Skip to main content

Masajul thailandez datează de peste două milenii, iar inițial a fost considerat o artă de vindecare concentrată pe îmbunătățirea circulației sanguine. Acest tip de masaj se numără printre cele mai populare soluții de relaxare, datorită numeroaselor sale beneficii pentru organism și echilibrul mental.

Cuprins:

  1. Masajul thailandez și stresul – Care sunt cele 3 beneficii asupra sănătății emoționale?
  2. Masajul thai calmează durerile și eliberează blocajele 

1. Masajul thailandez și stresul – Care sunt cele 3 beneficii asupra sănătății emoționale?

Cum te ajută masajul thailandez să faci față stresului de zi cu zi? De ce este considerat o artă tradițională de vindecare atât de populară în lumea întreagă?

  • Calmează migrenele sau durerile de cap

Dacă ai avut o zi încărcată la birou și te confrunți cu migrene, masajul thailandez poate contribui la starea ta liniște. Pentru rezultate și mai bune, completează rutina ta de relaxare prin masaj cu uleiuri esențiale de lavandă pentru aromaterapie. Viața omului modern gravitează în jurul biroului și a dispozitivelor. 

  • Relaxează musculatura spatelui

Din cauza obiceiului de a sta la birou cel puțin 8 ore, oamenii se plâng de dureri de spate. Masajul thailandez reduce durerea de spate acționând asupra grupurilor de mușchi din partea superioară a spatelui. 

  • Detoxifică țesuturile și echilibrează emoțiile

Atunci când fluxul sanguin se desfășoară fără blocaje sunt eliminate deșeurile metabolice și toxinele din sânge. Acest lucru menține organismul sănătos, diminuând simptomele bolilor cardiovasculare și a altor afecțiuni severe. Mai mult, atunci când corpul este curățat de elemente nocive, se pot observa îmbunătățiri la nivelul digestiei, a metabolismului și la nivel mental. 

Atunci când corpul este purificat și organele funcționează la capacitatea optimă, automat și starea ta psihică se va îmbunătăți simțitor. În acest fel te vei simți mai capabil să ții la distanță influența factorilor de stres de zi cu zi, vei depăși stările de anxietate și nervozitate, te vei odihni mai bine, iar sănătatea ta generală va avea doar de câștigat. 

2. Masajul thai calmează durerile și eliberează blocajele 

Masajul thai poate contribui la sănătatea ta odată cu înaintarea în vârstă. Acest tip de masaj este ideal pentru oricine, dar avantajează mult persoanele în vârstă sau chiar cele sedentare.

  • Relaxează rigiditatea articulară

De asemenea, masajul thai îmbunătățește funcțiile articulațiilor. Dacă dimineața te dai jos greu din pat din cauza rigidității articulare, atunci activează programul de masaj thailandez și fii gata pentru o nouă zi. Acest tip de masaj poate contribui la sporirea și susținerea flexibilității. Acest lucru este se explică prin faptul că, masajul thailandez presează mușchii și articulațiile, relaxând punctele rigide, ceea ce permite sângelui să circule și să alimenteze țesuturile cu oxigen. 

  • Susține rezistența corpului la efort intens

Cu cât corpul este mai flexibil, cu atât mai mare este capacitatea de a executa mișcări mai ample, ceea ce avantajează în mod special sportivii. În plus, când corpul este flexibil își revine mai rapid după leziuni și scad riscurile de entorse, luxații, întinderi, etc. Presiunea exercitată prin masajul thailandez eliberează blocajele din fluxul energetic și crește abilitatea organismului de asimilare a nutrienților din alimentație. 

  • Ideal pentru persoanele cu stil de viață preponderent sedentar

Utilizarea masajului thailandez este cu atât mai benefică persoanelor în vârstă sau sedentare. Programul va stimula mușchii și articulațiile, prevenind atrofierea, ceea ce reprezintă o alternativă confortabilă la exercițiile fizice clasice. 

În societatea modernă, durerile de spate, junghiurile, rigiditatea articulațiilor sau migrenele sunt aproape o normalitate din cauza stresului emoțional și fizic acumulat peste zi sau la locul de muncă. Masajul thailandez protejează sănătatea corpului prin eliberarea blocajelor sanguine, limfatice și energetice. Astfel, un fotoliu de masaj profesional cu masaj thailandez poate fi conceput drept o investiție pe termen lung pentru sănătate. Tu cum alegi să ai grijă de sănătatea ta?