Skip to main content

Masajul picioarelor este tot ce ți-ai putea dori după o zi activă sau după un lung șir de antrenamente sportive. Picioarele ne susțin greutatea și se numără printre cele mai solicitate zone ale corpului, indiferent de stilul de viață pe care îl urmăm. După o zi petrecută în scaunul de birou, circulația sângelui poate întâmpina blocaje.

La finalul programului sportiv îți poți simți picioarele atât de obosite încât să-ți fie dificil să te odihnești. Este indicat să incluzi în rutina de zi cu zi câteva soluții eficiente menite să-ți relaxeze musculatura, să elimine stresul fizic și să pregătească organismul pentru un somn lung și liniștit. 

Cuprins:

  1. Masajul picioarelor – Care sunt avantajele fotoliilor de masaj cu suport pentru picioare?
  2. Masajul cu role pentru tălpi și gambe

1. Masajul picioarelor – Care sunt avantajele fotoliilor de masaj cu suport pentru picioare?

Masajul picioarelor poate fi realizat atât de către tine în confortul casei tale, la salon, cât și în fotoliile profesionale de masaj și relaxare. Nivelul de confort și calitatea rezultatelor este influențat de modalitatea de masaj pe care o alegi. Masajul picioarelor pe care îl efectuezi singur îți oferă o soluție rapidă de a-ți calma durerile, fără a elimina însă, cauza problemei.

Saloanele sunt o alternativă excelentă, unde ți se oferă un binemeritat răsfăț după o săptămână sau o zi grea, dar din păcate, programul de viață ar putea face dificilă respectarea programărilor de fiecare dată când simți nevoia de o oră de relaxare. În schimb, fotoliile de masaj japoneze plasate în locuința ta îți asigură la orice oră posibilitatea de a-ți odihni și reface musculatura picioarelor și nu numai.

Rezistența articulațiilor și a mușchilor poate fi îmbunătățită prin masaje zilnice de 15 minute. Printre avantajele fotoliilor de masaj japoneze cu suport pentru picioare se mai numără și posibilitatea de a regla dispozitivul în poziție plană sau Zero Gravity. Atunci când corpul este masat așezat fiind pe orizontală, sângele circulă în toate zonele, ceea ce ajută mușchii să primească substanțe nutritive extrase din alimentație și oxigen.

În consecință sunt prevenite simptomele febrei musculare, de asemenea fiind stimulată și rezistența la eventuale accidentări în sport. Alt avantaj pe care îl implică sesiune de masaj electric este faptul că, intensitatea rolelor și a pernelor de aer poate fi reglată și ajustată inclusiv în timpul masajului în funcție de nevoi și preferințe pentru o experiență optimă.

Masajul pentru picioare trebuie adaptat în mod corespunzător, deoarece această zonă unește mușchi, tendoane, ligamente, articulații și terminații nervoase. Toate acestea pot fi stimulate cu ajutorul masajului. 

2. Masajul cu role pentru tălpi și gambe

Alternarea tehnicilor de masaj este la fel de importantă ca și reglarea intensității. Datorită fotoliilor de făcut masaj poți beneficia de experiența oferită de reflexoterapie. Prin masarea punctelor reflexogene din talpă sunt stimulate terminațiile nervoase, fluxul sanguin și sistemul nervos.

În plus, fotoliile sunt echipate cu încălzitoare încorporate plasate strategic în cele mai vulnerabile zone ale corpului, iar tălpile nu fac excepție. Încălzitoarele asigură confortul termic în special persoanelor ale căror picioare tind să se răcească ușor.

Suportul pentru picioare poate fi aranjat în funcție de înălțimea persoanei, astfel încât masajul să fie o experiență reconfortantă pe tot parcursul sesiunii. Pernele de aer de la nivelul gambelor comprimă și eliberează treptat cantități mici de aer, simulând mișcarea de masaj a maseurilor.

Fluxul sanguin din zona picioarelor ar putea suferi blocaje fie din cauza timpului prelung petrecut în picioare, poziția incorectă în scaun, din lipsa activității fizice, fie din cauza încălțămintei inadecvate. Datorită circulației periferice îmbunătățite cu ajutorul masajului, pielea tălpii și a călcâiului devine mai elastică. 

Și nu în ultimul rând, masajul pentru picioare influențează semnificativ calitatea programului de somn. Febra musculară, anumite leziuni, accidentări sau pur și simplu stresul muscular acumulat în această zonă te pot face să adormi târziu sau să te trezești în toiul nopții. Odihna este vitală. Oricât de neprietenoasă ți-ar fi fost ziua precedentă, un somn bun are efecte uimitoare asupra tonusului general. Înainte de culcare, rezervă-ți câteva minute pentru citit, o baie caldă și masaj pentru a-ți induce organismul în starea de somn profund.