Skip to main content

De ce este indicat masajul de relaxare într-un robot de masaj? Amenajarea zonelor de relaxare în cadrul firmelor a devenit o idee tot mai răspândită în România. Câteva minute de terapie prin joacă, masaj sau chiar de odihnă activă cresc rezistența la stres prin eliberarea endorfinelor. Aceste scaune masaj sunt piesele vedetă care duc noțiunea de spațiu pentru relaxare la un nivel superior.

Cu ani în urmă, dispozitivele pentru masaj erau reduse exclusiv la stadiul de instrumente de recuperare medicală. Cu timpul, tehnologia aparatelor de masaj a cunoscut un avânt semnificativ, adaptându-se unei marje diversificate de nevoi. Drept dovadă, fotoliile de masaj sunt azi prezente în SPA-uri, hoteluri de lux, săli de sport și chiar în birouri de coworking. Ce beneficii suplimentare poate aduce masajul în afară de cele strict terapeutice? 

Cuprins:

  1. Robot de masaj – Un element de design cu impact în activitatea firmei
  2. Robot de masaj pentru birouri – Angajații rămân activi chiar și atunci când stau la laptop

1. Robot de masaj – Un element de design cu impact în activitatea firmei

Cele mai bune fotolii de masaj pentru birouri sunt concepute din piele naturală. Materialul transformă produsul într-o investiție de durată. De ce? Datorită gradului ridicat de rezistență la uzură, pielea își conservă aspectul impecabil chiar și peste generații. Design-ul fotoliilor din piele este completat de paleta cromatică.

De regulă, aici intră nuanțe nude, elegante, asortabile oricărui stil de amenajare. Astfel, produsul combină eficient estetica și utilul, imprimând biroului un aer luxos. Studiile arată că oamenilor le sunt suficiente 10 secunde pentru a decide dacă le place sau nu locul în care vin pentru prima dată. Un robot de masaj îmbrăcat în piele rafinează ambientul, contribuind la creșterea credibilității clienților sau a candidaților. 

După masă ori după terminarea ședințelor, angajații preferă să se destindă făcând puțină mișcare înainte de reluarea sarcinilor. Drept dovadă, marile companii au amenajat săli de jocuri cu panou de darts, ping-pong sau fotbal de masă. Terapia prin joc eliberează endorfinele și scade producția cortizolului echivalent cu 30 de minute de activitate fizică în aer liber.

Oamenii au nevoie de socializare și mijloace diversificate de relaxare pentru a da cel mai bun randament. Așadar, business-urile dotează sălile de jocuri cu fotolii de masaj , saltele și perne de podea sau canapele comode. Acestea sunt adesea punctele de întâlnire unde angajații se adună să dezbată idei, planuri și proiecte de lucru. Desigur, fotoliile oferă o alternativă mult mai prietenoasă de relaxare a corpului prin comparație cu clasicele scaune. Angajații pot face pauză de la birou și pot continua lucrul la laptop în timp ce beneficiază de programele de masaj

2. Robot de masaj pentru birouri – Angajații rămân activi chiar și atunci când stau la laptop

Dupa cum s-a menționat anterior, angajații preferă odihna activă atunci când iau pauze scurte de la statul la birou. De aceea, business-urile investesc în săli echipate cu aparate de făcut sport. O bicicletă, bandă de alergare sau aparate pentru mușchi sunt idei geniale pentru a pune sângele în mișcare fără ca angajatul să părăsească incinta.

Desigur, după efort fizic se poate recurge la masajul de relaxare pentru angajați în vederea prevenirii durerilor musculare. Mai mult, angajații mai comozi pot înlocui aparatele de fitness cu programele fotoliilor masaj pentru a se menține în formă maximă. În acest mod, angajații ard calorii și se destind emoțional în timp ce lucrează la laptop sau socializează. 

Amenajarea eficientă a spațiilor de relaxare pentru angajați este privită de majoritatea companiilor drept o investiție pentru un profit mai mare. Dacă angajații simt că le sunt respectate nevoile, atunci crește și motivația de a obține performanțe prin care să-și mulțumească șefii.