Skip to main content

Odată cu trecerea sărbătorilor organismul simte nevoia unei pauze de respiro. Mesele festive sunt an de an o provocare pentru organism. Dintre toate organele interne, ficatul este cel mai greu încercat. Acumularea de toxine peste media normală favorizează dezvoltarea anumitor boli. Pentru a începe anul în forță, detoxul după sărbători este binevenit. Detoxul după sărbători se bazează pe o curățare a organismului începând de la regândirea dietei alimentare până la schimbarea stilului de viață.

Detoxul după sărbători presupune neutralizarea toxinelor din organism prin plămâni, rinichi, colo sau piele. Alimentația bogată în carbohidrați, uzura țesuturilor și sedentarismul contribuie la acumularea toxinelor. De vreme ce reziduurile alimentare stocate au depășit pragul normal, nu mai pot fi eliminate prin organele excretoare. Astfel, corpul dă semnale de alarmă sub forma unor simptome precum: balonare, respirație neplăcută, flatulență, creșterea kilogramelor, migrene sau transpirație excesivă. Regimul de detoxifiere timp de 3 zile ajută la purificarea sanguină. Dieta de 6-10 zile fortifică sistemul imunitar pentru lupta contra bolilor degenerative.

Cuprins:

  1. Detoxul după sărbători – De ce e important să schimbi atitudinea față de nutriție?
  2. Purificarea organismului de la interior la exterior – Cum te ajută terapiile alternative?

1. Detoxul după sărbători – De ce e important să schimbi atitudinea față de nutriție?

Detoxul după sărbători nu e un simplu trend. Și nici o dietă pentru pierderea kilogramelor în plus. Prin curățarea toxinelor reușim să dăm un restart complet la nivel fizic și mental. Schimbând atitudinea față de alimentație ne schimbăm implicit și tonusul. Prin detoxifiere reducem acumularea de toxine, întărim sistemul imunitar și protejăm tractul digestiv. Mai mult, contribuim la reducerea cantității de grăsimi serice care dăunează sângelui.

Optimizarea fluxului sanguin facilitează transportul de celule albe, oxigen și de substanțe nutritive în corp. Deblocarea funcțiilor organismului prin îndepărtarea grăsimilor și a substanțelor poluante de mediu îmbunătățește funcționarea ficatului, sănătatea colonului, a rinichilor și a ficatului. Beneficiile se resimt la interior și se observă la exterior. Odată cu ‘’măturarea’’ toxinelor, se îmbunătățește aspectul fizic. Astfel, pielea obține un aspect luminos natural, respirația se împrospătează, iar ochii și limba devin mai curate.

Cum arată ‘’radiografia’’ unei diete perfecte pentru detoxifierea organismului? 

Pe lista obiceiurilor alimentare sănătoase trebuie în mod obligatoriu să se regăsească următoarele:

  • cereale integrale NU rafinate;
  • prune, kiwi, mere, citrice, măceșe, vișine, struguri și alte fructe bogate în magneziu, fier sau vitamina C;
  • ceaiuri pentru detoxifiere: ceai verde, ghimbir, anghinare, rooibos, fenicul, mușețel, etc;
  • mazăre, soia, fasole sau linte preparate termic;
  • legume verzi crude: varză Kale, broccoli, spanac, ardei verde, pătrunjel;
  • miere netratată termic;
  • un pahar de 200 ml de apă plată, dimineața, imediat după trezire.

2. Purificarea organismului de la interior la exterior – Cum te ajută terapiile alternative?

Cheia unui organism de fier constă într-o rutină care îmbină alimentația echilibrată cu mișcarea. Activitatea fizică sau masajul sunt indispensabile pentru ca procesul detoxifierii să ofere rezultatele scontate.

Sportul și masajul ajută la eliminarea toxinelor din țesuturi. Ambele contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) în favoarea colesterolului bun (HDL). Testează masajul stretching cu întinderi blânde, jogging, exercițiile aerobice, înot, abdomenele, sau mersul pe bicicletă. Când pui sângele în mișcare, obții o serie de beneficii valoroase pentru care corpul îți va fi recunoscător. Inima, țesuturile și mușchii primesc oxigen prin deblocarea sistemului sanguin. Este promovată masa musculară, redusă masa grasă și în plus sunt ameliorate stările de anxietate și depresie.

Masajul intensifică energia vitală pentru un tonus fizic și mental. Tehnicile de masaj reduc tensiunea arterială în parametrii normali. În plus, masajul stimulează producția de endorfine, crește nivelul de dopamină, protejând bunăstarea emoțională.

Din regimul privind detoxifierea nu putea lipsi terapia cu ozon. Procedura datează de mai bine de un secol. Scopul ozonoterapiei privește oxigenarea țesuturilor, activarea funcțiilor metabolice și a mecanismelor de regenerare a organismului.

Detoxul după sărbători poate fi primul punct bifat de pe lista rezoluțiilor pentru noul an. Combină terapiile alternative cu nutriția cât mai naturală. Oferă-i organismului o pauză binemeritată de la răsfățul meselor festive. Astfel vei primi la schimb un lung șir de beneficii începând cu o sănătate de fier.