Skip to main content

Cum te poți menține sănătos de sărbători? Aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului, dar reprezintă totodată o provocare pentru silueta ta. Zilele libere în care abia aștepți să te răsfeți cu somn mai mult, maraton de filme și dulciuri îți pun corpul la grea încercare. Pentru a te feri de consecințele vizibile pe care le lasă acest festin de câteva zile, respectă o rutină care să te mențină activ pe parcursul vacanței.

Cuprins:

  1. Sănătos de sărbători – Cum să-ți menții corpul tonifiat chiar și după mesele festive?
  2. Sănătos de sărbători prin alimentație și odihnă

1. Sănătos de sărbători – Cum să-ți menții corpul tonifiat chiar și după mesele festive?

Așadar, cum îți menții tonusul activ și silueta în formă, de-a lungul sărbătorilor? 

  • Efectuează sesiuni scurte, dar intense

Chiar dacă zilele de vacanță pot însemna pentru mulți nopți albe, vizite sau ieși cu cei apropiați, nu uita că, kilogramele în plus trec mai greu cu cât le lași să se adune. Îmbracă ceva comod și realizează zilnic sesiuni scurte dar intense. Chiar și 15 minute sunt suficiente pentru prima zi, iar ulterior poți mări durata. Probabil, începutul va fi mai dificil, dar după ce trec sărbătorile, îți vei mulțumi.

Pentru a evita disconfortul asociat febrei musculare, nu uita să te relaxezi. Masajul și somnul de calitate sunt cei mai buni terapeuți. În prima zi de antrenament, cel puțin, fă încălzire înainte să te apuci de sport. Optează pentru programul de masaj Stretching pentru tot corpul sau focusat pe zona care urmează să fie lucrată. După ce ai terminat cu antrenamentul, oferă-ți 30 de minute de masaj de relaxare cu programul Mindfulness, în care câteva zeci de perne de aer îți îmbrățișează fiecare mușchi obosit.

  • Planifică timpul

Știm cu toții că ce e frumos trece repede, iar vacanța de sărbători nu face excepție de la această regulă. Fă un plan și stabilește zile fixe și ore în care să faci mișcare. Această strategie nu doar că te ajută să rămâi consecvent, dar îți asigură și o disciplină, astfel încât să te poți bucura și de distracția pe care o implică sărbătorile. 

  • Pune accent pe exercițiile de rezistență

Dacă vrei să accelerezi procesul de ardere a caloriilor după mesele bogate de sărbători, atunci antrenamentele de rezistență sunt cele mai valoroase. De asemenea, programele de masaj robotic contribuie la arderea caloriilor și la obținerea unui corp tonifiat. O idee inspirată sunt și aplicațiile de fitness care te ajută să creezi exerciții personalizate și pe placul tău. 

2. Sănătos de sărbători prin alimentație și odihnă

A fi sănătos de sărbători (și nu numai) nu înseamnă doar sport. Organismul are nevoie de hrană nutritivă și de somn de calitate pentru a fi sănătos de la interior până la exterior.

  • Alimentează-te corespunzător

Cu siguranță că sunt numeroase tentațiile de pe masa de sărbători. Totuși, pentru a nu avea regrete după, integrează în farfuria ta și alimente cu aport nutritiv care să completeze efortul depus la antrenamente. Un corp nu poate rămâne tonifiat strict doar prin sport, în absența unei diete sănătoase. De asemenea, pentru a rămâne sănătos de sărbători, nu neglija importanța hidratării. Consumă 1-2 pahare de apă înainte de a te așeza în fotoliul cu masaj.

Bea zilnic 6-8 pahare de apă, simplă sau cu adaos de zmeură, lămâie, felii de castravete, căpșuni sau alte astfel de fructe și legume cu conținut ridicat de apă. Înlocuiește gustările zaharoase cu mixuri de nuci, alune, semințe, caju, etc. Acestea nu numai că sunt savuroase, dar furnizează energie și nutrienții necesari pentru a duce la capăt sesiunea de sport.

  • Începe să reduci numărul nopților albe

Atunci când nu dormi suficient, crește și pofta de mâncare, în mod special apetitul pentru alimente dulci, grăsimi nesănătoase și carbohidrați. Așadar, tratează odihna ca parte din dietă și mai puțin ca pe un moft de relaxare. În timpul somnului, mușchii se refac, ceea ce este important pentru ca tu să poți continua a doua zi antrenamentele și să eviți contracturile musculare. 

Dacă din anumite motive te confrunți cu dificultatea de a adormi, atunci rezervă-ți jumătate de oră de masaj cu programul Night Healing, înainte de ora la care te pui la somn în mod normal.