Skip to main content

SPA-urile și centrele de wellness reprezintă refugiile de relaxare în care turiștii aleg să-și petreacă sejurul sau weekendurile. Hotelurile cu SPA ocupă topul în preferințele turiștilor, datorită numeroaselor facilități de refacere și revigorare oferite la nivel fizic și mental. Clienții optează pentru cazările cu SPA-uri, deoarece au acces liber la piscine, saune, ritualuri de detoxifiere, masaj și multe altele. Masajul de relaxare în SPA-uri este una dintre cele mai populare și plăcute modalități la care apelează clienții când doresc să se refacă după o zi activă sau o săptămână solicitantă.

Care sunt beneficiile masajului de relaxare? Dacă până acum ai crezut că aceasta este o simplă soluție de revigorare după o săptămână dificilă, acum a venit momentul să descoperi și restul efectelor asupra corpului și minții.

Cuprins:

  1. Masajul de relaxare în SPA – Top 3 beneficii principale
  2. Masajul de relaxare în SPA – Efect de calmare mentală și suport pentru echilibrul emoțional

1. Masajul de relaxare în SPA – Top 3 beneficii principale

Masajul este una dintre cele mai rapide metode a obține și a păstra ,,o minte sănătoasă într-un corp sănătos’’. Masajul de relaxare în SPA-uri are efecte semnificative la nivel psihologic prin diverse metode de eliminare a oboselii, durerii și disconfortului instalat în anumite zone. 

Beneficiile masajului de relaxare în SPA-uri

Așadar, care sunt cele mai importante argumente care fac masajele de relaxare în SPA-uri atât de populare de către clienții din întreaga lume?

  • Echilibrarea hormonului de stres

Din cauza stilului de viață și a joburilor moderne, oamenii sunt tot mai predispuși la oboseală, stres, migrene, tensiune arterială mărită și alte probleme de natură emoțională care pot declanșa afecțiuni fizice. Pentru a ține stresul control și pentru a se deconecta de la grijile cotidiene, oamenii recurg la masajul de relaxare în SPA-uri, deoarece, după minim 30 de minute de masaj deep tissue, mușchii și articulațiile sunt relaxate în profunzime, iar starea emoțională este îmbunătățită simțitor. 

  • Eliminarea stresului muscular

După o zi de activitate sau o săptămână solicitantă, corpul începe să dea semnale care indică nevoia unui repaus. Oamenii sunt diferiți și au nevoi specifice condiției fizice și emoționale, iar fotoliile de masaj japoneze sunt echipate astfel încât să răspundă tuturor preferințelor. Fotoliile de masaj japoneze dotate cu sistemul Inteligenței Artificiale sunt capabile să depisteze zonele dureroase cu ajutorul scanării corporale.

Ulterior, rolele și pernele de aer se adaptează morfologiei utilizatorului oferind un masaj punctual cu nivelul de intensitate și profunzime adaptat zonelor vulnerabile. Astfel, clienții pot opta pentru masaje blânde, masaje deep tissue, shiatsu, masaj cu reflexoterapie, masaje cu stretching, localizate sau pentru întregul corp. 

  • Îmbunătățirea aspectului pielii

Masajul de relaxare în SPA-uri stimulează grupele de mușchi, proces care deblochează circulația sângelui și a limfei. Atunci când sângele circulă ,,liber’’ în tot corpul, automat, furnizează oxigen și nutrienți din alimentație către toate organele și țesuturile.

2. Masajul de relaxare în SPA – Efect de calmare mentală și suport pentru echilibrul emoțional

Mai mult, fluxul limfatic asigură detoxifierea și evacuarea reziduurilor din corp prin ficat și rinichi. Curățarea corpului de toxine și alimentarea cu substanțe nutritive generează o îmbunătățire vizibilă a pielii, începând de la textura elastică și până la aspectul neted și luminos. 

  • Efect analgezic

Rolul masajului de relaxare în SPA-uri este acela de a optimiza echilibrul emoțional și tonusul fizic. Prin stimularea circulației sângelui, prin detensionarea contracturilor musculare și atenuarea disconfortului fizic, la nivelul creierului sunt eliberate endorfinele, adică hormonii responsabili cu starea de bine.      

În concluzie, masajele de relaxare sunt mai mult decât un simplu moft al clienților care ,,vine la pachet’’ cu restul serviciilor. Masajul reprezintă de multe ori motivul principal pentru care persoanele aleg să apeleze la serviciile oferite de SPA-uri.