Skip to main content

Te-ai întrebat vreodată ce au în comun fotoliile de făcut masaj și acupunctura emoțională? Ambele sunt terapii de ameliorare a emoțiilor negative prin crearea unei conexiuni cu acestea. Cum altfel să eliberezi temerile, angoasele, amintirile neplăcute sau anxietatea dacă nu-ți îndrepți atenția către ele? Procesul de igienizare emoțională adesea necesită intervenția terapeuților pentru a obține rezultate pe termen lung. Totuși, nimic nu te reține să-ți oferi singur ajutor astfel încât să completezi munca specialiștilor.

Crearea unei legături cu emoțiile dăunătoare care îți afectează calitatea vieții este mai simplă decât ai crede. Chiar plăcută și relaxantă am putea adăuga. Ce-ai zice de o ședință de acupunctură emoțională? Ai îmbinat vreodată terapia cu fotoliile de făcut masaj cu muzicoterapia?

Cuprins:

  1. Fotoliile de făcut masaj și alte tehnici de eliberare emoțională – Cum calmezi emoțiile copleșitoare la finalul zilelor solicitante?
  2. Fotoliile profesionale de masaj sau terapia muzicală? – Tu cum preferi să-ți încarci bateriile pentru o nouă zi?

1. Fotoliile de făcut masaj și alte tehnici de eliberare emoțională – Cum calmezi emoțiile copleșitoare la finalul zilelor solicitante?

Fotoliile de făcut masaj sunt concepute după o tehnologie menită să optimizeze viața la nivel fizico-mental. Practic, masajul automat poate fi folosit ca metodă eficientă de dezvoltare personală. Studiile arată că oamenii au nevoie de soluții variate de relaxare pentru a-și înțelege stările.

Te confrunți frecvent cu stări de anxietate? Te simți mereu agitat sau întâmpini seară de seară episoade de insomnie? Toate acestea pot indica faptul că nivelul cortizolului este foarte ridicat. Cortizolul sau hormonul stresului poate fi redus cu aproximativ 30% doar prin masaj. Stresul acumulat se ‘’adăpostește’’ în zona umerilor, gâtului și a spatelui. Disconfortul fizic amplifică stresul emoțional, afectează programul de odihnă, iar energia de a doua zi este semnificativ scăzută.

Energia curge prin corp, ochii nu o văd, dar tu simți că este acolo

Îmbogățește procesul privind dezvoltarea personală cu ședințe de acupunctură emoțională! Tehnica de Eliberare Emoțională sau acupunctura îmbină stimularea punctelor aflate la extremitatea meridianelor energetice prin bătăi ușoare cu degetele cu stimularea emisferei cerebrale stângi prin afirmații specifice și a emisferei drepte prin fredonarea unor melodii.

Știai că, stresul necontrolat influențează secreția sucului biliar? Mai mult, blochează capacitatea organismului de absorbție a nutrienților și îngreunează procesul de irigare a mușchilor și a creierului.

Acupunctura îi duce pe majoritatea oamenilor cu gândul la ace și durere. În realitate, acupunctura emoțională este o practică total noninvazivă din care sunt excluse intervențiile chirurgicale și medicamentele. EFT sau acupunctura emoțională implică stimularea centrilor energetici ai corpului prin bătăi ușoare ale degetelor, șoptirea unor afirmații și rotirea ochilor.

Tehnica este indicată în mod special persoanelor care se confruntă cu emoții puternic negative în urma unor traume fizice sau mentale. Dar și celor care suferă de oboseală accentuată, insomnii, adicții și dureri fizice de orice fel.

2. Fotoliile profesionale de masaj sau terapia muzicală? – Tu cum preferi să-ți încarci bateriile pentru o nouă zi?

Fotoliile profesionale de masaj sunt văzute ca ‘’terapeuții din locuința ta’’. Oricând identifici simptomele unui burn-out, poți recurge la zecile de programe de masaj care imită masajul uman. Fotoliile de făcut masaj acționează fix asupra zonelor vulnerabile, înlocuind tensiunea cu o stare de calm și bună dispoziție.

Programele de masaj previn un spectru larg de afecțiuni. După sport este binevenită sesiunea de masaj cu role pentru picioare și perne cu aer cald, deoarece scade riscul durerilor musculare, pregătind corpul pentru a doua zi. Activarea fotoliului cu masaj pe un fundal sonor odihnitor acționează ca un balsam divin pentru sănătatea ta mentală.

Sunetele și vibrațiile, o forță vindecătoare în sine

Sunetele au un impact pozitiv asupra psihicului, lucru dovedit de-a lungul secolelor prin sute de lucrări de cercetare. De exemplu, muzica instrumentală cu tobe favorizează activitatea celulelor, efect care scade riscul afecțiunilor neurologice. Pianul optimizează funcțiile rinichilor. Orga optimizează activitatea cognitivă. Sunetele instrumentelor cu corzi normalizează funcțiile inimii. Ritmurile tamburinei ameliorează durerile de stomac. Sonorul specific instrumentelor de suflat atenuează epuizarea nervoasă. 

Sunetele ating sistemul auditiv care comunică la rândul lui cu cel nervos și muscular

Dacă muzica e liniștitoare, atunci pulsul inimii se calmează, iar mușchii se relaxează. Pe de altă parte, dacă mediul ambiant e prea zgomotos, sistemul nervos nu va putea ține pasul și astfel crește producția de cortizol, un hormon al stresului. Este indicată ascultarea muzicii pe fundal și nu în căști, deoarece acestea limitează ascultarea și inhibă efectele terapeutice.

Preferi muzica clasică? Dă o șansă melodiilor baroce lente (Bach, Vivaldi, Telemann). Studiile au demonstrat că muzica cu tempo lent induce așa numita ‘’relaxare activă’’. Tensiunea arterială intră în parametrii normali, iar activitatea creierului este îmbunătățită tocmai prin această scădere de cortizol de la nivelul corpului.

Așadar, când dorești să-i oferi sănătății tale un dar complet, apelează la formula magică ce îmbină masajul, acupunctura emoțională și terapia prin muzică. Te poți așeza confortabil în fotoliul de făcut masaj, pornești programul preferat, citești câteva pagini din cartea favorită pe fundalul muzicii clasice. Vindecarea emoțiilor negative este un proces continuu și care începe din interior. Prin urmare, împrietenește-te cu emoțiile tale, înțelege-le și stabilește o conexiune constantă prin aceste terapii alternative.