Skip to main content

Aceste fotolii de masaj profesionale nu înlocuiesc sfaturile medicilor în privința problemelor de sănătate, în schimb, pot ajuta la îmbunătățirea tonusului general. Atunci când corpul și emoțiile se află în echilibru, sistemul imunitar devine mai rezistent în fața afecțiunilor. Utilizarea în mod regulat a acestor fotolii de masaj profesionale elimină senzația de masaj electric, oferind mai mult un masaj apropiat celui realizat de mâinile experților. Acest lucru induce o stare de calm profund pe care îl dobândeai până acum după fiecare vizită la salonul de relaxare. Relaxarea mentală îmbunătățește răspunsul organismului la factorii de stres, care adesea provoacă probleme digestive, tulburări de somn și chiar episoade de anxietate și depresie. 

Cuprins:

  1. Fotolii de masaj profesionale – Care sunt programele cele mai recomandate sportivilor?
  2. Fotolii de masaj profesionale pot preveni disconfortul asociat sedentarismului 

1. Fotolii de masaj profesionale – Care sunt programele cele mai recomandate sportivilor?

Folosirea în mod regulat a fotoliilor de masaj profesionale ajută fluxul sanguin să elimine blocajele, ceea ce este benefic din numeroase puncte de vedere. Stimularea fluxului sanguin și masajul limfatic ajută la evacuarea toxinelor din corp, proces care previne riscul inflamațiilor, a afecțiunilor pielii, a stărilor de nervozitate, etc. Așa, te poți bucura de o piele elastică, flexibilă și cu aspect sănătos în mod natural, fără creme și loțiuni din comerț. Sunt indicate sesiunile de masaj zilnice cu o durată de 7-15 minute pentru relaxare completă sau pentru detensionarea zonelor dureroase sau care au fost solicitate de-a lungul zilei.

Relaxarea zilnică a punctelor rigide contribuie la prevenirea uzurii ligamentelor și a mușchilor care au fost frecvent utilizați la antrenamente sau diverse activități fizice. Durata totală a masajului pe parcursul unei săptămâni este de preferat să se încadreze între 1-2 ore pentru rezultate vizibile. Chiar dacă aceste fotolii de masaj profesionale sunt privite de unele persoane drept un moft sau o simplă alternativă de relaxare, în realitate, aceste dispozitive au efecte benefice la nivelul întregului organism.

Datorită unei circulații sanguine favorabile, spasmele și contracțiile musculare sunt prevenite sau ameliorate. De aceea este de preferat să faci masaj înainte și după începerea antrenamentelor, pentru încălzire prealabilă și pentru relaxare după efort. Prin combaterea spasmelor și febrei musculare, te afli permanent în formă maximă și capabil să respecți rutina obișnuită de activitate zilnică. 

2. Fotoliile de masaj profesionale pot preveni disconfortul asociat sedentarismului 

Masajul este benefic cu atât mai mult în cazul persoanelor sedentare sau care nu obișnuiesc să facă multă mișcare. Sedentarismul favorizează acumularea toxinelor din corp care nu pot fi evacuate cât timp corpul este în repaus.

Excesul toxinelor creează stări de oboseală, epuizare, apatie și chiar anxietate. Acțiunea rolelor și pernelor de aer pune în mișcare musculatura, relaxează zonele rigide cauzate de lipsa activității fizice, ajută la arderea grăsimilor, oferind un sentiment general de bine și energie pe toată durata zilei. Masajul nu înlocuiește beneficiile sportului, dar este o soluție la care apelează frecvent persoanele care obișnuiesc să lucreze multe ore la birou sau care își țin corpul într-o poziție fixă prin natura profesiei lor, precum sunt stomatologii, cosmeticienii, artiștii plastici, tatuatorii, etc.

Programele de masaj cu întindere, încălzire, frământare și batere ușoară optimizează mobilitatea și flexibilitatea, ceea ce ajută corpul să facă față antrenamentelor și chiar să se recupereze mai repede după leziuni.

Eliminarea stresului muscular pregătește corpul pentru odihnă, reducând simțitor tulburările de somn. Atunci când reușești să respecți o rutină sănătoasă de somn, ții la distanță numeroase afecțiuni, de la probleme cardiovasculare, diabet, hipertensiune și până la depresie.

Chiar și persoanele care se confruntă cu forme ușoare de anxietate sau depresie își pot îmbunătăți tonusul general ca urmare a alternării programelor și tehnicilor de masaj zi de zi.

Alternarea masajului este importantă, deoarece anumite stări de depresie pot rezulta din durerea și disconfortul resimțit în diverse zone ale corpului sau care survin pe fondul anumitor afecțiuni.