Skip to main content

Masajul mâinilor reprezintă o tehnică rapidă și cu eficiență testată pentru îmbunătățirea sănătății generale. În palmă există acele zone care comunică direct cu anumite organe interne și care se poartă denumirea de puncte reflexogene.

Stimularea acestora deblochează circulația sângelui, a substanțelor nutritive și a oxigenului către organele corespondente, ceea ce influențează pozitiv funcționarea acestora. De asemenea, masajul la mâini detensionează musculatura, crește mobilitatea articulațiilor și a tendoanelor.

Fotoliile de masaj japoneze cu perne de aer presează mâinile la un nivel de intensitate moderat. Pernele de aer stimulează fiecare zonă prin compresarea și eliberarea treptată și în mod repetat a aerului în cantități mici.

Această tehnologie contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul palmelor și a degetelor, ceea ce diminuează riscul inflamațiilor. Masajul mâinilor este indicat oricui care dorește să deblocheze fluxul sanguin și să se relaxeze.

Tendoanele, articulațiile și mușchii mâinilor sunt adesea solicitate de practicarea exercițiilor sport sau de către persoanele care derulează activități fizice repetate sau cu nivel ridicat de solicitare. Gama celor mai bune fotolii profesionale de masaj și relaxare oferă funcția de masaj pentru brațe cu 3 nivele de ajustare a intensității. Pernele cu aer presează ferm brațele, începând de la cot și până la vârfurile degetelor. 

Din cauza efortului intens ori a sporturilor cu greutăți, se poate declanșa uzura musculaturii și slăbirea articulațiilor de la mâini. Acestea conduc în timp la dificultăți în manevrarea obiectelor, amorțirea mâinilor, sensibilitate și dureri musculare.

Optimizarea rezistenței articulațiilor prin masajul mâinilor reduce riscul simptomelor asociate artritei și a altor inflamații reumatice. Masajul mâinilor este recomandat după fiecare antrenament sau zi activă pentru eliminarea stresului muscular și prevenirea durerilor. Beneficiile de natură fizică sunt completate de cele emoționale.

Presiunea exercitată de pernele de aer stimulează sistemul nervos și producția endorfinelor. De asemenea, presiunea depusă asupra mâinilor ajută la deblocarea limfei care transportă toxinele organismului în afara acestuia prin rinichi și ficat. Reducerea stresului și a anxietății este posibilă prin masajul centrului palmei.

În partea inferioară a palmei se află punctul reflex pentru sistemul digestiv și în mijlocul degetului mijlociu se află punctul reflex pentru inimă. Punctul reflex pentru sistemul nervos se află în centru, iar între baza degetului arătător cel mare este situat punctul reflex care comunică cu plămânii.

Așadar, atunci când apelezi săptămânal la masajul mâinilor ajuți câteva dintre cele mai importante organe ale corpului tău să funcționeze în parametrii optimi. De exemplu, protejezi sistemul digestiv, cel respirator, sistemul nervos și astfel, te protejezi de tulburările digestive, anxietate, oboseală, probleme cardiace, nervozitate, anxietate, astm, bronșită și alte dereglări ale sistemului respirator.