Skip to main content

Te-ai gândit vreodată care e legătura dintre fotoliile de masaj și ASMR? Cu siguranță că știi deja rolul masajului asupra sănătății fizice și mentale. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) este acea furnicătură pe care o resimțim în zonele sensibile ale corpului atunci când cineva ne șoptește ceva la ureche, ne mângâie sau când gustăm ceva delicios.

Atât tehnica masajului, cât și ASMR ne oferă o senzație de relaxare musculară, doar că într-o manieră diferită. Masajul și tehnica ASMR promovează bunăstarea fizică și mentală prin intermediul efectului psihologic al sunetelor și atingerilor. Organismul emite răspunsuri la anumiți stimuli, fie ei de natură fizică, fie audio-vizuală.

Cuprins:

  1. Fotoliile de masaj și rolul ASMR – Masajul Shiatsu și masajul creierului, un prim pas în ameliorarea stărilor de anxietate
  2. Scaune pentru masaj și stimularea audio-vizuală pentru echilibrarea sistemului energetic

1. Fotoliile de masaj și rolul ASMR – Masajul Shiatsu și masajul creierului, un prim pas în ameliorarea stărilor de anxietate

Persoanele care suferă de anxietate necontrolată pot obține echilibrul mental apelând la fotoliile pentru masaj. De asemenea, masajul favorizează producția și circulația endorfinelor în corp. În consecință, persoana dobândește echilibrul psihofizic prin diminuarea stărilor de anxietate.

Sesiunile de masaj revitalizează pulsul și celulele afectate de anxietate prin reglarea procesului de respirație. Sesiunile de masaj Shiatsu nu înlocuiesc medicamentația, dar au capacitatea de a întări sistemul imunitar și rezistența mentală la factorii de stres. Cercetătorii sunt de părere că masajul automat profesional stimulează producția de leucocite care pregătește organismul în lupta contra bolilor. Tehnicile potrivite de masaj optimizează calitatea somnului, inclusiv în cazul pacienților care urmează tratamente de chimioterapie.

Pe lângă numeroasele beneficii asupra stării fizice emoționale, masajul Shiatsu are efect dovedit asupra reducerii stărilor de depresie și anxietate la bolnavii de cancer. ASMR descrie senzație de fiori în zonele sensibile ale corpului. Factorii declanșatori sunt de natură diferită. Unele persoane se destind ascultând sunetul ploii, cântece de leagăn, valurile mării, sunetele produse de unghii pe anumite suprafețe, foșnetul paginilor unei cărți, mișcările stiloului pe foaie, etc.

Alții preferă stimulii audio-vizuali. Cele mai populare videoclipuri în acest sens sunt cele care descriu obiecte în detaliu, cele care prezintă persoane care taie materiale moi, care vopsesc diferite suprafețe, personalizează obiecte decorative, etc.

Conținutul vizual este însoțit de sunetele aferente fiecărei acțiuni. Persoanele reclamă senzații plăcute la nivelul capului, care coboară pe gât și pe șira spinării. De aici provine și denumirea de ‘’ASMR, masajul creierului’’.

2.Scaune pentru masaj și stimularea audio-vizuală pentru echilibrarea sistemului energetic

Ce poate relaxa mai bine mintea decât un somn odihnitor? Dacă lucrezi remote sau studiezi pentru un examen, permite-ți pauze de 10-20 de minute pentru revigorare. Tot ce trebuie sa faci este să te întinzi în scaunul pentru masaj la 180 de grade. Ai de lucru și inspirația se lasă așteptată? Schimbă mediul! Mai exact, înlocuiește scaunul de la birou cu fotoliul de masaj. Ia laptopul, pornește videoclipul ASMR relaxant și simte cum dispoziția ta se schimbă simțitor și ideile încep să prindă contur. 

Muzica era folosită drept metodă curativă pentru minte și corp încă din vremurile Greciei Antice. Mai mult, terapia prin muzică era adesea folosită pentru tratarea soldaților care sufereau de traume post-război. Senzațiile plăcute de furnicături experimentate prin sunetele videoclipurilor ASMR sunt considerate o reminescență a efectului psihologic obținut cu ajutorul sunetelor muzicale.

Ce altceva mai au în comun fotoliile profesionale cu masaj și contentul ASMR? Nu sunt pentru toată lumea. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre participanți au răspuns pozitiv la videoclipuri cu sunete șoptite. În același timp, 60% au apreciat mai mult conținutul audio care emitea suntele clare, asemenea celor create de mișcarea unghiilor pe suprafețe de sticlă sau foșnetul paginilor unei cărți. Terapia prin fotolii de masaj combinată cu stimularea audio-vizuală favorizează stările pozitive de calm și relaxare. Condiția este aceea de a depista formula potrivită pentru nevoile tale specifice.

Nu ezita să compensezi masajul cu soluții de relaxare la nivel olfactiv. Orientează-te către lumânări parfumate cu arome de trandafir, paciuli, lavandă, iasomie sau valeriană. Fiecare dintre acestea conține compuși care detensionează organismul, combat anxietatea și insomnia prin impactul asupra sistemului limbic. 

Fotoliile de masaj, ASMR-ul sau aromaterapia întăresc rezistența la simptomele ușoare de anxietate. Această formulă de relaxare crește puterea de concentrare și echilibrul psihic. Totuși, nu înlocuiește tratamentul medical prescris de către un specialist.

Solicita acum oferta de pret wapp