru masaj au o structură compactă, ideală pentru amenajarea camerelor, unde spațiul este insuficient pentru o canapea. Particularitatea designului scandinav este multifuncționalitatea. Un scaun care oferă programe de masaj în timp ce studiezi și o măsuță de cafea cu spații pentru depozitarea cărților sunt câteva exemple.

Mărește confortul vizual al bibliotecii cu ajutorul unui covor care să respecte cromatica mobilierului. Investește într-un covor cu fir înalt, cu motive tradiționale sau forme geometrice. 

Respectul față de natură se numără printre elementele marcante ale culturii scandinave. Mobilierul cu aspect natural și abundența plantelor susțin această teorie. Poți ambala cărțile din bibliotecă în hârtie kraft pentru continuitate cromatică. În ceea ce privește plantele, cele mai longevive specii pentru interior sunt orhideea, cactusul, filodendronul sau sansevieria.

2. Fotolii din piele pentru masaj, ideale pentru designul locuinței tale

Pentru un ambient scandinav, poziționează în fața acestor fotolii din piele pentru masaj și o măsuță de cafea. Alege un model simplu, format din două corpuri parțial suprapuse sau care pot fi așezate paralel. Ca materiale, mizează pe sticlă, marmură, metal, lemn sau modele combinate. În ceea ce privește corpurile de bibliotecă, ai libertate infinită de alegere. În funcție de preferințe sau configurația camerei, integrează o bibliotecă suspendată, stabilă, extinsă pe un perete sau una cu rafturi de forme diverse.

Ai posibilitatea să așezi biblioteca pe unul dintre pereți. Sau o poți folosi astfel încât să delimiteze spațiul de lectură față de restul camerei de zi. Cărțile pot fi îmbrăcate în coperți identice pentru aspect uniform. Personalizează biblioteca prin inserarea elementelor decorative cu pattern simplu și aport funcțional. 

Adepții stilului nordic apreciază spațiile luminoase, cu ferestre mari care fac loc soarelui să pătrundă în interior. Pentru momentele dedicate lecturii la ore târzii, designerii au câteva opțiuni în privința corpurilor de iluminat. Poziționează deasupra bibliotecii modelul potrivit de lustră.

Cu abajur din sticlă, lemn sau rattan, lustrele subliniază impecabil specificul scandinav al ambientului. Lampadarele și veiozele sunt extrem de populare în livingurile scandinave. Dacă vrei să marchezi zona de lectură, așează în spatele fotoliului masaj un lampadar cu abajur. Modelele care se integrează exemplar sunt cele suspendate, cu multiple surse de lumină sau mai multe picioare.

Bibliotecile te duc cu gândul la clasicele sufragerii cu mobilier greoi? Abordează amenajarea de tip scandinav, modernă și aerisită, caracterizată de mobilier de bază și cromatică simplă. De ce iubim livingurile-bibliotecă în stil scandinav?

Deoarece cromatica deschisă reflectă perfect lumina, iar luminozitatea contribuie la crearea unui spațiu amplu, primitor și pozitiv. Exact ce ai nevoie pentru orele de lectură sau studiu! Dacă spațiul nu-ți permite amplasarea unei canapele, atunci bucură-te de avantajele fotoliilor de masaj.