Skip to main content

Picioarele se numără printre cele mai solicitate zone de-a lungul unei zile chiar și atunci când stai în șezut. Greutatea corpului este susținută și echilibrată de picioare, iar din cauza oboselii sau a excesului de greutate se pot declanșa inflamații și dureri locale. Din cauza programului cotidian poate deveni tot mai dificil să păstrezi un echilibru între sarcinile de la job, responsabilitățile familiale și rutina ta de odihnă. Dacă timpul nu-ți permite să apelezi constant la saloanele de masaj, află că, unele fotolii de masaj cu suport pentru picioare îți oferă exact relaxarea de care ai nevoie la orice oră din zi.

Indiferent de stilul de viață pe care l-ai adoptat, picioarele simt presiune zi de zi, deci este indicat să respecți o rutină de relaxare a musculaturii și articulațiilor.

Cuprins:

  1. Fotolii de masaj cu suport pentru picioare care pot înlocui vizitele la saloane
  2. Fotolii cu suport extensibil pentru masaj și relaxare, ideale pentru perioadele de recuperare

1. Fotolii de masaj cu suport pentru picioare care pot înlocui vizitele la saloane

Fotoliile de masaj cu suport pentru picioare au grijă de sănătatea picioarelor tale începând de la coapse și până la tălpi. Chiar și o sesiune rapidă de 7 minute de masaj este suficientă pentru a elibera stresul muscular. Programul Slow stretch oferă un masaj blând cu întindere lentă, ideal pentru revigorarea corpului înainte de somn.

Fotoliile de masaj profesionale au un suport de picioare care permite reglarea corespunzătoare în funcție de statura fiecărui utilizator. Picioare sunt coborâte, apoi întinse ferm în timp ce sunt cuprinse de pernele de aer. Talia este susținută de pernele de aer, iar picioarele sunt extinse în jos și în sus simultan.

Concomitent, rolele de masaj prezente în suportul pentru picioare masează tălpile de la zona arcuită din mijloc și până la extremități. Astfel, poți beneficia de un masaj cu presopunctură, menit să stimuleze punctele energetice de pe suprafața tălpii și să îmbunătățească circulația periferică, din confortul casei tale.

Rolele de masaj pot fi reglate din telecomandă la nivelul de intensitate confortabil condiției tale fizice. Așadar, în timp ce te masezi poți alterna masajul blând cu unul mai ferm, până obții senzația de confort optimă. Stimularea terminațiilor nervoase de la baza tălpii ajută la calmarea sistemului nervos prin eliberarea producției de endorfine, acei hormoni asociați cu starea de bine.

2. Fotolii cu suport extensibil pentru masaj și relaxare, ideale pentru perioadele de recuperare

Pernele de aer optimizează fluxul sanguin prin comprimarea și eliberarea în mod repetat a aerului în cantități mici, începând din zona pelvisului, spatele genunchilor, gambe și până la glezne. Picioarele reci indică o circulație deficitară. La baza acesteia stau numeroși factori, fie statul prelungit în scaunul de birou cu picioarele încrucișate, încălțămintea incomodă, fie lipsa activității fizice, etc. O sesiune de masaj zilnică de 15 minute în fotoliul de masaj profesional cu încălzire în talpă îmbunătățește circulația sângelui, fiind indicate în mod special persoanelor ale căror picioare tind să se răcească ușor. 

Masajul de frământare și batere ușoară cu role și perne de aer favorizează mobilitatea și flexibilitatea mușchilor și articulațiilor. Acest avantaj contribuie la scurtarea duratei de recuperare în cazul anumitor leziuni sau cresc rezistența la entorse, alunecări, întinderi, fracturi de stres și alte astfel de incidente la care ești predispus zilnic. 

Aceste fotolii de masaj cu suport pentru picioare sunt recomandate inclusiv femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină. În acea perioadă, din cauza creșterii masei corporale, picioarele sunt mai solicitate ca niciodată, declanșând dureri și uzura mușchilor.

De asemenea, masajul de relaxare pentru picioare este recomandat și în perioada postnatală pentru facilitarea perioadei de recuperare. Specialiștii te sfătuiesc să apelezi zilnic la aceste fotolii de masaj cu suport pentru picioare dacă dorești să obții rezultate vizibile.

Prin urmare, rezervă-ți 7-15 minute pentru masaj, fie imediat ce te-ai trezit, fie înainte de culcare. Nu în ultimul rând, masajul te ajută să te bucuri de o piele cu aspect tonifiat și ferm, dat fiind faptul că fluxul sanguin este pus în mișcare, ceea ce accelerează evacuarea toxinelor din corp. 

2 Comments