Skip to main content

Ce este wellness sau starea de bine? În termeni simpli, acest concept cuprinde obiceiurile care promovează sănătatea fizică și mentală. Aici poate fi vorba despre o rutină complexă privind îmbunătățirea aspectului fizic, abordarea unei diete alimentare nutritive, formarea unui echilibru între activitate fizică și echilibrul emoțional, etc. Descoperă în rândurile următoare câteva dintre cele mai populare obiceiuri care definesc conceptul de wellness (sau starea de bine) și introdu-le în rutina ta zilnică pentru o viață echilibrată.

Cuprins:

  1. Ce este wellness? – De ce ai nevoie de un fotoliu de masaj?
  2. Ce înseamnă wellness sau starea de bine ? – Care sunt beneficiile conexiunii cu natura?

1. Ce este wellness? – De ce ai nevoie de un fotoliu de masaj?

Starea de bine începe din interiorul tău. Aspectul tău fizic se află în concordanță cu ceea ce consumi la fiecare masă.

  • Starea de bine vine din interior: nutriția

Adoptă un regim alimentar cât mai variat, astfel încât corpul tău să primească fibre, minerale, proteine și vitamine suficiente din toate categoriile. Pe cât posibil încearcă să consumi fructele și legumele în stare crudă sau fierte pentru a beneficia de proprietățile lor naturale.

  • Mișcarea este indispensabilă, indiferent de vremea de afară

Conceptul de wellness promovează activitatea fizică, de preferat în aer liber. Dacă timpul sau vremea de afară nu-ți permit, atunci creează un program de exerciții moderate prin care să-ți menții tonusul în zilele mohorâte. Poți respecta un program care să îmbine masajul robotic, exercițiile de întindere și masajul stretching, yoga și pilates. De asemenea, poți începe dimineața în forță cu 15 minute de masaj, exerciții de aerobic și exerciții de respirație. Este esențial să faci mișcare în fiecare zi, indiferent de durată. Alege un sport care te reprezintă sau rezumă-te la masaj, gimnastică în casă, jogging sau plimbări cu bicicleta. Fiecare dintre a estea îți rezervă o serie de beneficii pentru care îți vei mulțumi mai târziu.

  • Aspectul fizic îngrijit nu este doar un moft

Aspectul fizic îngrijit influențează enorm starea de spirit din fiecare zi, precum și încrederea în propria persoană. Iar imaginea pe care o ai despre sine influențează reușitele sau eșecurile pe fiecare plan al vieții. Un aspect îngrijit este deci, esențial, dar pentru a-l menține este necesar să-ți impui o igienă alimentară și una de somn. Așadar, o piele luminoasă are nevoie de hidratare. Aspectul sănătos al tenului este rezultatul unui somn de calitate. Dacă din diverse motive te confrunți cu tulburări de somn, atunci experimentează efectele programului Night Healing a fotoliului de masaj japonez.

2. Ce înseamnă wellness sau starea de bine? – Care sunt beneficiile conexiunii cu natura?

Ideea de wellness se extinde dincolo de saloanele de relaxare și înfrumusețare. Se are în vedere tot ce face bine pe plan mental, deoarece atunci când suntem fericiți, nivelul hormonului de stres scade, deci automat tonusul general va fi la cote înalte. Conectează-te cu natura pe cât de mult posibil.

Fă drumeții, practică mersul nordic și savurează sunetele naturii, precum ciripitul păsărilor, susurul apei, foșnetul frunzelor, care îți vor calma automat mintea. În confortul casei tale, revigorează-te după plimbare prin programul de 30 de minute de masaj Mindfulness cu perne de aer. Apelează la efectele aromaterapiei și folosește în acest sens uleiuri esențiale cu arome florale. 

Astfel, wellness înseamnă înlocuirea treptată a obiceiurilor nocive sau inutile, cu unele sănătoase, orientate către un stil de viață activ și relaxant în același timp. Wellness înseamnă să te ocupi cu atenție de fiecare aspect al sănătății tale, începând de la îngrijirea fizicului, până la calitatea somnului și alimentației. Toate acestea implică consecvență, deoarece sănătatea reprezintă un proces la care lucrezi continuu sau chiar un stil de viață.