Skip to main content

SPA-urile și centrele de wellness se numără printre cele mai importante criterii pe care turiștii le trec pe listă atunci când selectează cazările și chiar destinațiile de vacanță. Clienții au în vedere câteva repere care definesc imaginea SPA-ului cu servicii complete: personalul și dotările concepute să creeze un ambient dedicat relaxării tuturor simțurilor: văz, auz, tactil, miros și gust. Unul dintre atuurile unui centru de relaxare îl reprezintă gama de fotoliile masaj pentru centre wellness. 

Cuprins:

  1. Fotolii masaj – Funcții pentru relaxare corporală completă
  2. Masajul electric – Care sunt beneficiile programelor fotoliilor de masaj japoneze?

1. Fotolii masaj – Funcții pentru relaxare corporală completă

Care sunt cele mai importante dotări pe care trebuie să le includă gama de fotolii masaj, ideale pentru SPA-uri?

Fiecare utilizator are propriile sale preferințe în materie de masaj și relaxare, în conformitate cu stilul de viață, condiția fizică, zonele vulnerabile ale corpului, etc. Deși oamenii sunt diferiți și au nevoi distincte, există anumite tipuri de masaj universal valabile și deosebit de populare în rândul iubitorilor de SPA-uri sau a turiștilor care preferă cazările cu centre de wellness. Gama de fotolii masaj, perfecte pentru SPA-uri și centre de wellness pot fi clasificate în funcție de următoarele dotări:

  • Masaj 5D + A.I.

Selecția de fotolii masaj bazate pe sistemul Inteligenței Artificiale oferă scanarea precisă a coloanei vertebrale și a umerilor. Sistemul asigură un masaj personalizat, adaptat la morfologia fiecărei persoane care se așează în dispozitivul de făcut masaj. De asemenea, rezultatele scanării corporale influențează nivelul de profunzime și de intensitate a masajului prin raportare la zonele dureroase depistate. 

  • Fotolii masaj cu încălzire

Fotoliile de masaj cu încălzitoare încorporate calmează disconfortul creat de contracturile musculare, relaxând zonele rigide și ameliorând durerea asociată. Încălzitoarele sunt plasate în zone strategice, adică acolo unde se acumulează oboseala și stresul de peste zi: spate, abdomen și tălpi. Pernele din spătar cu încălzitoare relaxează zona spatelui inferior, dar pot fi plasate în față pentru anihilarea durerilor abdominale. De asemenea, acestea încălzesc blând tălpile, ceea ce constituie un beneficiu în rândul persoanelor ale căror picioare tind să se răcească rapid.

  • Fotolii masaj în poziția Zero Gravity 

Fotoliile de masaj Zero Gravity au devenit populare printre utilizatorii obișnuiți, oferind o experiență de relaxare și detensionare a întregului corp. Fotoliile de masaj pentru SPA-uri cu Zero Gravity aduc corpul în poziție plană, în care greutatea este distribuită în mod uniform, în care coloana vertebrală este eliberată de presiune, iar sângele circulă în toate zonele corpului. 

2. Masajul electric – Care sunt beneficiile programelor fotoliilor de masaj japoneze?

Care sunt cele mai populare programe ale fotoliilor de masaj japoneze?

  • Masaj deep tissue

Fotoliile de masaj deep tissue pentru SPA-uri oferă relaxare în profunzimea mușchilor interiori. De exemplu, fotoliile de masaj japoneze cu masaj deep tissue controlează cu precizie rolele de frământare care ating o profunzime de până la 12.5 cm. Datorită acestei funcții de masaj, clientul beneficiază de: relaxare prin decontractarea mușchilor romboizi și a celor trapezi, detensionarea omoplaților, presopunctură în zona gâtului și la nivelul șoldurilor. 

  • Masaj de tip stretching

Masajul cu stretching este deosebit de eficient în eliminarea oboselii acumulate după o zi activă. Fotoliile de masaj cu programe și tehnici de întindere sunt specializate pe zone individuale pentru a restabili echilibrul corpului. 

  • Masaj localizat cu perne de aer

Ce poate fi mai reconfortant decât senzația oferită de 30 de perne de aer care cuprind întreg corpul? Fotoliile de masaj cu perne de aer permit ajustarea intensității pentru fiecare zonă a corpului, procedură care înlocuiește senzația de masaj mecanic cu unul realizat de mâinile maseurilor. Pernele de aer sunt prezente în puncte strategice ale corpului – umeri, brațe, talie, pelvis, brațe, gambe și glezne.

Masajele de relaxare sau cele profunde de tip deep tissue sunt un răsfăț cu impact semnificativ asupra emoțiilor, tonusului general, asupra corpului și implicit asupra calității somnului. Mulți turiști preferă masajul de relaxare sau de refacere după o zi activă petrecută în oraș sau în natură. Fotoliile de masaj pentru SPA-uri înlocuiesc cu succes masseurii profesioniști, datorită faptului că programele, viteza și intensitatea masajului pot fi reglate în funcție de nevoi, preferințe și condiția fizică a fiecărui beneficiar.