Skip to main content

Statul în scaun cu orele, purtarea de încălțăminte inadecvată sunt câțiva dintre factorii care participă la senzația de picioare grele. Pe cât de nesemnificativă ar putea să pară această problemă, pe atât de problematice pot fi consecințele nerespectării măsurilor adecvate.

Senzația de picioare grele este tot mai frecventă în rândul persoanelor cu stil de viață preponderent sedentar sau care petrec prea mult timp în scaunul de birou. Varicele, blocajele circulației sanguine, retenția de apă sunt factorii care favorizează disconfortul asociat senzației de picioare grele. Această stare se manifestă prin sentimentul de greutate la nivelul picioarelor, ceea ce face dificilă deplasarea chiar și pe distanțe mici. 

Cuprins:

  1. Senzația de picioare grele, rezultatul unui program deficitar de somn și relaxare
  2. Picioare grele – Cât de eficientă este terapia prin masaj?

1. Senzația de picioare grele, rezultatul unui program deficitar de somn și relaxare

În celelalte cazuri, senzația de picioare grele poate arăta faptul că s-ar impune adoptarea unui stil nou de viață. Poate petreci prea mult timp în scaun sau din contră, te suprasoliciți și uiți să iei câte o pauză. Activitatea fizică intensă sau prelungită poate presa musculatura picioarelor ducând la senzația de oboseală accentuată în această zonă a corpului.

Dacă te pregătești pentru o competiție, un antrenament sau respecți o rutină zilnică de mișcare, atunci nu uita să-ți rezervi timpul necesar pentru relaxarea corpului. Somnul este esențial pentru refacere și revigorare, deci acordă-i prioritate și încearcă să dormi 7-8 ore în fiecare noapte. Din cauza oboselii acumulate pe parcursul zilei și a senzației de picioare grele, odihna ar putea deveni un lux, iar privarea de somn accentuează starea de epuizare.

Din cauza senzației de picioare grele, odihna devine un lux, iar privarea de somn accentuează starea de epuizare

Te trezești practic că faci parte dintr-un cerc vicios. Așadar, după fiecare zi activă, integrează în programul tău 15 – 30 de minute de masaj mai ales înainte de culcare. Poți recurge la programul Night Healing bazat pe mișcări ușoare de masaj și întindere a corpului. Util este și programul de masaj deep tissue care masează musculatura până la o profunzime de 12.5 cm. Fotoliile de masaj japoneze sunt echipate cu încălzitoare încorporate și plasate în zone strategice, adică acolo unde de obicei oboseala se transformă în durere.

2. Picioare grele – Cât de eficientă este terapia prin masaj?

Drept dovadă, încălzitoarele de la tălpi stimulează circulația sângelui, elimină stresul muscular și sunt de folos inclusiv persoanelor care se confruntă cu senzația de picioare reci. Rolele de masaj au diferite niveluri de intensitate, mai blândă sau mai fermă. Rolul acestora este de a întinde și de a relaxa talpa de la mijloc către exterior.

Astfel sunt stimulate punctele reflexe din talpă, proces care favorizează fluxul sanguin și accelerează detoxifierea organismului. Obișnuința de a sta în scaun cu orele fără pauză, purtarea de încălțăminte inadecvată sau greutatea corporală sunt câțiva dintre factorii care participă la senzația de oboseală specifică picioarelor grele.

Masajul cu perne de aer pentru picioare relaxează zona prin mișcări repetate de compresie și eliberare treptată a presiunii. Acțiunea pernelor de aer relaxează zona de la gambe și până la glezne. Fotoliile de masaj și relaxare sunt proiectate cu suporturi ajustabile pentru picioare, astfel încât să se adapteze fiecărei persoane în funcție de statura sa.  

Deși acest disconfort este adesea confundat cu oboseala zilelor solicitante este indicat să aplici câteva metode simple prin care să elimini tensiunea picioarelor. De asemenea, dacă simptomele persistă în ciuda soluțiilor enumerate anterior, atunci ar fi indicat să consulți opinia unui specialist. Este posibil ca senzația de picioare grele să fie consecința unor probleme medicale care necesită un tratament corespunzător.

Solicita acum oferta de pret wapp