Skip to main content

Deși pare un aspect ușor de neglijat și fără impact asupra sănătății, în realitate poziția ta favorită de dormit vine cu o serie de avantaje și dezavantaje cu efecte pe termen lung. Care sunt cele mai sănătoase poziții de dormit?Somnul este vital pentru imunitate, dar este important ca odihna să fie calitativă, nu doar cantitativă. Acest aspect implică setarea unei temperaturi potrivite în dormitor, renunțarea la folosirea dispozitivelor înainte de somn, efectuarea unui masaj de relaxare, etc.

Cuprins:

  1. Poziții de dormit corecte pentru dureri cervicale și de spate
  2. Poziții de dormit sănătoase pentru durerile de umeri și șolduri – Care sunt cele mai bune programe de masaj?

1. Poziții de dormit corecte pentru dureri cervicale și de spate

De asemenea, prea puține persoane cunosc faptul că și pozițiile de dormit influențează starea de spirit cu care ne trezim a doua zi. Persoanele care dorm pe spate trebuie să aibă o stare bună de sănătate pentru a nu exista probleme suplimentare. Dacă te regăsești în această categorie, atunci este indicat să așezi o pernă sub genunchi, astfel încât să distribui presiunea uniform de-a lungul corpului.

Persoanele care se simt confortabil să doarmă astfel sunt cele care suferă de dureri cervicale, dureri în zona sciatică, la nivelul umerilor și a șoldurilor. În cazul acestora este recomandat masajul sciatic, masajul lombar, cervical și masajul cu perne de aer cald pentru șolduri. Fotoliile cu masaj japoneze asigură programe de masaj focusate în mod special pe aceste zone pentru a elibera durerea și pentru a permite corpului să se odihnească corespunzător.  

Care sunt dezavantajele poziției de a dormi pe spate?

Deși dormitul pe spate oferă o serie de avantaje, totuși nu trebuie neglijate nici aspectele mai puțin plăcute asupra sănătății. De exemplu, această poziție favorizează sforăitul în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii. Sforăitul ar avea drept consecințe trezirile frecvente, scrășnirea dinților, etc. Pentru a aborda o poziție corectă a dormitorului pe spate, obișnuiește-te să așezi mâna stângă deasupra buricului și cealaltă să fie așezată pe inimă.

2. Poziții de dormit sănătoase pentru durerile de umeri și șolduri -Care sunt cele mai bune programe de masaj?

Dormitul pe partea stângă este ideal în cazul persoanelor care suferă din cauza apneei sau au dureri la șoldul sau umărul drept. Pe de altă parte, dormitul pe partea stângă face ca plămânii să preseze inima și să favorizeze durerile lombare, de umeri și șold. În consecință, dacă dimineață te trezești cu disconfort în aceste zone, te poți revigora rapid cu ajutorul programului scurt de masaj cu durată de minim 7 minute pentru ca durerile să nu interfereze cu activitățile tale de la muncă.

Dormitul pe partea dreaptă ajută în cazul celor care acuză dureri locale la umărul sau șoldul stâng. Cu toate acestea, obiceiul de a dormi pe dreapta reduce volumul plămânilor, ceea ce poate încetini transportul oxigenului din sânge.

Obiceiul de a dormi pe burtă este de ajutor celor care suferă de dureri musculare și osoase. Ca dezavantaje asociate, această poziție de dormit declanșează dureri cervicale, de umeri și de brațe. Este recomandat să eviți dormitul cu perna sub cap, mai ales dacă dimineață te trezești cu astfel de dureri. Pentru atenuarea disconfortului, rezervă 15 minute în fotoliul de masaj japonez și activează programul de masaj cervical, masajul cu perne de aer pentru umeri și brațe pentru a începe ziua în formă.

Pentru a menține un program stabil de odihnă trebuie să iei în calcul utilizarea unei saltele și a unei perne corespunzătoare afecțiunilor tale și poziției tale de dormit. De asemenea, pregătește-ți corpul de somn cu ajutorul programului de masaj cu întinderi blânde – Night Healing, iar a doua zi rezervă 7-15 minute pentru masajul personalizat pentru zona solicitată din cauza poziției în care ai adormit.

Solicita acum oferta de pret wapp