Skip to main content

Fotoliile pentru masaj cu perne de aer sunt soluția ta pentru a-ți activa corpul, mai ales dacă petreci mult timp la birou sau nu obișnuiești să faci sport. Fotoliile pentru masaj cu perne de aer acționează la nivelul umerilor, brațelor, extinzându-se până la gambe și tălpi. De ce sunt considerate fotoliile de masaj cu perne de aer o investiție pentru sănătatea și confortul general al persoanelor care adoptă un stil de viață sedentar? Dacă nu te pasionează în mod special să faci mișcare sau dacă jobul la birou te ține ore în șir pe scaun, atunci a sosit momentul să faci loc în casa ta fotoliului de masaj cu perne de aer. Descoperă motivele.

Cuprins:

  1. Fotoliile pentru masaj cu perne de aer protejează coloana vertebrală și organele interne
  2. Masajul electric cu perne de aer, aliatul sistemului imunitar – De ce să cumperi un fotoliu de masaj?

1. Fotoliile pentru masaj cu perne de aer protejează coloana vertebrală și organele interne

Statul prelungit în scaunul de birou este un obicei zilnic prin care presezi musculatura umerilor și a gambelor. Stresul muscular acumulat după programul de lucru se transformă în migrene și tonus general mai scăzut. În plus, disconfortul fizic afectează postura coloanei vertebrale. Cu timpul, poziția incorectă a spatelui favorizează scolioza, cifoza și alte afecțiuni care pot supune coloana vertebrală anumitor intervenții.

De asemenea, poziția incorectă a spatelui exercită presiune suplimentară asupra organelor interne și șoldurilor, blocând totodată circulația corectă a sângelui. Fotoliile pentru masaj cu perne de aer sunt create să acționeze asupra zonelor-cheie din corp, adică în punctele cele mai vulnerabile unde se acumulează tensiunea. Aceste zone sunt: umerii, brațele, spatele inferior și picioarele.

Mișcarea pernelor de aer eliberează tensiunea musculară, elimină toxinele și acidul lactic din țesuturi. Persoanele sedentare se confruntă frecvent cu probleme circulatorii din cauza activității fizice slabe. Circulația deficitară conduce la hipertensiune, varice, tromboză și chiar afecțiuni cardiace. 

2. Masajul electric cu perne de aer, aliatul sistemului imunitar – De ce să cumperi un fotoliu de masaj?

Pernele de aer îmbrățișează întregul corp și se concentrează asupra punctelor de presopunctură. Stimularea gambelor și a tălpilor de exemplu, ajută la deblocarea limfei acumulată în țesuturi. Rolul sistemului limfatic este acela de a proteja organismul de boli prin transportarea proteinelor în corp și prin eliminarea toxinelor din sânge.

Adesea, funcționarea sistemului limfatic este slăbită prin expunerea constantă la factorii de stres și din cauza sedentarismului. Acumularea limfei provoacă inflamarea țesuturilor, umflarea picioarelor și poate conduce la dureri acute și probleme în ceea ce privește deplasarea. 

Masajul concentrat pe umeri, spate, gambe și alte zone sensibile la stres este o soluție la îndemână care susține permanent confortul psihic superior. 

După zi de stat în picioare, în scaunul de birou sau după antrenamente sportive, ai nevoie de odihnă de calitate pentru regenerarea țesuturilor. Din cauza acidului lactic acumulat în țesuturi ai putea suferi din cauza tulburărilor de somn, ceea ce ar putea înrăutăți tonusul general a doua zi. Oferind un masaj ferm la nivelul umerilor, brațelor și picioarelor, fotoliile pentru masaj cu perne de aer relaxează zonele rigide ale corpului și totodată, stimulează eliberarea de endorfine în organism, echilibrând și nivelul hormonului de stres: cortizolul.

Care e legătura între masajul cu perne de aer și sănătatea inimii? Pe lângă deblocarea fluxului sanguin, fotoliile pentru masaj cu perne de aer mai protejează sănătatea cardiacă într-un fel anume: ținând stresul sub control. Atunci când ai de-a face cu medii toxice, corpul eliberează anumite substanțe din cauza presiunii psihice la care te supui. Inima absoarbe aceste substanțe, care, dacă nu sunt eliminate pot provoca fisuri în pereții inimii.

În concluzie, achiziționarea unui fotoliu de masaj japonez dotat cu perne de aer poate fi privită drept o investiție pentru sănătate cu efecte considerabile pe termen lung.