Skip to main content

Cum ajută masajul Mindfulness? Dacă obișnuiești să petreci mult timp la birou, atunci trebuie să acorzi mai multă atenție anumitor grupe de mușchi. Studiile arată că,, șederea prelungită în scaun accelerează riscul anumitor afecțiuni. 

Șezutul pe scaun afectează musculatura coapselor, mușchii trapezi și cei din zona cervicală. Atunci când stăm la birou, corpul se înclină în față, către laptop de exemplu, ceea ce conduce la rigidizarea mușchilor fesieri și abdominali. 

Cuprins:

  1. Masajul Mindfulness – Cele două categorii de mușchi afectate de șezutul prelungit în scaun
  2. Masajul Mindfulness pentru relaxarea spatelui

1. Masajul Mindfulness – Cele două categorii de mușchi afectate de șezutul prelungit în scaun

Dacă obișnuiești să faci sport după terminarea orelor de muncă pentru a-ți pune mușchii la lucru, ai grijă să incluzi în rutina ta și exerciții de încălzire. După câteva ore în care ai stat în scaun, mușchii sunt prea încordați pentru a obține rezultate în urma antrenamentelor. Poți începe rutina de încălzire prin masajul Mindfulness, unde pernele de aer cuprind tot corpul și presează cu blândețe diferite grupe de mușchi.

  • Mușchii pectorali

Aceștia tind să se contracte din cauza faptului că petrecem mult timp aplecați peste birou. Astfel, postura corporală are de suferit și se formează acel aspect cocoșat, care nu doar că este inestetic, ci poate provoca și dureri în zona umerilor. Combină masajul Mindfulness cu masajul stretching sau exerciții de întindere cu rol de a întări musculatura spatelui.

  • Mușchii șoldurilor

Obiceiul de a petrece mult timp în scaunul de birou contribuie implicit la încordarea mușchilor de la nivelul șoldurilor.  Cu timpul, mobilitatea este diminuată și cresc șansele să se instaleze durerea lombară. Masajul Mindfulness cu perne de aer plasate strategic și în zona șoldurilor, precum și masajul stretching pot oferi rezultate uimitoare în acest caz. 

2. Masajul Mindfulness pentru relaxarea spatelui

Programul de muncă la birou nu putea să nu afecteze și sănătatea musculaturii spatelui. 

  • Mușchii care susțin coloana vertebrală

Mușchii paraspinali sunt cei care mărginesc coloana vertebrală pe partea dreaptă și stângă. Așadar, grijă față de sănătatea acestora ar trebui să fie prioritară. Șezutul la masa de lucru îi menține în stare de încordare, iar durerea poate persista inclusiv atunci când stai în picioare. Pentru a stimula mobilitatea acestor mușchi care susțin spatele să stea drept, poți recurge la masajul Deep Tissue, cu rol de relaxare și decontracturare a țesuturilor profunde.

De asemenea, masajul cu încălzire la spate calmează durerea și rigiditatea provocate de șezutul în scaun. Experimentează funcția Zero Gravity a fotoliilor de masaj. Fiind în poziție orizontală, coloana vertebrală este eliberată de greutatea corporală, care astfel este distribuită uniform, permițând spatelui să se relaxeze.

  • Mușchii piriformi

Încordarea mușchilor piriformi poate afecta nervul sciatic. Rezultatul va fi unul dureros, deci cea mai bună măsură în acest caz este prevenția. Masajul mindfulness, precum și masajul role în zona feselor pot spori flexibilitatea locală, eliminând stresul muscular care cauzează disconfortul. 

Masajul Mindfulness nu este doar unul de relaxare. Într-adevăr, acesta are unele beneficii asupra sănătății emoționale. După o zi încărcată sau cu multe task-uri stresante la job, activarea acestui program cu perne de aer care cuprind tot corpul îți revigorează musculatura tensionată, calmează mintea și te pregătesc de culcare.

Munca la birou face parte din rutina de viață a omului modern. Din păcate, acest stil de viață aduce cu sine o serie de dezavantaje, majoritatea având un impact major asupra sănătății. Chiar dacă obișnuiești să faci sport după terminarea programului de lucru, mișcarea aceasta nu va elimina impactul pe care șezutul în scaun îl are asupra mobilității și sănătății generale a mușchilor. Este indicat ca cel puțin o dată la o oră să te ridici de la laptop, să faci câțiva pași prin încăpere, un masaj sau chiar o plimbare scurtă, dacă timpul îți permite.