Skip to main content

Practici vreun sport anume sau ești o persoană cu stil de viață activ? Există anumite tipuri de activități fizice care solicită mușchii șoldurilor și ai picioarelor mai mut decât ai crede. Din acest motiv pot să apară disconforturi, senzații de înțepenire musculară locală, rigiditate, etc. Astfel de probleme pot interfera cu rutina ta de antrenamente și în general pot afecta starea de spirit. Care sunt cele mai indicate masaje de relaxare a picioarelor?

Cuprins:

  1. Masaje de relaxare a picioarelor – Cum se manifestă întinderea mușchiului pectineu?
  2. Întinderea musculară inghinală – Ce fotoliu de masaj să cumpăr?

1. Masaje de relaxare a picioarelor – Cum se manifestă întinderea mușchiului pectineu?

Mușchiul pectineu are forma plată și este localizat în zona inghinală și în partea de sus a coapsei. Acest mușchi susține mișcările de întindere și rotație externă a șoldurilor. Solicitarea mușchiului pectineu are la bază numeroși factori, începând de la obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate și până la întinderi sau rupturi în zona inghinală.

În majoritatea cazurilor, disconforturile mușchiului pectineu trec fără nevoia unui tratament. Pentru a diminua disconfortul poți atenua zona încordată prin aplicarea compreselor reci sau masaje de relaxare a picioarelor. Disconfortul se vindecă de la sine, în cele mai multe situații odată cu detensionarea mușchilor suprasolicitați.

Cele mai predispuse categorii sunt atleții, patinatorii, jucătorii de fotbal, volei, baschet sau persoanele care exercită astfel de activități ocazional, dar fără o încălzire în prealabil. De asemenea, pectineul poate fi afectat și în urma săriturilor sau a suprasolicitării mușchiului deja obosit.

Alte cauze care provoacă disconforturi ale mușchiului pectineu mai sunt și fractura de stres, încordarea șoldului sau bursita șoldului. În cele mai multe cazuri, mușchiul afectat se manifestă prin rigiditate la atingere, sensibilitate, inflamare, durere sau prezența vânătăilor.

Disconforturile mușchiului pectineu pot fi prevenite prin respectarea unei rutine înainte de începerea exercițiilor sportive. Astfel, pentru a îmbunătăți mobilitatea musculară locală sunt recomandate exercițiile de întindere, dar și masajul stretchingul sau alte masaje de relaxare a picioarelor. Selecția fotoliilor pentru masaj și relaxare cu suport pentru picioare oferă programe de întindere specializate pe fiecare zonă sau la nivelul întregului corp.

2. Întinderea musculară inghinală – Ce fotoliu de masaj să cumpăr?

Dacă nu ai posibilitatea sau timpul necesar să ajungi la saloane de relaxare, atunci un fotoliu profesional te poate ajuta să beneficiezi oricând dorești de masaje la domiciliu. Cum âl alegi pe cel potrivit stilului tău de viață? De exemplu, fotoliul de masaj cu suport pentru picioare se poate regla cu ajutorul telecomenzii astfel încât să corespundă înălțimii fiecărui utilizator care se așează în fotoliul pentru masaj. Pernele de aer cuprind talia, timp în care picioarele sunt întinse ferm și trase în jos. Fotoliile de masaj japoneze cu funcția Zero Gravity aduc corpul într-o poziție orizontală, ceea ce permite mușchilor să se relaxeze în timp ce sunt realizate mișcări de întindere lentă, masaj cu perne de aer și role.

Mișcările de frământare ale pernelor de aer la nivelul șoldurilor și a coapselor stimulează circulația sângelui, cresc flexibilitatea mușchilor pregătindu-i pentru efort. De asemenea, alte masaje de relaxare a picioarelor precum masajul cu întindere, masajul cu role de frământare și perne de aer sunt soluții la care poți recurge după o zi de stat în scaunul de birou, după o lungă perioadă de stat în șezut cu picioarele încrucișate ori în poziție ghemuită.

Disconforturile mușchiului pectineu pot fi prevenite și ameliorate prin masaje de relaxare a picioarelor, înainte și după o zi activă. Masajul potrivit ajută la menținerea pectineului în stare optimă. În schimb, dacă durerile sunt severe sau simți furnicături sau senzații de arsură, atunci este indicat să ceri opinia medicului pentru a primi un tratament adecvat.