Skip to main content

Spondiloza cervicală este o afecțiune, o degenerare la nivelul coloanei vertebrale, preponderent întâlnită la persoanele trecute de 40 de ani sau cele care au un stil de viață sedentar. Spondiloza cervicală provoacă disconfort caracterizat prin dureri la nivel local, dar care pot interfera cu randamentul, concentrarea sau productivitatea ta pe timpul zilei. Din fericire există câteva soluții optime prin care să calmezi și chiar să previi aceste neplăceri. 

Cuprins:

  1. Spondiloza cervicală – Cum se manifestă?
  2. Spondiloza cervicală – Cum atenuezi simptomele?

1. Spondiloza cervicală – Cum se manifestă?

Descoperă ce este și cum se manifestă spondiloza cervicală. Simptomele asociate afecțiunii pot fi senzațiile de durere acută sau de amorțire care să cuprindă zona gât umeri, spate și se poate extinde către brațe. Simptomele sunt temporare și pot să apară în anumite momente din zi sau pot fi declanșate de condițiile de climă.

Chiar dacă spondiloza cervicală apare în majoritatea cazurilor la persoanele trecute de 40 de ani, nici cele mai tinere nu sunt scutite de acest risc. Această problemă este favorizată de factorul de vârstă, deoarece pe măsură ce îmbătrânim, corpul își pierde din mobilitate.

În plus, poziția incorectă în scaunul de birou, corpul aplecat asupra telefonului sau ecranului de la laptop afectează coloana vertebrală și de aici încep să apară durerile. Cauzele care provoacă spondiloza cervicală influențează poziția discurilor intervertebrale, ducând la apropierea acestora. Aceste mișcări de frecare a oaselor generează senzația de durere și amorțire, simptome care afectează starea psihică generală.

2. Spondiloza cervicală – Cum atenuezi simptomele?

Tratamentul spondilozei cervicale potrivit pentru tine este cel indicat de medic în urma investigațiilor de specialitate. În funcție de sfaturile medicului și de stadiul la care a ajuns spondiloza cervicală, masajul poate fi una dintre cele mai indicate soluții pentru ameliorarea durerilor.

Fiind totodată cea mai la îndemână metodă la care poți să apelezi oricând simți durere în zona umeri gat, spate, zona lombară sau brațe. Gama celor mai recomandate fotolii de masaj profesionale sunt proiectate cu funcția Zero Gravity, care menține corpul pe orizontală, eliberând coloana vertebrală de presiune.

Dacă lucrezi mult la birou, faci puțină mișcare sau ai probleme cu greutatea corporală, atunci utilizarea regulată a fotoliilor de masaj profesionale îți poate ușura lupta cu durerile. Fotoliile de masaj japoneze profesionale oferă programe de relaxare specifice, concentrate pe zone cheie ale corpului, adică acolo unde există durere și rigiditate.

Poți activa masajul localizat la nivelul zonei umeri gât, omoplați, masaj lombar, sciatic sau chiar brațe. În plus, fotoliile de masaj japoneze profesionale încep masajul prin scanarea coloanei vertebrale, evaluarea a peste 10 grupe de mușchi și adaptarea automată a masajului la stadiul în care se află mușchii.

Astfel, beneficiezi zilnic de un masaj corespunzător cu intensitatea și localizarea durerii, reușind așa să-ți menții o stare de calm și relaxare prin diminuarea disconfortului.