Skip to main content

Plexul Solar mai este denumit și Soarele Interior sau creierul abdominal. Din punct de vedere științific, Plexul reprezintă o rețea de nervi ai Sistemului Simpatic. Conform perspectivei spirituale, creierul abdominal este punctul prin care ne putem controla emoțiile fără să le atingem fizic. Aici se află practic un rezervor unde se acumulează impulsurile nervoase care ulterior sunt direcționate către organele abdominale. De asemenea, Plexul Solar este punctul din care se transmite energie pentru nutriție, creștere și învățare către organele vitale.

Cuprins:

 1. Plexul Solar și bolile asociate – Unde este situat creierul abdominal și cum influențează sănătatea vieții tale?
 2. Creierul abdominal – Terapii alternative pentru redobândirea echilibrului energetic

1. Plexul Solar și bolile asociate – Unde este situat creierul abdominal și cum influențează sănătatea vieții tale?

Creierul abdominal este situat în partea superioară a abdomenului, în zona în care coastele încep să se separe. Soarele Interior este bulversat de griji, frici, furie și alte emoții negative care se transformă în boli. Afecțiunile asociate dezechilibrului Solar sunt următoarele: tulburările abdominale, tulburările ficatului, guta, tensiuni musculare în zona gâtului, probleme la splină, rău în mijloacele de transport și chiar alcoolismul.

Pentru a echilibra Plexul Solar este necesară o igienizare a emoțiilor cu ajutorul unei rutine sănătoase de viață. Curățarea Plexului Solar trebuie să fie constantă.

Zilnic acumulăm sentimente haotice din cauza factorilor de stres, deci cu cât mai des îți igienizezi sănătatea emoțională, cu atât îți protejezi mai bine sănătatea organelor. 

Ca să înțelegi mai bine ce este creierul abdominal, fă o paralelă cu o persoană care stă concentrată într-o activitate. Ca să-i distragi atenția de la ceea ce face, trebuie s-o atingi fizic. Tot astfel, Plexul Solar poate fi distras de la procesul de absorbție a emoțiilor prin tehnici de relaxare. Atunci când mintea și corpul stau relaxate, automat se reglează și respirația. Când psihicul se detașează de griji, iar tu începi să te concentrezi pe respirație, Plexul Solar iese din starea de tensiune și recepționează comenzile minții conștiente. 

Gândește-te că zilnic ești presat de termene limită, nevoia de a echilibra viața profesională cu cea familială, etc. Pentru a scoate mintea abdominală de pe acest pilot automat este necesar să-i oferi un impuls prin care s-o distragi. Cu cât trăiești mai nesănătos, cu atât mai stresat va fi Plexul Solar. Alimentația haotică, consumul de alcool sau droguri, somnul insuficient, mâncatul la ore târzii solicită mintea abdominală să facă față emoțiilor negative, iar astfel devine tot mai greu de controlat. 

2. Creierul abdominal – Terapii alternative pentru redobândirea echilibrului energetic

Pentru a-ți conserva corect energia pe care apoi să o canalizezi în scopuri utile, trebuie să-ți creezi o disciplină. 

 • Masajul ajută!

Zona umeri gât este cea mai dureroasă după o zi solicitantă. Masajul detensionează musculatura, întinde articulațiile și ligamentele, corectează postura coloanei vertebrale. Altfel, din cauza posturii incorecte a spatelui sau a tensiunii din zona umerilor, creierul abdominal simte disconfort care se transformă în migrene, amețeli și iritabilitate. 

Terapia masajului stimulează producția serotoninei și eliberează endorfinele în organism. Prin masajul limfatic sunt eliminate reziduurile din organism, sângele este purificat, iar tensiunea arterială revine la normal. Datorită reflexoterapiei sunt deblocate impulsurile nervoase, disfuncțiile sistemului digestiv și fluxul sanguin. Dacă circulația sângelui e bună, atunci organele interne vor primi oxigenul și nutrienții de care au nevoie. Prin masajul stretching blochezi crampele musculare, scazi hormonul stresului, elimini acidul lactic și reduci oboseala. 

 • Selectează muzica potrivită

Muzica ASMR, cu instrumente de suflat, pian, sunete din natură te deconectează și te introduce într-o stare de serenitate.

Astfel, va fi mult mai ușor să te focusezi asupra sarcinilor rămase nerezolvate până la finalul zilei.

 • Atinge zona abdominală

Masează manual cu degetele zona abdomenului în sensul acelor de ceasornic și invers de 30 de ori. De asemenea, alternează dușurile reci cu cele calde în zona abdominală sau aplică lovituri ușoare cu degetele.

 • Testează aromaterapia

Chakra Solar Plexus controlează felul în care ne raportăm la cei din jur și la noi înșine. Mintea abdominală controlează sentimentul încrederii în sine.

Perturbările Plexului se manifestă prin stări de furie și comportamente agresive sau egoiste. Uleiurile folosite în aromaterapie echilibrează creierul abdominal dacă sunt alese corespunzător.

Printre aromele ‘’preferate’’ de Soarele Interior se numără: 

 • ylang ylang;
 • vetiver;
 • piper;
 • mentă;
 • lemn de santal;
 • ghimbir;
 • citrice;
 • lemn de cedru;
 • cuișoare;
 • rozmarin;
 • scorțișoară.

Concluzie

De ce este important să controlezi Plexul Solar? După cum s-a specificat deja, mintea abdominală este centrul de acumulare a emoțiilor toxice. Tot de aici pleacă energia vitală către organele corpului. Așa, controlând creierul abdominal reușim să direcționăm această energie acolo unde este nevoie de ea. În schimb, dacă preferi să refulezi stresul în loc să-l elimini, atunci toată energia ta se va risipi. Astfel se explică de ce persoanele îngrijorate, furioase, resentimentare sau stresate se simt apatice și chiar epuizate după ce reușesc să se liniștească. 

Solicita acum oferta de pret wapp