Skip to main content

Cum te poate ajuta masajul electric de relaxare în lupta cu kilogramele în plus? Fotoliul cu masaj terapeutic de relaxare poate fi inclus în rutina persoanelor supraponderale, alături de nutriție adecvată și sport regulat. Care pot fi beneficiile principale oferite de utilizarea constantă a programelor fotoliilor de masaj? În primul rând, contribuie la arderea grăsimilor, la calmarea anxietății și la o mai bună sănătate emoțională. Pe lângă avantajele de natură fizică, masajul electric de relaxare contribuie la calmarea minții, echilibrarea stresului, normalizarea cortizolului și prevenirea tulburărilor de somn.

Cuprins:

  1. Masajul electric de relaxare stimulează funcțiile organismului – Este sau nu indicat persoanelor cu probleme de greutate?
  2. Masajul terapeutic în fotolii profesionale antrenează psihicul în lupta cu stresul alimentar 

1. Masajul electric de relaxare stimulează funcțiile organismului – Este sau nu indicat persoanelor cu probleme de greutate? 

Descoperă motivele principale pentru care masajul electric de relaxare merită un mare DA în rutina persoanelor supraponderale.

  • Accelerarea procesului de alimentare a organelor

Prin masajul electric de relaxare, sângele circulă liber, fără blocaje. Astfel, nutrienții din alimentație se absorb mai rapid în organism. Prin urmare, organismul va funcționa optim, iar sistemul imunitar își crește rezistența împotriva efectelor stresului și agenților patogeni. 

  • Prevenirea retenției de apă

Retenția de apă este o afecțiune favorizată de o mulțime de factori, printre care creșterea bruscă în greutate. Inflamarea țesuturilor din cauza excesului de apă în organism poate afecta calitatea vieții prin instalarea stărilor de oboseală, probleme respiratorii, dureri în piept sau tuse. Folosirea fotoliilor cu role de masaj și relaxare stimulează circulația limfei în organism, prevenind excesul de apă în organism. 

  • Atenuarea durerilor lombare

Supraponderabilitatea se numără printre acele cauze care presează articulațiile și discurile, ceea ce te obligă să te confrunți cu dureri ascuțite ale spatelui. Durerile lombare sau dorsalgia pot fi diminuate prin scaunele de masaj cu perne de aer și încălzire pentru zona spatelui.

  • Stimularea arderilor metabolice

Tulburările metabolice și supraponderabilitatea pot conduce la gonartroză, o deformație a articulațiilor genunchilor. Cum poți optimiza ritmul de ardere a grăsimilor cu ajutorul masajului? Activează programele de masaj speciale pentru grupe diferite de mușchi. Masajul deep tissue pentru musculatura adâncă, masajul cu frământare și alternarea tehnicilor de masaj favorizează acest proces.

2. Masajul terapeutic în fotolii profesionale antrenează psihicul în lupta cu stresul alimentar

Atunci când menții un tonus mental optim, automat deții control asupra poftelor alimentare, anihilezi simptomele depresiei ușoare și ai o viziune optimistă asupra corpului tău. 

  • Oxigenarea creierului

Programele de masaj electric îmbunătățește tensiunea arterială, eliberează sângele de toxine, elimină tulburările de somn și fac migrenele să dispară. Aceste beneficii se datorează oxigenării organismului prin relaxarea mușchilor rigizi și deblocarea fluxului sanguin. 

  • Gestionarea nivelului de cortizol

Stresul respectării unei diete, abținerea de la anumite alimente care îți plac și tot ce presupune lupta cu kilogramele în plus poate provoca un stres suplimentar. Pe bază de stres ești predispus la mâncatul pe fond emoțional, ceea ce conduce la acumularea kilogramelor și la frustrări. Respectarea unui program care să includă masajul poate reduce semnificativ nivelul de cortizol și poate crește rezistența la impactul factorilor de stres. Cea mai bună armă pentru protejarea sănătății este însăși prevenția. Scaunele și aparatele de făcut masaj presupun zeci de programe și tehnici de masaj, de la masaj stretching, masaj shiatsu, deep tissue și până la cele speciale pentru fiecare zonă a corpului. 

Cât de des este indicată folosirea fotoliilor de masaj în cazul persoanelor supraponderale?

Se recomandă utilizarea fotoliilor profesionale de făcut masaj timp de 15 minute zilnic, 1-2 ore pe săptămână pentru rezultate vizibile. Dincolo de beneficiile amintite, aparatele de făcut masaj cresc mobilitatea, flexibilitatea, rezistența la efort și corijează postura spatelui.