Skip to main content

Fotoliile de masaj sunt tot mai frecvent prezente în locuințe, săli de sport sau SPA-uri. Au apus demult timpurile în care fotoliul de masaj avea reguli de utilizare destinate exclusiv domeniului medical. În prezent, tehnologia fotoliilor de masaj este tot mai populară în rândul utilizatorilor care doresc relaxare la domiciliu.

Cât de des este indicat să apelezi la programele unui fotoliu de masaj? Cât timp din programul zilnic este recomandat să dedici terapiei prin masaj? Citește mai departe sfaturile specialiștilor. Asigură-te că utilizezi fotoliile de masaj în condiții corecte.

Cuprins:

  1. Fotoliul de masaj, reguli de utilizare pentru începători
  2. Fotoliile masaj și consecințele utilizării excesive a dispozitivului

1. Fotoliul de masaj, reguli de utilizare pentru începători

Tehnologia modernă a dotat fotoliile de masaj cu programe geniale pentru confortul psiho-emoțional. Tocmai din acest motiv, utilizatorii apelează frecvent la terapia prin masaj. Fie că vii după o zi solicitantă, fie te doare spatele, sigur simți nevoia unui masaj reconfortant.

Fizioterapeuții confirmă efectele terapiei prin masaj asupra sănătății noastre generale. Cu toate acestea, folosirea excesivă a fotoliilor de masaj este contraindicată. Dacă ai deja un fotoliu masaj acasă, atunci rezumă-te la 3-4 utilizări săptămânale de câte 60 de minute.

Dacă abia faci cunoștință cu fotoliul de masaj, atunci începe cu ședințe de 30 de minute, o dată sau de două ori pe săptămână. Odată ce corpul s-a obișnuit cu tehnologia, poți crește presiunea și frecvența.

2. Fotoliile masaj și consecințele utilizării excesive a dispozitivului

Deși este tentant să te așezi în fotoliile masaj și să te relaxezi ore în șir, ar trebui să fii atent la timpul petrecut în fiecare sesiune. Folosirea excesivă poate duce la vânătăi, mai ales dacă setezi fotoliul de masaj pe modul de masaj profund. Acest lucru poate provoca leziuni musculare, care amplifică durerea în zona spatelui și a gâtului, în loc să o atenueze. Pot apărea și probleme de circulație dacă fotoliul este suprautilizat.

Care e momentul din zi pe care merită să-l dedici terapiei prin masaj? Aceasta e una dintre frecventele întrebări pe care le adresează clienții ”novici”. Răspunsul este unul subiectiv și depinde de nevoile tale particulare. De exemplu, unii clienți încep terapia de dimineață pentru a-și asigura un tonus perfect. În schimb, alții preferă sfârșitul zilei pentru a-și pregăti corpul pentru un somn liniștit.

Fotoliile cu masaj se dovedesc o investiție pe termen lung pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, specialiștii te sfătuiesc să începi treptat terapia, și să ajustezi intensitatea și presiunea în funcție de nivelul tău de suportabilitate. Așadar, ai grijă să-ți asculți corpul. Pentru rezultate vizibile, apelează săptămânal la tehnicile de masaj.