Skip to main content

Îți place să faci mișcare, dar din motive diferite nu apuci să ajungi la sală. Poate fi vremea rece care te reține în casă ori programul de la job nu-ți permite prea mult timp liber sau te simți lipsit de energie la finalul zilei. Indiferent de motiv, amenajarea sălii de fitness acasă te poate ajuta să-ți urmezi rutina obișnuită pentru o viață activă.

Cuprins:

  1. Amenajarea sălii de fitness acasă – Ponturi pentru spații de dimensiuni reduse
  2. Amenajarea sălii de fitness acasă – Top echipamente de care ai nevoie

1. Amenajarea sălii de fitness acasă – Ponturi pentru spații de dimensiuni reduse

Amenajarea sălii de fitness acasă este o idee inspirată mai ales dacă locuința personală dispune de spațiu generos. Însă, această inițiativă devine o provocare pentru persoanele care locuiesc la apartamente sau la casă, însă din diverse motive nu se pot bucura de spațiu suplimentar. Totuși, cu puțină organizare și alegând echipamente multifuncționale, această problemă se poate rezolva ușor. Dacă nu există o zonă liberă în casa ori apartamentul tău, atunci poți îngloba în mod inteligent echipamentele necesare.

Cele mai populare în acest sens sunt camera de zi sau livingul, holul, dormitorul sau chiar balconul. Dacă prezența echipamentelor sport te deranjează vizual, atunci apelează la creativitate și delimitează zona de fitness într-o manieră interesantă. Te poți folosi astfel de perdele, draperii sau paravane în aceeași nuanță cu pereții sau cu imprimeu aparte și care astfel să devină elementul central al spațiului. 

2. Amenajarea sălii de fitness acasă – Top echipamente de care ai nevoie

În amenajarea sălii de fitness acasă trebuie să ții cont și de alegerea echipamentelor, mai ales dacă locuiești la bloc. Astfel, orientează-te către articole de bază sau unele cu rol multifuncțional, care să satisfacă mai multe cerințe în ceea ce privește rutina ta de sport. În acest fel, îți lucrezi numeroase grupe de mușchi și te bucuri de economie de spațiu. Care sunt echipamentele recomandate care completează cu succes proiectul privind amenajarea sălii de fitness acasă?

  • Aparate de vibromasaj

Acestea sunt concepute să te relaxeze, să reducă tensiunea musculară, să stimuleze circulația sângelui, etc. Aparatele de vibromasaj sunt ideale pentru recuperare post-antrenamente. De asemenea, aceste dispozitive cresc mobilitatea și flexibilitatea, ceea ce reduce riscul de accidente, mărind totodată capacitatea corpului de a face față mișcărilor ample.  

  • Fotoliile de făcut masaj

Fotoliile de făcut masaj fac parte din categoria echipamentelor multifuncționale. Acestea au rolul de a te relaxa fizic, dar și mental ținând sub control nivelul hormonului de stres. Dispozitivele ajută la încălzirea corpului înainte de antrenamente, apoi calmează musculatura solicitată prin eliminarea acidului lactic.

În acest fel, previi febra musculară și îți ajuți corpul să se pregătească pentru un somn odihnitor după fiecare sesiune de antrenamente. Gama de fotolii cu masaj profesionale este dotată cu zeci de programe automate sau manuale pentru fiecare parte a corpului. Astfel, dacă în timpul orelor de fitness te-ai concentrat mai mult pe picioare, spate sau brațe, la final relaxezi zona respectivă prin activarea programului de masaj specific. Fotoliile de masaj pot fi reglate pe diverse niveluri de intensitate, în funcție de condiția ta fizică de la momentul respectiv. 

  • Alte echipamente fitness

Printre cele mai apreciate echipamente fitness se numără benzile de alergat și bicicletele fitness. Acestea sunt simplu de manevrat și sunt alternative excelente de a-ți urma rutina zilnică, mai ales dacă vremea este rece sau nu ai dispoziție să ieși la alergat. Dacă nu ai la dispoziție spațiu suplimentar pentru a încorpora și aceste dispozitive, atunci poți recurge la acele accesorii, perfecte pentru menținerea musculaturii tonifiate și anume:

  • set de gantere;
  • minge gonflabilă de fitness;
  • set de benzi elastice circulare;
  • coardă.

Nu neglija importanța ordinii în zona ta dedicată sportului, chiar dacă este camuflată elegant de restul locuinței. Montează aici dulapuri verticale sau etajere fixate de perete, în care să-ți așezi organizat accesoriile sport. O alternativă simpatică pentru stocarea accesoriilor fitness o reprezintă coșurile sau cutiile cu imprimeuri drăguțe. Pe lângă rolul practic pentru care au fost create, acestea conferă un aer vesel zonei respective.