Skip to main content

Ce legătură există între masajul Mindfulness și meditația în mers? În termeni generali, ambele sunt soluții pentru relaxare, care îți asigură nivelul minim de activitate fizică. Astfel, dacă nu te pasionează să faci un sport special sau nu ești cel mai bun prieten al mișcării fizice, atunci aplică aceste două trucuri pentru te menține în formă: masajul Mindfulness și meditația în mers. 

Cuprins:

  1. Mindfulness și meditația în mers – Ce înseamnă?
  2. Mindfulness și meditația în mers – De ce sunt recomandate?

1. Mindfulness și meditația în mers – Ce înseamnă?

Masajul Mindfulness și meditația în mers sunt două practici simple prin care îți ajuți mintea să se relaxeze. Cu acest prilej, te concentrezi pe propria respirație, pe mișcările corpului și devii atent la senzațiile pe care le experimentezi față de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Aceste două practici pot fi abordate oricând în cursul zilei, atât în pauzele de lucru când un masaj este binevenit, cât și în drumul către muncă sau cumpărături, când meditația în mers poate fi aplicată fără probleme.

Masajul și meditația în mers oferă o serie de beneficii pentru minte și corp. Astfel, te ajută să neutralizezi emoțiile negative, să te focusezi asupra prezentului și asupra corpului tău. Așa, dacă te confrunți cu o zi solicitantă sau nu-ți mai găsești randamentul la job, atunci o sesiune de masaj Mindfulness pentru 30 de minute în fotoliul de făcut  masaj sau o plimbare scurtă te vor revigora pentru a continua ziua cu spor.   

Printre cele mai cunoscute beneficii ale acestor activități se mai află și următoarele:

  • stimularea sanguină după programul prelungit de stat în scaunul de la birou;
  • îmbunătățirea digestiei;
  • optimizarea răspunsului pe care organismul îl emite față de factorii de stres;
  • creșterea calității somnului.

2. Mindfulness și meditația în mers – De ce sunt recomandate?

Masajul Mindfulness și meditația în mers nu au un scop anume. Astfel, pot fi practicate oricând simți nevoia de energizare sau când simți că-ți scade productivitatea. De asemenea, ambele îți pun sângele în mișcare, iar sângele transportă oxigenul către creier. Stimulezi musculatura, previi rigiditatea, crești mobilitatea, eliberezi producția de endorfine și scazi nivelul hormonului de stres. Toate acestea, doar prin masaj și plimbare.

Pentru a obține toate beneficiile acestor modalități de relaxare este esențial să respecți următoarele reguli:

  • Conștientizarea respirației

Pentru a face acest lucru posibil, așează-ți palmele pe abdomen și concentrează-te la felul în care inspiri și expiri aerul din corpul tău. Pentru a amplifica efectele relaxării create prin masaj și meditație în mers, mai poți aplica următoarea practică. Trage aer în corp, menține-l pentru 2-3 secunde, apoi expiră lent. Repetă încă de câteva ori pentru a-ți calma mintea, a-ți relaxa musculatura și pentru a normaliza pulsul.      

  • Ancorează-te în prezent

Atunci când faci masaj, simte cum pernele de aer îți ating fiecare parte a corpului. Atunci când mergi, fii atent cum talpa atinge pământul, urmărește fiecare mișcare și felul în care respirația ta începe să-și schimbe ritmul.

  • Încurajează experiențele senzoriale

Pentru a te bucura de mai multă relaxare în timpul masajului sau a plimbării este indicat să asculți muzică clasică, instrumentală sau una ce redă sunete din natură. În cursul sesiunii de masaj, închide ochii și încearcă să nu te gândești la nimic din ce s-a întâmplat de-a lungul zilei sau la sarcinile casnice pe care trebuie să le faci mai târziu.

De asemenea, în timpul meditației în mers, privește cerul, apusul, felul în care se mișcă norii, modul în care adie vântul printre crengile copacilor, munții din depărtare, etc. Acestea pot fi bune exerciții pentru antrenarea puterii de concentrare și calmarea emoțiilor.

Integrează în rutina zilnică masajul Mindfulness și meditația în mers. Astfel, lupți sănătos contra stresului, favorizezi circulația sângelui, oxigenarea creierului și mobilitatea.