Skip to main content

Masajul limfatic la SPA se numără printre tipurile preferate de majoritatea clienților wellness sau de către cei care doresc o modalitate prin care să se relaxeze și să-și îmbunătățească sănătatea. Masajul limfatic la SPA este prilejul perfect pentru a oferi organismului un binemeritat proces de detoxifiere pentru eliminarea reziduurilor din sânge și pentru optimizarea stării generale de sănătate. 

  • Prevenirea excesului de toxine 

Sistemul limfatic ajută la acumularea și la purificarea lichidului din celule. Acest proces este esențial pentru sănătate, deoarece excesul acestui lichid poate provoca inflamații. Cu ajutorul masajului limfatic în SPA, sistemul limfatic este stimulat să curețe țesuturile și să evacueze bacteriile, toxinele, reziduurile metabolice, astfel încât organele interne să-și poate face treaba fără nici un fel de blocaj. 

  • Diminuarea riscurilor de instalare a inflamațiilor

Masajul limfatic la SPA constituie o metodă plăcută, non-invazivă cu rol de regenerare a țesuturilor și de apărare a organismului împotriva patologiilor provocate de virusuri, ciuperci, fungi, bacterii, etc. 

  • Eliminarea stresului muscular după efort

De asemenea, masajul limfatic are capacitatea de a atenua disconfortul provocat de solicitarea corpului prin efort fizic sau de leziuni. 

  • Procedură de detoxifiere non-invazivă

Alt motiv pentru care masajul limfatic la SPA este atât de popular printre clienți este faptul că, procedura este simplă, fără nici un fel de uleiuri sau creme care să lase urme sau pete de roșeață pe piele. O alternativă a masajului limfatic clasic sunt fotoliile de masaj japoneze cu programe specifice. Astfel, fotoliile pentru masaj limfatic presează corpul prin alternarea mișcărilor de batere, apăsare și frământări blânde cu ajutorul pernelor de aer și a rolelor. Pernele de aer și rolele sunt plasate în puncte strategice, acolo unde se adună oboseala, zone cel mai predispuse la rigidizare și stres. Printre acestea se numără zona umerilor, spatele, talia, pelvisul și picioarele. 

  • Diminuarea consecințelor asociate retenției de apă

Prin intermediul masajului limfatic la SPA, clienții previn umflarea brațelor și a picioarelor drept consecință a retenției de apă. De asemenea, acest tip de masaj accelerează arderea grăsimilor, reducând celulita, întărește sistemul imunitar, atenuează sindromul oboselii cronice și echilibrează starea mentală. 

O ședință de masaj limfatic la SPA poate să varieze între 30 – 60 de minute pentru stimularea fluxului limfatic.