Skip to main content

În societatea modernă, starea de bine la job a devenit o provocare. Munca la birou reprezintă deja un fapt obișnuit, chiar un stil de viață pentru majoritatea lucrătorilor. În acest mediu, angajatul își dedică o mare parte din timp, fapt care îi poate influența starea mentală și sănătatea fizică pe termen lung. Angajatul modern se confruntă cu un nivel crescut de oboseală și stres. Toate acestea sunt cauzate în mare parte de statul prelungit în scaun, lipsa pauzelor, sedentarism, postura incorectă la birou, expunerea la ecrane, etc.

Cu timpul, gestionarea slabă a oboselii psihice interferează cu randamentul, provocând stări de epuizare, apatie, memorie slabă sau putere redusă de concentrare. Oamenii petrec cea mai mare parte din timp la birou, deci angajatorilor le revine sarcina de a le crea un mediu confortabil, cu posibilități variate de petrecere a pauzelor de recreere.

Cuprins:

  1. Starea de bine la job și importanța masajului de relaxare în pauzele de lucru
  2. Starea de bine la job și beneficiile utilizării fotoliilor de masaj profesionale pentru birou

1. Starea de bine la job și importanța masajului de relaxare în pauzele de lucru

Starea de bine la job este esențială pentru îndeplinirea activității și a obiectivelor companiei. Oamenii sunt diferiți, de aceea ideea de bunăstare poate să presupună nevoi distincte. În timp ce angajații activi preferă abonamente la sală, alții pot cere un scaun de birou ergonomic sau un program flexibil de muncă. Importanța concediilor de odihnă, zilelor libere suplimentare, ieșirile de socializare nu trebuie neglijată.

De asemenea, modul în care este organizat spațiul de lucru are un impact semnificativ asupra randamentului. Lumina naturală, susținerea pe care scaunele de birou o oferă corpului sunt câteva dintre exemple. Spațiul dedicat relaxării trebuie să ofere multiple soluții de petrecere a timpului liber.

Spre exemplu, jocurile de masă, amenajarea unei săli cu aparatură sport sunt câteva dintre cele mai populare inițiative apreciate de către angajați. O idee deosebit de apreciată în rândul angajaților sunt fotoliile de birou cu masaj de relaxare profesionale care sunt binevenite după câteva ore petrecute la birou. Dacă unele companii investesc în aparate de fitness, există acea categorie de persoane care preferă să iasă la o scurtă plimbare în pauze ori care optează pentru un masaj blând de revigorare.

2. Starea de bine la job și beneficiile utilizării fotoliilor de masaj profesionale pentru birou

Indiferent dacă în echipă există și persoane pasionate de sport sau mai degrabă sedentare, masajul de relaxare este ideal în orice moment din zi. O scurtă sesiune de masaj de 7-15 minute în pauzele de birou reduce durerile de spate, de umeri, disconfortul din zona cervicală, rigiditatea musculară, sindromul picioarelor umflate cauzate de postura incorectă în scaun, etc.

În plus, un masaj contribuie la corijarea și menținerea corectă a posturii corporale, iar acest lucru scade riscurile de cifoză, scolioză sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, un fotoliu de făcut masaj poate înlocui clasicul scaun de birou. Angajații au opțiunea să facă schimb pentru minim 15 minute și să-și continue task-urile din confortul fotoliului de masaj după ce și-au activate programul preferat.

Care sunt consecințele șederii prelungite la birou? Ce impact are asupra sănătății angajatului lipsa pauzelor de relaxare? Toate aceste situații generează migrene, blocaje circulatorii, dezvoltarea inflamațiilor și un tonus general scăzut dacă nu se iau măsuri pentru eliminarea durerilor. Problemele de sănătate conduc în timp la frecvența concediilor medicale, apatie, întârzierea îndeplinirii sarcinilor și într-un final la absenteism.

Grija dovedită față de sănătatea echipei sporește motivația membrilor, îmbunătățește retenția personalului, reduce absenteismul, promovează comunicarea eficientă cu managementul, încurajează loialitatea și profitabilitatea. În concluzie, starea de bine la job înseamnă câștig de ambele părți.