Skip to main content

Ți se întâmplă frecvent să te trezești dimineața cu dureri de spate și senzația de gât înțepenit, fără să nu cunoști cauza? Dacă pentru acest disconfort nu este responsabilă vreo afecțiune care să necesite un tratament medical, atunci de vină ar putea fi poziția în care dormi de obicei.

Alinierea coloanei vertebrale condiționează relaxarea corpului prin eliminarea durerilor de spate. De asemenea, dacă ai probleme cu spatele este indicat să înlocuiești saltelele moi, în care simți cum se scufundă corpul cu cele mai ferme, care susțin coloana vertebrală.

Cuprins:

  1. Dureri de spate dimineața și poziția ta de somn
  2. Senzația de gât înțepenit la trezire – Cauze și remedii

1. Dureri de spate dimineața și poziția ta de somn

Dacă te trezești în timpul nopții cu dureri de spate sau dimineața simți că nu te poți ridica din pat din cauza lor, atunci adoptă noi obiceiuri. În primul rând, încearcă o nouă poziție de somn. Cel mai indicat este să dormi pe spate sau pe o parte. Aceste dureri de spate sunt declanșate de un dezechilibru al coloanei vertebrale, deci încearcă să dormi pe spate cu o pernă sub cap și alta sub genunchi.

În schimb, dacă preferi să dormi pe o parte, atunci așează o pernă între genunchi și alta sub cap. Persoanele cu probleme de spate ar fi bine să evite dormitul pe burtă sau în poziție fetală, deoarece promovează distribuirea inegală a greutății, fapt care presează coloana vertebrală. De asemenea, dormitul pe burtă ar putea fi una dintre explicațiile pentru care te trezești dimineața cu dureri cervicale sau senzație de gât înțepenit.

Frecvența senzațiilor de durere după somn ar putea fi calmată prin masaj focusat pe zona cu probleme. Astfel, dacă dimineața te trezești cu dureri de spate, umeri sau în partea cervicală, dar timpul nu e de partea ta, atunci activează programul de masaj rapid (Quick Massage) și beneficiază de relaxare de la prima oră a zilei. Încearcă programele cu role de masaj pentru durerile cervicale, masajul cu perne de aer pe umeri sau funcția de masaj cu încălzire pentru spate.

Disciplinează corpul să adoarmă în poziția optimă, care să elimine pe cât posibil presiunea de pe coloana vertebrală și să asigure odihna de calitate. Stabilește o igienă a somnului, care să se bazeze pe respectarea unei ore de culcare și activarea programului de masaj Night Healing cu întinderi blânde pentru relaxare totală.

2. Senzația de gât înțepenit la trezire – Cauze și remedii

Statisticile arată că, pest 30% dintre persoanele adulte s-au confruntat cel puțin o dată cu senzația de gât înțepenit. Cauzele care conduc la disconfortul din această zonă sunt în majoritatea cazurilor, aceleași: folosirea unei saltele inadecvate, dormitul pe o pernă prea înaltă, aplecarea corpului asupra dispozitivelor, poziția greșită în scaun sau anumite afecțiuni.

Dacă te confrunți cu senzația de gât înțepenit poți să recurgi la metoda clasică, aceea de a acoperi zona dureroasă cu o compresă caldă timp de 20 de minute. După o zi lungă de stat în fața laptopului poate funcționa formula dușului fierbinte și masaj. Pornește programul de masaj pentru zona gâtului și reglează intensitatea rolelor și a pernelor de aer în funcție de confortul personal.

Pentru o experiență cu adevărat relaxantă ar fi de preferat să apelezi la funcția Zero Gravity care reglează spătarul și suportul pentru picioare în plan orizontal. Astfel, permite oxigenului să circule în tot corpul și să alimenteze zonele cu probleme. Adițional, poți activa încălzitoarele încorporate care detensionează musculatura spatelui, înțepenită după 8 ore de stat la birou.

Dacă ai aplicat sfaturile prezente, dar aceste dureri de spate se încăpățânează să te chinuie imediat după ce te-ai trezit, atunci este recomandat să ceri opinia unui specialist pentru depistarea cauzei reale.