Skip to main content

Iarna este una dintre cele mai frumoase perioade din an. Sărbătorile, sporturile de iarnă sau zilele de vacanță sunt câteva motive pentru care majoritatea așteaptă venirea iernii. Din păcate, scăderea temperaturilor vine însoțită de o serie de factori care au un impact major asupra sănătății noastre fizico-mentale. Autoizolarea prelungită, sedentarismul și lipsa soarelui te predispun stărilor depresive.

Pe timpul zilei, organismul nostru crește producția de serotonină, o substanță ‘’responsabilă’’ pentru starea noastră generală de bine. În zilele mohorâte în care lumina naturală este limitată, nivelul serotoninei scade. Din acest motiv simțim o oboseală inexplicabilă și o lipsă de motivație față de activitățile obișnuite. Masajul terapeutic, yoga sau sauna pot fi alternative excelente pentru a-ți menține tonusul în perioada geroasă.

Cuprins:

  1. Masajul terapeutic – Cum te ajută la eliminarea toxinelor din corp?
  2. Masajul electric – Care sunt beneficiile asupra sistemului imunitar?

1. Masajul terapeutic – Cum te ajută la eliminarea toxinelor din corp?

Prin masajul terapeutic, corpul stimulează producția de serotonină, eliberează endorfinele și echilibrează nivelul de cortizol. Astfel, după fiecare sesiune în fotoliile japoneze de masaj simți o relaxare ca după o plimbare într-o zi însorită. Masajul terapeutic îmbunătățește fluxul sanguin, iar organele interne beneficiază de oxigenul și aportul de nutrienți necesari unei funcționări optime. Prin masajul terapeutic, sistemul limfatic elimină reziduurile din organism, sângele se curăță, iar tensiunea arterială intră în parametrii normali. Nu mai este un secret faptul că, pe timpul iernii sistemul imunitar devine vulnerabil. Scade rezistența organismului în fața bolilor. De aceea suntem expuși riscurilor de răceală și gripă care ne țin în pat zile la rând.

Sedentarismul este favorizat în zilele geroase. În consecință, sistemul limfatic devine mai sensibil la factorii nocivi din exterior, ceea ce atrage o circulație redusă a globulelor albe în corp. Globulele albe compun ‘’scutul’’ care fortifică sistemul imunitar în lupta cu afecțiunile. Atunci când temperaturile sunt reduse, mușchii se restrâng pentru a conserva căldura corpului. Acest ‘’obicei’’ îngreunează fluxul sanguin, blocând eliminarea toxinelor din corp, dar și alimentarea mușchilor cu oxigen.

2. Masajul electric – Care sunt beneficiile asupra sistemului imunitar?

Masajul electric are un efect penetrant profund. Fotoliile japoneze de masaj sunt proiectate să lucreze asupra tuturor grupurilor de mușchi. În acest fel, mușchii se relaxează, permițând sângelui să circule și să transporte nutrienții necesari.

Yoga este o idee genială privind accelerarea procesului de detoxifiere și de stimulare a sistemului limfatic. Exercițiile potrivite de yoga contribuie la îmbunătățirea tractului respirator și a plămânilor, acționând ca un scut de protecție împotriva bacteriilor. Îți dorești să duci fericirea la superlativ? Pare un țel de neatins pentru unii sau o realizare pentru alții. Alege să faci parte din ultima categorie îmbinând yoga cu meditația. Formula aceasta amplifică producția de serotonină și ține sub control nivelul de stres. Rezultatul? O stare mentală superioară împiedică riscul de îmbolnăvire prin fortificarea sistemului imunitar. Starea de sănătate fizică este direct condiționată de echilibrul emoțional.

Fericirea vine din interior și se simte la exterior. Pentru zilele în care îți faci ‘’curaj’’ să ieși din casă îți recomandăm o vizită la saună. Căldura saunei grăbește procesul de detoxifiere, elimină celulele moarte de pe piele, îmbunătățind textura. Mai mult, alternanța cald-rece din cadrul terapiei cu saună înmulțește leucocitele, neutrofilele, bazofilele și limfocitele. Acestea sunt cunoscute drept celulele albe și au rol în identificarea patologiilor active, combaterea patogenilor și producerea anticorpilor.

Sezonul gripei și răcelii este în toi. Tot mai multe persoane aleg să se cuibărească pe canapea cu un ceai cald pentru a ține efectele frigului la distanță. Din fericire, există o serie de remedii terapeutice care asigură confortul general pe tot parcursul sezonului. Masajul terapeutic, sauna sau yoga sunt cele mai populare terapii care te ajută să depășești efectele frigului, astfel ca tu să te bucuri din plin de magia iernii.