Skip to main content

Îmbunătățirea puterii de concentrare reprezintă un proces necesar care influențează calitatea vieții tale. Puterea de concentrare depinde de un creier antrenat constant prin diverse modalități. Poate fi vorba despre jocuri, activități precum cititul, activitățile creative, grădinăritul, învățarea unei limbi străine și alte acțiuni care stimulează atenția.

Cuprins:

  1. Îmbunătățirea puterii de concentrare – Care sunt cele mai indicate activități pentru stimularea atenției?
  2. Antrenarea puterii de concentrare prin igienizarea rutinei de viață 

1. Îmbunătățirea puterii de concentrare – Care sunt cele mai indicate activități pentru stimularea atenției?

Antrenează-ți creierul să gândească diferit cu ajutorul exercițiilor neurobice. Fă mici schimbări în rutina pe care o urmezi în mod obișnuit. Astfel, poți schimba traseul de la birou către casă, poți încerca să adopți un obicei nou la prima oră la care te-ai trezit, schimbi rutina de exerciții fizice, folosești mâna stângă dacă ești dreptaci și invers pentru scoate creierul din zona lui de confort. 

Activitatea fizică stimulează alimentarea creierului cu sânge, proces care îmbunătățește legăturile neuronale. Așadar, pune-ți corpul la treabă. Setează programul de masaj intensiv Whole Body a fotoliilor de masaj japoneze profesionale pentru relaxare sau pentru o zonă specifică, înscrie-te la înot, fă plimbări în ritm alert și orice altceva care să-ți crească ritmul cardiac. 

Jocurile video pot contribui la îmbunătățirea memoriei mai mult decât ai crede. Conform studiilor, jocurile video încurajează gândirea strategică, abilitățile motorii fine și memorarea detaliilor. Prin urmare, jocurile video nu sunt gândite doar pentru copil și nicidecum nu sunt o pierdere de vreme dacă le găsești pe cele potrivite care să te stimuleze mental. 

Dacă nu te tentează jocurile video, atunci obține aceleași beneficii exersând la un instrument muzical. Poate fi vorba despre unul la care n-ai mai cântat de ceva vreme sau un instrument la care ai visat încă din copilărie. Indiferent de situația în care te afli, atunci când descoperi tainele unui instrument muzical te bucuri de îmbunătățirea puterii de concentrare, dezvoltarea coordonării mâinilor, a memoriei și a abilităților strategice.

2. Antrenarea puterii de concentrare prin igienizarea rutinei de viață 

Nu mai are rost să menționăm că pentru antrenarea puterii de concentrare trebuie avut grijă la calitatea regimului alimentar. Alimentele pe care le consumi cel mai des fac diferența între demență și un creier care funcționează la capacitate optimă. Astfel, înlocuiește zahărul și preparatele procesate cu fructe și legume în culori variate care compun lista completă de vitamine și minerale. De asemenea, înlocuiește untul, smântâna și grăsimile din carne cu uleiuri de semințe, măsline și nuci.

Fă voluntariat, păstrează relațiile cu oamenii apropiați, socializează oricând ai ocazia. Studiile arată că relațiile sociale susțin atenția, memoria și elimină stresul. Așadar, nu fugi de activitățile sociale!

Nu neglija odihna. Tulburările de somn, insomniile sau nopțile pierdute cresc cortizolul și scad nivelul serotoninei. O rutină haotică de somn sabotează puterea de concentrare, afectează capacitatea de memorare, diminuează toleranța la stres și favorizează demența. Dacă întâmpini dificultăți la adormit, unul dintre motive ar putea fi oboseala fizică sau psihică acumulată peste zi.

Experimentează relaxarea prin programul de masaj cu durată de 7 minute sau oferă-ți 30 de minute de masaj blând cu întinderi ușoare, datorită programului special Night Healing. Combină masajul terapeutic cu meditație, yoga, aromaterapie și chiar ascultarea unui playlist care să redea sunete din natură. Indiferent ce alegi, fiecare dintre aceste tehnici alternative contribuie la calmarea gândurilor, echilibrarea emoțiilor și îmbunătățirea puterii de concentrare.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă este firesc să ne pierdem din atenție și să uităm lucruri pe care cândva le rețineam cu ușurință. Îmbunătățirea puterii de concentrare reprezintă un proces continuu, iar sfaturile menționate anterior te-ar putea ajuta să-ți menții creierul sănătos până la adânci bătrâneți.