Skip to main content

De ce este important masajul de relaxare după înot? Sportul sau mișcarea fizică în general este indicată mereu, indiferent de tipul de activitate pe care alegi să o practici. Cu toate acestea, studiile arată că, înotul oferă mai multe beneficii decât sporturile pe uscat, deoarece efortul în apă solicită mai mult musculatura. Astfel, dacă respecți sesiunile de înot și le practici cu regularitate, te poți bucura de un corp tonifiat și o piele cu aspect sănătos, datorită accelerării fluxului sanguin.

Fiind un sport atât de antrenant pentru mușchi și articulații este indicat să urmezi o rutină cu obiceiuri utile pentru recuperare corporală. De exemplu, masajul de relaxare după înot este cel mai simplu mod de a-ți reface musculatura pusă la încercare după fiecare antrenament. 

Cuprins:

  1. Masajul de relaxare după înot – Cum te recuperezi rapid după antrenamente?
  2. Masajul de relaxare după înot – Care este cel mai recomandat pentru refacere?

1. Masajul de relaxare după înot – Cum te recuperezi rapid după antrenamente?

Masajul de relaxare după înot asigură efecte uimitoare, dar este recomandat să acorzi atenție și nutriției.

  • Nutriție pentru refacerea resurselor energetice ale organismului

Este esențial să te alimentezi și să consumi apă imediat după ce s-a încheiat sesiunea de înot. Cu cât trece mai puțin timp de la acest moment până la prima gustare cu aport de proteine, cu atât crești șansele corpului de a-și reveni după efortul intens. Bea doar apă și evită sucurile, chiar dacă sunt naturale. Dacă nu suporți să bei apă simplă, atunci adaugă câteva felii de lămâie, castraveți și alte asemenea produse cu conținut ridicat de apă. Astfel, ridici nivelul de hidratare și te bucuri de o băutură sănătoasă.

  • Prioritizează calitatea odihnei

Somnul este vital pentru recuperarea organismului, doar dacă ai avut parte de o odihnă de calitate. Hormonii de creștere sunt cruciali pentru recuperare, iar prin odihnă corespunzătoare le susții activitatea. Poate după primele ore de înot îți simți mușchii prea încordați, motiv pentru care adormi greu sau te trezești frecvent pe timpul nopții. În aceste cazuri poți să apelezi la masajul de relaxare după înot, la finalul programului de antrenamente.

Dacă timpul nu-ți permite să ajungi la saloane, atunci fotoliile de masaj profesionale sunt ceea ce ai nevoie pentru a-ți pregăti corpul de somn. Astfel, înainte de ora la care mergi de obicei la culcare poți să activezi programul de masaj electric Night Healing sau poți opta pentru masaj stretching, masaj cu perne de aer Mindfulness, programe de rejuvenare, shiatsu sau deep tissue. 

2. Masajul de relaxare după înot – Care este cel mai recomandat pentru refacere?

Masajul de relaxare după înot este benefic pentru psihic și funcționarea organismului din multe puncte de vedere. Fie că alegi masajul cu întindere de tip stretching, de relaxare totală, fie că activezi masaje specifice pentru o anumită zonă a corpului, beneficiile sunt asigurate. Masajul de relaxare după înot stimulează limfa, sângele, detensionează zonele rigide, normalizează ritmul cardiac și scade tensiunea arterială.

De asemenea, prin masaj elimini acidul lactic acumulat în mușchi, previi febra musculară, crești mobilitatea musculară și articulară, ceea ce contribuie la prevenirea leziunilor. Pe lângă toate acestea, masajul de relaxare după înot eliberează endorfinele în creier, calmează emoțiile, oferind în acest fel o stare generală optimă.

De ce merită să dai o șansă înotului? Pe lângă faptul că vei avea un corp tonifiat, vei arăta senzațional și te vei simți excelent. La toate acestea se adaugă faptul că acest tip de sport îmbunătățește activitatea inimii și plămânilor, dezvoltă mai mult de ⅔ din mușchii corpului, sporește flexibilitatea, ameliorează simptomele depresiei și susține activitatea psihică. 

Așadar, poți include înotul în rutina ta săptămânală. Te vei bucura de o siluetă armonioasă, un tonus mental excelent și vei oferi un randament maxim la locul de muncă. 

Solicita acum oferta de pret wapp