Skip to main content

Fotoliile de masaj recomandate cu funcții de stretching oferă beneficii nebănuite sportivilor și persoanelor care depun efort fizic intens și constant. De altfel, specialiștii recomandă practicarea stretching-ului înainte și după antrenamente pentru a-ți păstra tonusul la superlativ. 

Ce este stretching-ul și ce implică exact? Această practică presupune întinderea unui mușchi sau a unui anumit tendon pentru relaxare și detensionare. Pentru unii amatori, exercițiile de stretching sunt o banalitate. În realitate însă, mobilitatea și flexibilitatea musculară facilitează antrenamentele fizice și reduc riscul disconfortului muscular post-antrenament.

Cuprins:

 1. Fotoliile cu masaj stretching dezvoltă toleranța corpului la antrenamente cu nivel ridicat de intensitate
 2. Fotoliile de masaj recomandate cu funcție de stretching – De ce să înlocuiești somnul cu masajul după ce revii de la antrenament?

1. Fotoliile cu masaj stretching dezvoltă toleranța corpului la antrenamente cu nivel ridicat de intensitate

Beneficiile exercițiilor de stretching sunt condiționate de … zona de confort. Sună ciudat, dar zona de confort poate fi sănătoasă. Atunci când vorbim despre stretching, cel puțin. Intensitatea avansează de la un nivel scăzut la unul mediu, în funcție de gradul individual de toleranță. Este vital să menții gradul de intensitate în zona ta de toleranță și să-l ajustezi atunci când simți durere.

Fotoliile de masaj recomandate cu funcții de stretching distrug cercurile vicioase. Postura corporală incorectă favorizează durerile de gât și umeri. Disconfortul muscular conduce la migrene. Acestea afectează focusul asupra sarcinilor zilnice, cresc starea de nervozitate, de irascibilitate sau frustrare și scad calitatea vieții pe toate planurile. 

Exercițiile de întindere mențin musculatura flexibilă, fapt care ajută la păstrarea posturii drepte în mod natural. Printr-o musculatură mobilă, articulațiile sunt capabile să susțină o gamă largă de mișcări. Fără exercițiile de întindere, mușchii se restrâng, se scurtează și devin inapți să susțină mișcările ample până la capăt.

Acest lucru provoacă luxații, dureri articulare și leziuni musculare. Câteva ședințe săptămânale de stretching nu vor face minuni. Ca și în sport, rezultatele se văd după muncă susținută. De aceea, un fotoliu masaj cu funcții de întindere este binevenit în casa ta. Pe lângă faptul că oferă zeci de programe și tehnici personalizate de masaj, aceste dispozitive îți stau la dispoziție pentru sesiuni zilnice de stretching. 

De asemenea, o bună circulație sanguină reduce timpul de recuperare după leziunile suferite la antrenamente. Fluxul sanguin transportă oxigen și nutrienții necesari către toate organele din corp. Mai mult, circulația sanguină optimă detoxifică organismul eliminând toxinele acumulate în corp. Oxigenarea slabă la nivelul corpului provoacă tensiuni în zona spatelui, umerilor, gâtului și genunchilor.

2. Fotoliile de masaj recomandate cu funcție de stretching – De ce să înlocuiești somnul cu masajul după ce revii de la antrenament?    

Chiar dacă simți oboseală după fiecare sesiune de mișcare, totuși, ar fi indicat să te așezi în fotoliul masaj și să pornești programul de stretching. Majoritatea oamenilor aleg să se cuibărească pe canapea cu laptopul în brațe imediat ce au revenit de la sală. Specialiștii sunt de părere că stretching-ul trebuie inclus atât în rutina ante antrenament, cât și imediat ce ai încheiat sesiunea de exerciții. Lenevind în fața televizorului în loc să-ți dedici timpul exercițiilor de stretching nu faci decât să pierzi timp prețios din rutina de recuperare.

Funcțiile de stretching post antrenament te ajută să:

 • Elimini acidul lactic și să reduci oboseala din corp;
 • Blochezi apariția crampelor musculare;
 • Crești producția de endorfine: adică hormonii fericirii produși natural de corp și care sunt responsabili pentru starea de bine generală;
 • Păstrezi postura corporală corectă fără efort. Drept rezultat, te scutești singur pe viitor de disconfort muscular;
 • Îndepărtezi anxietatea din viața ta: exercițiile de întindere relaxează musculatura, stimulează endorfinele, oxigenează organismul și-ți menține tonusul optim pentru a te focusa pe sarcinile de zi cu zi.

Este stretching-ul potrivit oricui? Categoric, NU! 
Evită această practică dacă ai:

 • Dureri musculare;
 • Boli de piele sau de sânge;
 • Osteoporoză;
 • Dureri articulare;
 • Flexibilitate scăzută.

După cum observi și ‘’statul în scaun’’ poate fi benefic. Pentru un plus de confort poți îmbina activitățile care îți fac plăcere. Compensează relaxarea oferită de stretching cu privitul serialului preferat. Citește câteva pagini din cartea favorită sau rezervă-ți câteva minute de aromaterapie. Uleiurile medicinale aromatice susțin bunăstarea psihică și trupească, iar acest lucru accelerează vindecarea post-antrenament. Completează sesiunea de relaxare prin uleiuri cu extract de busuioc, bergamotă, mușețel, piper negru, iasomie, ceai verde, eucalipt, lavandă, lămâie sau geranium. Compușii acestora au capacitatea de ameliorarea simptomelor migrenei, stresului și depresiei.