Skip to main content

Masajul decontracturant este indicat persoanelor cu stil de viață preponderent sedentar, celor care lucrează mult de la birou, precum și persoanelor care practică sport. Stilul de viață static afectează postura corpului, favorizează durerile musculare din cauza poziției greșite în scaun și a rigidității musculare provocate de lipsa activității fizice. 

Cuprins:

  1. Masajul decontracturant – Ce înseamnă și de ce este important pentru sănătatea fizico-emoțională?
  2. Masajul decontracturant, parte din procesul necesar de detoxifiere

1. Masajul decontracturant – Ce înseamnă și de ce este important pentru sănătatea fizico-emoțională?

Scopul masajului decontracturant este acela de a elimina stresul muscular, blocajele și de a preveni afecțiunile musculare. Îmbunătățirea tonusului fizic influențează starea emoțională generală. 

De exemplu, prin masajul decontracturant este stimulată producția de endorfine, ceea ce ameliorează stările de anxietate, nervozitate și ajută la gestionarea simptomelor asociate depresiei. 

Masajul se recomandă de 2-3 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile. Masajul decontracturant realizat de cele mai calitative fotolii de masaj se concentrează pe zonele rigide ale corpului. Fotoliile de masaj japoneze scanează morfologia fiecărui utilizator pentru identificarea zonelor cu probleme. Ulterior, rigiditatea musculară este atenuată cu diverse tehnici de relaxare prin presiune, frământare și bătăi ușoare. Prin alternarea acestor tehnici de masaj este stimulată limfa, circulația sângelui, dar și mobilitatea musculară și cea articulară.

Masajul decontracturant poate fi activat pentru întregul corp cu ajutorul programului Whole Body sau poate fi aplicat pe zone specifice – zona cervicală, gât-umeri, spate, talie, șolduri, gambe și chiar tălpi – adică cele mai afectate în urma antrenamentelor sportive sau a șezutului în scaun timp îndelungat.

Programele de masaj au o durată care variază de la 7, 15 și până la 30 de minute. Mai mult, fotoliile de masaj sunt echipate cu încălzitoare încorporate în zone strategice ale corpului. Căldura emanată ajută mușchii să se destindă și să ușureze acțiunea rolelor și pernelor de aer pentru un masaj decontracturant profesional. 

2. Masajul decontracturant, parte din procesul necesar de detoxifiere

Fotoliile de masaj japoneze adaptează intensitatea și profunzimea mișcărilor în funcție de condiția fizică a fiecărui utilizator. Datorită masajului decontracturant, organismul beneficiază de un proces accelerat de detoxifiere. Mișcările de presiune, frământare, batere și vibrație stimulează eliminarea reziduurilor colectate în țesuturi, fie prin alimentație, fie prin expunerea la medii poluate.

Lipsa detoxifierii favorizează inflamațiile, fluxul sanguin și cel limfatic deficitar. Neglijarea rutinei periodice privind detoxifierea te ,,condamnă’’ la tulburări de somn, apetit redus, oboseală inexplicabilă, probleme cu memoria, atenție deficitară și randament scăzut.

Explicația tuturor acestor probleme are la bază legătura dintre cantitatea mare de toxine colectate în organism care afectează negativ hormonul somnului, în favoarea hormonului de stres. Sistemul limfatic curăță corpul de toxine pe care le îndepărtează din sânge prin rinichi și ficat. Sănătatea sistemului limfatic este importantă pentru prevenirea a numeroase probleme de sănătate. Drept dovadă, un sistem limfatic leneș întârzie vindecarea leziunilor, crește riscul cu artrită, bursită, obezitate și celulită.

Prin relaxarea zonelor tensionate, ajuți sângele să pătrundă în tot corpul și să alimenteze țesuturile, celulele și toate organele interne cu substanțe nutritive. De asemenea, masajul decontracturant crește flexibilitatea și mobilitatea, fapt care diminuează riscul de accidentări și ajută corpul să se recupereze mai repede după eventualele leziuni. 

Masajul cu mișcări de presiune, vibrație, batere și frământare este completat de funcția Zero Gravity. După finalizarea scanării corporale, începe masajul corespunzător condiției tale fizice în timp ce corpul stă așezat în poziție orizontală. Poziția Zero Gravity aduce corpul într-o stare de relaxare, distribuind greutatea în mod uniform, diminuând presiunea de pe coloana vertebrală și totodată, durerile și problemele cervicale și de spate.

Atunci când corpul este masat pe orizontală, este optimizat procesul de pompare a sângelui, crește capacitatea plămânilor și presiunea cardiacă este atenuată. Masajul decontracturant completat de funcția Zero Gravity a fotoliilor de făcut masaj crează o experiență similară celei oferite de saloanele profesionale de relaxare.  

Masajul decontracturant este recomandat oricui. Categoriile cele mai vizate sunt cei care petrec mult timp în scaunul de birou, precum și sportivii sau persoanele cu stil de viață solicitant fizic.